Külföldi sztár

Barbra Streisand – Nagyon csúnya vége lett a broadwayi kalandnak

Sorozatunk utolsó részében következzen néhány érdekesség a 81 éves díváról.

Telefonközpontos kisasszony volt

Barbra Streisand szűkös körülmények között nőtt fel Brooklynban. Szülei Kelet-Európából a tengerentúlra vándorolt szegény zsidók voltak, apja az Osztrák–Magyar Monarchiából érkezett, és fiatalon meg is halt. A gyönyörű hangú kislány már korán arról álmodozott, hogy belőle színésznő és énekesnő lesz. 16 évesen elköltözött otthonról, és hogy eltartsa magát, volt telefonközpontos, jegyszedő, és pénztáros is egy kínai étteremben, ahol pár mondatot kínaiul is megtanult. Először egy melegbárban énekelt rendes közönség előtt, és éjszakai klubokban lépett fel.

Chaplin fia zaklatta

Könyvében megírta, miért nem lépett fel többé színházban a Funny Girl 1964-es Broadway-előadása után. Színpadi partnerével, Sydney­ Chaplinnel – Charlie Chaplin fiával – volt egy kérészéletű kalandja, ám a férfi nem viselte jól a szakítást. Onnantól minden előadáson a legcsúnyább szavakkal illette őt, közös jeleneteik alatt úgy súgva oda a gyalázkodásait, hogy csak Barbra hallhatta. Ettől pánikrohamai lettek, és szörnyű lámpaláz alakult ki nála.

Sydney­ Chaplinnel (Fotó: Getty Images)

Csak egy a-t változtatott

Bár karrierje elején gyakran megkapta, hogy túl csúnya színésznőnek, és kisebbre kellene faragtatnia az orrát, ő nem feküdt kés alá. A családnevét sem volt hajlandó másra cserélni, pedig erre is sokan biztatták. Egyedül Barbarából hagyott el egy a betűt, mert már kislányként sem szerette a keresztnevét – így született meg az unikális Barbra.

Beszélt halott apja szellemével

1983-ban bemutatott Yentl című filmje Oscart és Golden Globe-ot is nyert, márpedig Barbra ebben nemcsak főszerepet játszott és énekelt, de ő írta a forgatókönyvet, ő rendezte a mozit, és még a producere is ő volt. Az elkészítését halott édesapja, Emanuel inspirálta, aki 35 évesen hunyt el, amikor ő még kisbaba volt. Barbra számára jel volt az apja sírja melletti Anshel név, ami a Yentlben is szerepel. Egy médiumon keresztül „beszélt” is az apja szellemével, aki bocsánatot kért tőle, amiért ilyen korán elhagyta, és azt üzente neki: énekeljen büszkén. „Nemcsak bennem él tovább, hanem ebben a filmben is” – írta róla.

Yentl című filmjében (Fotó: Profimedia)

Hajléktalanként élt a mostohafia

Férjének, James Brolinnak három gyereke született a korábbi kapcsolataiból. Míg Josh Brolin maga is sztár, a kisebbik fiának, a most 52 éves Jessnek már nem ment ilyen jól a sora. Hiába igyekezett támogatni dúsgazdag családja, a mentális problémákkal küzdő, súlyosan elhízott férfi néhány éve még hajléktalan is volt, az utcán élt. Mára állítólag valamennyire rendeződött az élete, bár nem sokat tudni róla.

Antikbaba-boltja is van

Hiába van túl a nyolc­vanon, örök gyerek. Mi másért alakított volna ki malibui villája alagsorában egy mini-bevásárlóközpontot, vagyis annak élethű mását játékból bájos boltocskákkal és kirakatokkal? Egy bababolt is helyet kapott itt, abban tartja különleges, antik játékbabákból álló lenyűgöző gyűjteményét – unokái nagy örömére.

Unokájával (Fotók: Archív)

Éljenek a nyugdíjas évek!

Utoljára 2012-ben tűnt fel a filmvásznon a Szeka-túra című vígjátékban, amelyben a fiát játszó Seth Rogennel kelt útra. A való életben is szeret utazni. „Élni akarom az életem, az utolsó éveimet azzal szeretném tölteni, hogy a férjemmel bepattanunk a terepjáróba, és csak utazgatunk. Ez okozza a legtöbb örömöt, meg persze az, ha az unokáimmal és a kutyáimmal játszom” – árulta el.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!