Külföldi sztár

Goldie Hawn – Mindenki boldogságra született!

Tudatos praktikákkal sokat tehetünk azért, hogy szebb színben lássuk a világot. Ebben segítenek az egyik legnapsugarasabb természetű sztár tanácsai.

Táncoljunk vagy ugráljunk

„Hallgassunk meg egy számot, amit szeretünk, és kezdjünk el táncolni rá. Ha ez nem megy, ugráljunk 10 percig terpeszben, a kart ritmusra a fej fölé emelgetve. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.”

Koncentráljunk a jelenre

„Annyit rágódunk a múlton és aggódunk a jövő miatt, pedig az életünk itt és most zajlik. Ezért próbáljunk mindig az adott pillanatra koncentrálni, ne hagyjuk, hogy tönkretegye az, ami elmúlt, vagy még be sem következett. Csak a jelenben vagyunk képesek cselekedni, tegyük ezt.”

Tegyük le az okostelefont

Mindennap legyen legalább egy óra, amit teljesen kütyümentesen töltünk, a legjobb, ha elmegyünk egy nagyot sétálni lehetőleg fák közé – szigorúan a telefonunk nélkül. „Már két-három kilométer séta hihetetlenül felfrissíti az embert, és a gondolatai is kitisztulnak.”

Párjával, Kurt Russell-lel 70 felett is nagyon aktív életet élnek (Fotó: Profimedia)

Adjunk pihenőt az agynak

A színésznő régi híve és gyakorlója az elmélyült meditációnak. Kifejlesztett egy technikát, amivel sikerül öt percre kikapcsolnia az agyát. „A cél, hogy mindennap sikerüljön háromszor öt percre csendet teremteni az agyunkban. A meditáció csodálatos eszköz, fantasztikusan oldja a szorongást, és nem kell hozzá semmi, csak elhatározás, bárki bármikor elkezdheti.”

Vegyük sorba az örömöket

„Mielőtt lefekszünk, idézzünk fel három aznapi örömteli pillanatot. Mindegy, bármilyen icipici dolog is, ami boldogságot okozott, már érdemes hálát adni érte. Így tudatosan pozitívabbra hangolhatjuk a szemléletünket.”

Legyünk kedvesek másokhoz

Azonnal jobb kedvre hangol egy jó cselekedet vagy bármilyen apró kedvesség, amit másokért teszünk. „Nemcsak javítunk egy kicsit a világ jótett-egyenlegén, de a másik öröme visszasugárzik ránk. A régi bölcsesség tökéletesen igaz: adni jobb, mint kapni!”

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!