Külföldi sztár

Van, aki gerincbántalmat, más karriert köszönhet a Vészhelyzetnek – Így élnek ma a sürgősségi női sztárjai

30 éves a kultikus kórházsorozat, a legtöbb női főszereplő a sikerszériával futott be Hollywoodban.

Nem csak az izgalmas sztorik és a sármos dokik miatt maradt emlékezetes a 90-es években indult népszerű sorozat, jó pár remek női karaktert is megismerhettek általa a nézők. Mi lett azóta a főbb szerepeket alakító színésznőkkel? Eláruljuk.

A 15 évad alatt a teljes szereplőgárda kicserélődött (Fotó: Getty Images)

Gyereknevelésre cserélte a sikert

Bár eredetileg öt évadra írta alá a szerződést, a szőke doktornőt, dr. Susan Lewist alakító Sherry Stringfield már a harmadik végén távozott a sorozatból. Döntését nagy megdöbbenés kísérte, hiszen a játékáért háromszor is jelölték Emmy-díjra. Ő azzal indokolta a távozást, hogy nehezen viselte az állandó, reggeltől estig tartó forgatásokat, és normális életre vágyott. Hamarosan férjhez is ment újságíró szerelméhez, akitől született két gyereke, de hét évvel később elváltak. Az immár 56 éves színésznő gyerekei mostanra felnőttek, őt pedig főleg tévés produkciókban lehetett látni azóta is, legutóbb a Gyilkos elmékben.

Sherryt legutóbb a Gyilkos elmékben láthattunk (Fotó: Getty Images)

Egy szem lánya is színésznő lett

A bongyor hajú angol színésznő, Alex Kingston – aki annak idején a való életben Ralph Fiennes­ felesége volt – a negyedik évadban tűnt fel az orvosi gárdában dr. Elizabeth Corday sebészként. Hét évvel később kiírták, amit ő rossz ­néven vett, meg volt róla győződve, hogy a kora miatt kellett távoznia. „Egy 41 éves nő, úgy látszik, már túl öreg egy ilyen sorozatba” – mondta akkoriban. A ma 60 éves színésznő tíz évig élt a második házasságban egy német íróval, Florian­ Haertellel. Tőle született egy szem lánya, a 23 éves Salome szemrevaló ifjú hölggyé cseperedett, modell és színésznő lett. Kingston 2015-ben újra férjhez ment, egy tévés producer a párja.

Alex lányának, Salome-nak az apja egy német író (Fotó: Profimedia)

Beteg lett a sok bicegéstől

A ma 66 éves Laura Innes a második évadtól gyakorlatilag végig állandó tagja volt a stábnak, később aztán szerepelt még más sorozatokban is. Dr. Kerry Weaver a szerepe szerint sántított, és mivel ezt hosszú éveken át játszotta, a végén valóban gerincproblémái lettek. Ezért – nehogy később még komolyabb baja legyen belőle – a sorozatban végül meggyógyították a bajból. Laura első férjét meggyilkolták, tíz évvel később ment újra férjhez. Párjával, a színész David Brisbinnel – akivel a Vészhelyzetben játszott is együtt – 33 éve házasok, és két gyereket neveltek fel: vér szerinti fiuk mellé egy kínai kislányt is örökbe fogadtak.

Laura Innes egy régi képen az egyik fiával (Fotó: Getty Images)

Nem találja a szerelmet

Az 58 éves Maura Tierney-t legutóbb A viszony című sorozatban láthatták éveken át a nézők, de mozifilmekben is felbukkan, idén például a Twister­ című katasztrófafilm folytatásában lehet majd látni. A Vészhelyzetben majdnem tíz évig szerepelt. Abby Lockhart kezdetben nővér volt, majd ő is doki lett. Közben tönkrement a házassága mindeddig egyetlen férjével, Billy Morrissette-­tel, akitől 2006-ban vált el. Gyereke nem született, és azóta sem tudni tartós párkapcsolatáról.

Már lassan 20 éve, hogy Maura elvált Billy Morrissette-től (Fotó: Getty Images)

Megcsinálta a karrierjét

Carol Hathaway főnővér az eredeti tervek szerint a sorozat elején öngyilkos lett volna, végül a játéka mindenkit meggyőzött, így állandó szereplő maradt. Julianna Margulies nehezen hagyta ott New Yorkot a Los Angeles-i forgatás kedvéért, még úgy is, hogy George Clooney volt a sorozatbeli párja… Később visszatért imádott színházi munkáihoz, de a tévének sem fordított hátat, évekig játszotta A férjem védelmében főszerepét, most pedig a The Morning Show-ban látható. Húsz évig élt egy kollégájával, végül 2007-ben ment férjhez az ügyvéd Keith­ Lieberthalhoz, van egy tinédzser fiuk. Julianna nyáron tölti be az 58-at.

Julianna másodszorra egy ügyvédhez ment férjhez (Fotó: Profimedia)

Sorozatunk következő részében sosem hallott titkokat árulunk el a Vészhelyzetről forgatásáról.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!