Külföldi sztár

Barbra Streisand – Még a legendás rockzenekar is megénekelte a szerelmüket férjével

Romantikus kalandokban nem volt hiány az énekesnő életében, de az elmúlt negyed évszázadot boldog házasságban töltötte James Brolinnal.

A 81 esztendős dívának tíz évébe telt, hogy regényes múltja végére érjen, és befejezze az eddigi sorsa minden fontos pillanatát felidéző könyvét. Ebben arról is ír, hogyan vezetett minden zátonyra futott kapcsolata végül odáig, hogy megérkezzen számára a férfi, akivel a sírig akarja megosztani az életét.

Bejött az őszinteség

A 83 évesen is jóvágású, magas, férfias kisugárzású James Brolint egy vakrandin ismerte meg 1996-ban – ekkor Barbra Streisand már betöltötte az 54-et. „Egy barátom meghívott egy vacsorapartira, hogy összehozzon vele. Annyira zavarban voltam, hogy amikor megérkeztem a házba, a bemutatkozás után lementem játszani a gyerekekkel, és velük is maradtam, amíg asztalhoz nem szólítottak – idézte fel az első találkozást Streisand. Aztán hamar megjött a bátorsága, annyira, hogy beszélgetés közben Brolin hajába túrt, és csípős megjegyzést tett a szerinte pocsék frizurájára. – Biztos voltam benne, hogy ezek után nem akar velem többé találkozni, de tévedtem” – írja. Mint később kiderült, Brolin épp a vagány szabadszájúságába szeretett bele már azon az első estén. Szenvedélyes románc alakult ki köztük annak dacára, hogy a színész néhány hét múlva Írországba utazott egy hosszú forgatásra. Amíg távol voltak egymástól, állandóan a telefonon lógtak.

Mai napig kézen fogva közlekednek az utcán (Fotó: Profimedia)

Dalt írtak róluk

Barbra pontosan fel tudja idézni, mikor döntötte el, hogy feleségül akar menni Brolinhoz. Sőt ebből a meghatározó pillanatból egy híres sláger is született – méghozzá olyan, amit nem ő énekelt. „A kapcsolatunk elején jártunk még, amikor egy este az ágyban fekve James álmosan pislogva azt mondta: ’Nem akarok elaludni.’ Kérdeztem, miért, mire ezt válaszolta: ’Mert akkor hiányozni fogsz’ – idézte fel. – Milyen gyönyörű, költői gondolat! Benne volt a pillanat minden boldogsága, a fizikai, érzelmi, spirituális összetartozásunk. Akkor rögtön tudtam: férjhez megyek hozzá.” Streisand nem sokkal később mesélt erről a különleges pillanatról egy tévés interjúban, amit a dalszerző Diane Warren is látott. Annyira megragadta a történet, hogy dalszöveget írt belőle – ebből lett aztán az Aerosmith együttes I Don’t Want to Miss a Thing című slágere.

Az Armageddon című film főcímzenéjéhez, az Aerosmith egyik leghíresebb balladájához Streisandék szerelme adta az ihletet (Fotó: Getty Images)

Már lemondott a társról

Pedig Barbra arról is őszintén ír, hogy egyáltalán nem akart már férjhez menni. „Jimmel az életemnek azon a pontján találkoztam, amikor már rég feladtam, hogy megtalálom az igazit. Őszintén szólva, teljesen jól meg is voltam egyedül, egyáltalán nem kerestem társat. Talán pont ez kellett hozzá: ha végre egyedül is boldognak érzed magad, akkor állsz készen arra, hogy valaki mellett is boldog tudj lenni” – írja az énekesnő. Brolin az esküvőn elmondott beszédében úgy fogalmazott: minden nap új kaland Barbra mellett, és rendkívül szerencsésnek érzi magát, amiért érett fejjel egymásra találtak. Ha pedig a hosszú, harmonikus házasság titkáról kérdezik, azt tanácsolja, mindenki próbálja ki a párterápiát. „Nem kell ahhoz krízis, hogy szakemberhez menjen egy házaspár. Két ember között mindig akadnak nézeteltérések, egy mediátor pedig, akiben mindketten megbíztok, rengeteget segít, hogy ezeket el lehessen simítani. Az sem baj, ha egy pár tud együtt sírni” – árulta el. Barbra, akit a férje csak Bee-nek becéz, ehhez annyit tett hozzá, hogy szerinte a jó házasság alapja, hogy két ember mindig kedves és őszinte legyen egymáshoz.

Elfogadta fia, Jason másságát (Fotó: Profimedia)

Saját unoka híján pótnagyi

Streisand a sajátjaként szereti férje mástól született három gyerekét, köztük a fiát, a szintén híres színész Josht, akinek hála, négy unoka is van az életében. A két legkisebb kislány még óvodás, öt- és háromévesek, ők a híres nagyi szeme fényei. Saját egy szem fiának, Jasonnak nem született gyereke, a szintén énekes és színész pályát választó férfi ugyanis bevallottan a saját neméhez vonzódik, és nem alapított családot.

A következő részben soha nem hallott érdekességeket, titkokat olvashatnak Barbráról.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!