Külföldi sztár

Most már örökre csonka marad a híres hatos fogat – Szívszorító búcsú Matthew Perrytől

A Jóbarátok egykori szereplői idén szomorú karácsonynak néznek elébe, hiszen a színész által hagyott űr betölthetetlen.

Hosszú időbe telt, míg az első sokkból felocsúdva az öt megmaradt „jóbarát” egyáltalán képes volt nyilvánosan megszólalni a Chandlert alakító Matthew ­Perry megrázó halála után. Személyes búcsúüzeneteik még szívszorítóbbá váltak attól, ahogyan egy csapatként összehangolták posztjaikat, és időt hagyva egymásnak a gyászra, félnapos eltéréssel, egyenként tették közzé megemlékezéseiket. Lássuk, ki hogyan búcsúzott el a sikersorozat tíz éve alatt igazi legendává vált csapatot most már örökre csonkán hagyó színésztől.

Courteney Cox: „Mindennap hiányzol”

Elsőként Monica emlékezett kollégájára egy közös vicces jelenetükkel. Perry­ számára is sokkal több volt munkatársnál. „Annyira hálás vagyok minden közös pillanatunkért, Matty, és minden áldott nap hiányzol” – írta róla, és kiemelte, hogy milyen vicces és kedves volt. A sorozatban egy becsípett egyéjszakás kalandból lett köztük szerelem, majd házasság, de a való életben is nagyon közel álltak egymáshoz. Perry azt mondta Coxról, hogy amikor először meglátta, egészen megbénította az ifjú színésznő ragyogó szépsége, bár Aniston lett az, akibe reménytelenül bele is szeretett.

Monicával, azaz Courteney Coxszal (Fotó: Archív)

Matt LeBlanc: „Most már szabad vagy”

Tényleg igazi cimboraság fűzte össze a két Mattet, nem csoda, hogy a Joey-t alakító sztár nehezen találta a szavakat. „Nehéz szívvel mondok búcsút, az együtt töltött időnk életem kedvenc időszaka. Megtiszteltetés volt, hogy a barátod lehettem. Mindig mosolyogni fogok, ha eszembe jutsz, és soha nem feledlek el, soha. Tárd ki a szárnyaidat, tesó, és repülj, most már szabad vagy – írta neki címezve. A végére egy kis viccet is megeresztett, jó szokásuk szerint: – Gyanítom, most már megtartod azt a 20 dolcsit, amivel lógtál nekem.”

Joey-val elválaszthatatlanok voltak (Fotó: Profimedia)

Lisa Kudrow: „Köszönöm, hogy annyiszor meg­nevettettél”

A sorozat Phoebe-je is megemlítette azt, milyen remek humora volt Perrynek. „Köszönöm, hogy annyira nevettem, hogy fájtak tőle az izmaim és csorogtak az arcomon a könnyek mindennap. Köszönöm, hogy kinyitottad a szíved ebben a hatfelé ágazó, sok kompromisszumot kívánó kapcsolatban, és hogy annyit beszélgettünk. Köszönöm, hogy általad megtanultam, milyen az igazi alázat és szeretet. Köszönöm a legjobb tíz évet, amiben csak embernek része lehet” – írta a színésznő.

Gyorsan egymásra hangolódtak Lisa Kudrow-val (Fotó: Profimedia)

David Schwimmer: „Egy családdá tettél hat idegent”

Ross-szal nemcsak a legjobb barátok voltak a forgatáson kívül is, de annak idején lakótársakként együtt éltek az egyetemi éveik alatt. Ő is egy közös fotóval és megható szavakkal idézte fel elhunyt cimboráját. Nemcsak Perry utánozhatatlan humorát és komikusi tehetségét emelte ki, hanem, hogy mekkora szíve volt. „Olyan nagylelkű voltál mindenben, és elárasztottál minket a szereteteddel, hogy hat komplett idegenből egy családdá válhassunk. Elképzellek odafönt, zsebre dugott kézzel, ahogy körülnézel: ’Lehetne itt még ENNÉL is több felhő?’”

Az egyik legendás jelenetben Ross-szal (Fotó: Archív)

Jennifer Aniston: „Matty a DNS-ünk része”

A legjobban talán a Rachelként híressé vált Jennifer­t rázta meg régi barátja halálhíre, ez a búcsújából is egyértelműen kiderül. Egy szívszorítóan vidám közös fotó kíséretében írt az érzéseiről. „Hogy búcsúznunk kell Matty­től, ez az érzéseknek olyan cunamiját indította el bennem, amit soha nem tapasztaltam ezelőtt – írta Jennifer, aki pedig nem sokkal korábban veszítette el imádott édesapját is. Írt arról, hogyan hozza belőle elő a gyász egyúttal az örömöt és hálát, hogy valaki iránt ilyen mély szeretetet érezhetett. – Matty a DNS-ünk része. Mi mindig hatan voltunk, és ez a választott család örökre megváltoztatta az életünket” – fogalmazott. Nem titok, hogy annak idején Perry szenvedélyes plátói vonzalmat táplált a színésznő iránt. Ki tudja, hogyan alakult volna a sorsa, ha Aniston annak idején viszonozza a szerelmét… Ugyanakkor Jennifer volt az, aki a legtöbbet tette azért, hogy a forgatások alatt súlyos függővé vált Perryt megpróbálja kiszabadítani a szenvedélybetegsége rabságából – sajnos sikertelenül.

Aniston ezzel a kacagós back­stage-képpel búcsúzott (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!