Sztáréletmód

A bombázó latin nők szépségének titkai

Mitől ragyognak 50 éves koruk körül is ennyire? Most megtudhatja!

Feltűnő, mennyi érett korában is ragyogó szépség van a spanyol gyökerű, latin nők között. Ezt nem csak a genetika teszi! Összegyűjtöttük, mi mindennek köszönhetik, hogy ilyen irigylésre méltóan szépen öregszenek.

Penélope Cruz és a mediterrán diéta csodája
Nem véletlenül választják évek óta a legegészségesebb diétának: a mediterrán étrenddel könnyű karcsúnak maradni, miközben nagyon finomakat lehet enni. A spanyol nőknek ezt nem kell külön tanulniuk, hiszen születésüktől fogva ebbe nőnek bele. A mediterrán diéta nemcsak egészséges alapanyagokról – sok halról, zöldségről, gyümölcsről, olívaolajról – szól, hanem életmód is: fontos részét jelentik a nagy közös, társas étkezések. „A jókedvűen elfogyasztott étel nemcsak a testet, a lelket is táplálja, a szépség pedig alapvetően belülről fakad” – állítja a 49 éves spanyol ­Penélope Cruz.

J.Lo-nál a pohár mindig félig tele van
A latin nők szenvedélyesen élnek, és bátran szeretnek. Nem ijednek meg a heves érzésektől, és tökéletesen átadják magukat a boldogságnak. Ha netán csalódnak, soha nem hátra néznek, hanem előre, és hiszik, hogy új élmények várják őket. Szépségük egyik titka optimista életfelfogásukban és pozitív hozzáállásukban rejlik: a pohár mindig félig tele van, egy nő pedig, bármilyen adottságai vannak, mindig kihozhatja magából a legtöbbet. „A gyerekeimnek azt a tanácsot adom, amit én kaptam anyámtól: amit gondolsz és amit mondasz, az előbb-utóbb valóra válik. Higgy az álmaidban!” – árulta el az 52 éves Puerto Ricó-i gyökerű Jennifer Lopez.

J.Lo desanyja tanácsait adja tovább a lányának (Fotó: Profimedia)

Sofía Vergara használja az ősi tudást
Nagymamáról az anyára, anyáról lányára szállnak a bevált szépségpraktikák. A generációról generációra öröklődő tudás természetes alapanyagokat használ házi szépítőszerként, melyek áldásos hatását mára a tudomány is igazolta. Az olívaolajtól az avokádón át az aloe veráig hosszú a lista, mi minden teheti ragyogóbbá a hajat és bőrt. A nőiességükre sokat adó latinák már kislányként ellesik az idősebbektől az összes trükköt. „Amit megeszel és egészséges, azt magadra is kenheted, ezt anyukámtól tanultam, ahogy sminkelni is” – mondja a 49 éves kolumbiai Sofía Vergara.

A Modern család sztárja az anyukájától leste el a szépségápolási praktikákat (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!