Külföldi sztár

Jockey 10 éve halott, Bobby kenyeret dagaszt

Sorozatunkban a 45 éves Dallas szereplőire emlékezünk, az első részben a férfi főhősöket idézzük fel.

Larry Hagman, azaz Jockey Ewing – Kiteregették a titkait

2012 novemberében, 81 évesen költözött át a túlvilágon található ranchra a tévétörténelem legnépszerűbb rosszfiúját játszó színész. Nem az vitte el, amit mindenki gondolt: a rengeteg alkohol – hiszen szinte egész életében keményen ivott, és életmentő májátültetésen is átesett. Nem is a torokrák, amivel utolsó évé­ben küzdött, hanem a leukémia egy formája, amit pár hónappal korábban diagnosztizáltak nála. Épp a Dallas folytatását forgatták, a halálos ágyánál így a filmbeli nejét, Samanthát játszó Linda Gray is ott állt, akivel 35 éven át a legjobb barátok voltak. „Igazi” feleségével, a svéd születésű Maj Axelssonnal egyébként közel 60 évig voltak házasok. A színész utolsó éveinek nagy megpróbáltatása volt, hogy felesége Alzheimer-kóros lett, végül már 24 órás felügyeletet igényelt. Négy évvel élte túl a férjét – de már egyáltalán nem volt tudatában annak, hogy Hagman időközben meghalt… A házaspárnak két gyereke született, Heidi ma 65 éves, Preston 61. Lánya később könyvben pakolt ki apja kettős életéről, kész tényként állítva, a színész igazi playboyként élt. Sorozatosan megcsalta a feleségét, alkohol- és drogmámoros szexpartikat tartott, jacuzzijában meztelen nők váltották egymást. Így végül kiderült: a színész természete nem is állt olyan messze filmbeli karakterétől.

Hagman gyerekei svéd származású feleségére, Majra ütöttek (Fotó: Getty Images)

Patrick Duffy, azaz Bobby Ewing – 70 fölött talált új szerelmet

Hiába voltak jó barátok, ahogy a képernyőn, úgy a való életben is tűz és víz voltak Jockey-val, azaz Hagmannel. A buddhista Duffy egészen másképp élte az életét, mint hedonista kollégája. Ők valóban boldog házasságban éltek feleségével, a táncos Carlyn Rosserrel, aki tíz évvel idősebb volt híres férjénél. Két fiukkal, Padraickal és Conorral a holly­woodi nyüzsgéstől távol, Oregonban rendezték be az otthonukat. A ma 74 éves színészt rettenetesen megviselte, amikor 45 együtt töltött év után 2017-ben elveszítette élete párját. Soha nem gondolta volna, hogy valaha új szerelemre lel, de három éve, a koronavírus-járvány kezdetén megérkezett az életébe a színésznő Linda Purl, aki mellett új boldogságot talált. A pár ma nemcsak együtt lakik, de közösen egy kenyérsütésre alapozott vállalkozást is létrehoztak. Duffy a Dallasra jó szívvel emlékszik vissza, és sok más szerepben felbukkant azóta, de a filmezés mára szinte teljesen visszaszorult az életében.

Felesége halála után egy kolléganőjébe, Linda Purlbe lett szerelmes (Fotó: Archív)

Egyedül Ray Krebbs érte meg a sorozat jubileumát

A 77 éves Steve Kanaly játszott még pár sorozatban és nem egy filmben is, de már hosszú évek óta nem forgat, a Dallas tíz évvel ezelőtti folytatására is a nyugdíjból tért ­vissza. Sokkal jobban érdekli a képzőművészet: elismert festő, akvarelleket készít. Feleségével, akivel lassan ötven éve házasok, a kaliforniai Ojai­ban élnek. Két lányuk rég felnőtt.

Jim Davis, azaz Jock Ewing – Egy szem lányát gyászolta

A Ewing fiúk apját alakító színész a harmadik évad forgatása alatt hunyt el csontvelőrákban. A képernyőn még egy darabig „életben tartották”, aztán repülőbaleset formájában írták bele a halálát a történetbe. Életét beárnyékolta, hogy egy szem lánya 17 évesen meghalt. Különösen közel érezte magát sorozatbeli menyéhez, Victoria Principalhoz, aki a gyermekére emlékeztette.

A lánya volt Jim Davis mindene (Fotó: Archív)

Howard Keel, azaz Clayton Farlow – Énekesként is sikert aratott

Jövőre lesz húsz esztendeje, hogy 85 éves korában vastagbélrákban elhunyt a remek hangjáról is ismert színész. Háromszor nősült, és négy gyereke született.

Howard Keel és Barbara Bel Geddes (Fotó: Profimedia)

Ken Kercheval, azaz Cliff Barnes – Öt gyerek apja volt

Négy éve hunyt el 83 éves korában a Ewingok fő ellenségét alakító színész. Szerepelt a Dallas mind a 14 évadában és a folytatásban is. Erős dohányos volt, de a 90-es években legyőzte a tüdőrákot. Három házasságából öt gyereke és hat unokája született.

Ken Kercheval és Linda Gray a Dallas 2012-es folytatásában (Fotó: Profimedia)

Folytatjuk!

Hamarosan kiderül, hogy többek közt mi lett a Samanthát és Pamelát alakító színésznőkkel.

Kiemelt kép: Profimedia – Lorimar Film Entertainment/Courtesy Everett Collection

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!