Külföldi sztár

Penélope Cruz – Nem bánta meg, hogy visszaköltözött Spanyolországba

Mintha nem is telt volna el 25 év a gyönyörű spanyol színésznő első sikerei óta. Anyaként is igyekszik a legnormálisabb életet biztosítani a gyerekeinek.

Évekkel azután, hogy beindult a hollywoodi karriere, és a magánéletében is olyan világsztárok kedvese volt, mint Tom Cruise vagy Matthew­ ­McConaughey, a színésznő visszaköltözött szülőhazájába. Amióta újra Spanyolországban él, sokkal kevesebbet van reflektorfényben, mégsem cserélné vissza soha a mostani mindennapjait a korábbi csillogásra. A szintén spanyol Javier Bardemtől született két gyereke mára nagyot nőtt: fiuk, Leo januárban 12 éves lesz, lányuk, Luna nemrég múlt kilenc. Penélope sokat beszélt arról, hogy az anyaság volt a legfontosabb változás az életében. Elsősorban a csemetéi miatt döntött úgy, hogy nem akar Los Angelesben élni, hiába lett volna az a legjobb megoldás a karriere szempontjából.

A legszebb gyerekkor

A színésznő Madrid egyik külvárosában született, és teljesen hétköznapi körülmények között nőtt fel, apja autószerelőként dolgozott, anyja fodrászként. Sokszor elmondta, milyen szép gyerekkora volt, például mennyire élvezte, amikor a hajat söpörte össze a szalonban édesanyja körül. Sok időt töltött a nagymamájánál is, és rengeteget játszott a környékbeli gyerekekkel. „Mindig kitaláltunk valami történetet, kiosztottuk a karaktereket, és eljátszottuk. Volt, hogy újrakreáltuk a tévében látott reklámokat. Itt kezdődött a színészet iránti szenvedélyem” – mesélte. Emellett kilenc évig tanult balettozni, amit szintén nagyon élvezett. A mai napig nagy hasznát veszi tánctudásának, arról nem is beszélve, hogy máig fantasztikus alakját ez a képzés alapozta meg.

Musicalt csinálna a férjével

A színésznő és az Oscar-díjas Javier Bardem 12 éve házasok, de már 15 éve együtt vannak, sőt 30 esztendeje, hogy először játszottak együtt egy filmben. A színésznő elmondta, mennyire szívesen forgatna együtt egy filmmusicalt a párjával. „Javier szuper énekes, óriási móka lenne” – mesélte.

Javier Bardemmel a Vicky Cristina Barcelona című Woody Allen-film forgatásán szerettek egymásba (Fotó: Profimedia)

Online helyett offline élet

Mindig is biztos volt benne, hogy hasonló gyerekkort szeretne biztosítani saját csemetéinek, állandóan a nyomukban lihegő lesifotósok és a holly­woodi csillogás hamis értékvilága nélkül. Ezért sem mutatja meg Leót és Lunát soha a közösségi oldalán, nem posztol róluk fotót, és igyekeznek a férjével olyan normális életet élni, amennyire csak két ismert színész esetében ez lehetséges. Abban is nagyon szigorú, hogy igyekszik megvédeni a gyerekeit a közösségi média romboló hatásától, kijelentette, hogy 16 éves korukig a közelébe sem mehetnek ilyesminek. „Sokszor úgy érzem, mintha kísérleteznének a gyerekeinken ezzel a nagy technológiai változással, hogy minden online történik és a virtuális világban van. Ez alapvetően meghatározza, hogyan látják magukat és a világot, és borzasztóan veszélyes a mentális fejlődésükre” – mondja.

Nemrég Portofinóban nyaralt a család (Fotók: Profimedia)

Büszke lehet az alakjára

Penélope elmúlt 48 éves, de szinte semmit nem változott kezdeti sikerei óta, ma is igazi bombázó. Ezt nem csak a spanyol Vogue legfrissebb számában mutatta meg feszes latexholmikba öltözve. Nemrég családi nyaraláson kapták lencsevégre Portofinóban, ahol egy jachton élvezte a jó időt narancssárga fürdőruhában. Alakja irigylésre méltóan karcsú és sportos, amit a mediterrán étrendnek és az aktív életnek tud be. Ma is imád például táncolni, ami nemcsak a testén, de állandó jó kedélyén is meglátszik.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!