Külföldi sztár

Jane Fonda unokahúgára alig lehet ráismerni – Sokan aggódnak a színésznőért

A két fotón mintha nem ugyanaz a személy lenne, egyesek egészségügyi problémákat sejtenek Bridget Fonda kóros súlyfeleslege mögött.

A sors fintora, hogy miközben a fitnesz­királynő Jane ­Fonda a nagy­nénje, az annak idején szintén címlapokon virító Bridget­ most azzal került be újra a hírekbe, hogy milyen megdöbbentően el van hízva… Valóban, alig ismerni fel a ma már 59 éves asszonyban az egykor légiesen karcsú, ragyogó szőke szépséget. Nem csupán néhány kiló szaladt fel rá, hanem valóban súlyos obezitással, vagyis kóros súlyfelesleggel küzd.

Pedig ígéretesen indult a karriere

Amilyen csinos volt fiatal korában, láthatóan annyira nem foglalkoztatja manapság a külseje. Kinyúlt pólóban, smink nélkül, őszülő haját kócos lófarokba fogva kapták lencsevégre a napokban a Los Angeles-i reptéren. Egy szem fiával, a 18 éves Oliverrel volt úton, aki zeneszerző férjétől, Danny Elfmantől született – vele kereken húsz éve házasok. Pedig annak idején úgy tűnt, a világhírű Fonda színészdinasztia sarjaként Bridgetre is sikeres filmkarrier vár. Nemcsak a tehetséget, de a vonzó külsőt is örökölte híres felmenőitől: édesapjától, Peter Fondától és nagyapjától, Henry Fondától. A színésznő annak idején tucatnyi más film mellett játszott a Kereszt­apa III-ban, az Egyedülálló nő megosztaná című mozi­ban és Tarantino egyik sikerfilmjében, a Jackie Brownban is.

Tarantino sikerfilmjében, a Jackie Brownban még bomba formában volt (Fotó: Profimedia)

Több mint húsz éve háziasszony

Az ezredfordulón azonban, több mint két évtizeddel ezelőtt egyszer csak hátat fordított Holly­woodnak, és azóta teljesen visszavonultan él, kizárólag a családjára koncentrál. Amikor nemrég lencsevégre kapták, a fotósok megkérdezték tőle, nem tervezi-e a visszatérését, hiszen olyan remek szerepeket játszott el annak idején. Mire Bridget mosolyogva csak a fejét rázta, és ennyit válaszolt: „Nem hinném. Túlságosan élvezem a civil életet, így érzem jól magam.”

2009-ben még így festett férje, Danny Elfman oldalán (Fotó: Getty Images)

Ismerősei szerint komoly súlyfeleslege dacára az egykori filmcsillag elégedett, boldog, és nagyon élvezi az otthoni nyugalmat. Épp ezért még premierekre sem szokta elkísérni zeneszerzőként Hollywood élvonalába tartozó férjét, aki rendszerint Tim Burton mozijaihoz szerez muzsikát, de a Batmantől a Született feleségeken át a Simpson családig vagy a Mission Impossible-ig rengeteg nagy sikerű filmnek jegyezte már a zenéjét. A házaspár Los Angeles­ egyik külső részén, Encinó­ban él tinédzser fiával és Yuki nevű kutyájukkal.

Jól jönne a jó tanács

Azt nem tudni, vajon mitől hízott meg ennyire Bridget, vajon egyszerűen csak elhagyta magát, vagy esetleg valamilyen egészségügyi problémával küzd. Ahogy azt sem, próbált-e neki segíteni fogyókúrás vagy edzési tanácsokkal nagynénje, az aerobik arcaként ismert, nyolcvan fölött is fantasztikusan fitt Jane Fonda? Az biztos, hogy unokahúga az utóbbi bő tíz évben szedte magára súlyfeleslegét, hiszen 2009-ben még kifejezetten vékony volt, amikor a férjével együtt megjelent a Becstelen brigantyk című Tarantino-film bemutatóján. Most sokan aggódnak érte, mert ekkora súlyfeleslegnek már komoly egészségügyi szövődményei lehetnek.

Együtt a család: édesapjával, Peterrel, nagynénjével és annak örökbe fogadott fiával (Fotó: Getty Images)

Rajta nem múlik!

A 85 éves Jane Fonda máig igyekszik jó példával elöl járni, és fizikailag aktív életre, rendszeres testmozgásra rábírni mindenkit, az idősebbeket is. Még sportruházati reklám is készült vele. „A mozgás nemcsak rendkívül fontos, de igazi örömforrás is” – mondja.

Kiemelt képek: Getty Images, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!