Külföldi sztár

Harry herceg – 15 percig volt kíváncsi az apjára

Sajnos úgy tűnik, a sussexi herceg és családja egyre jobban eltávolodik egymástól.

Tízezrével gyűlnek az aláírások Nagy-Britanniában azért, hogy Harry herceget és feleségét ne hívják meg júniusban II. ­Erzsébet királynő trónra lépésnek 70. évfordulója alkalmából tartott négynapos ünnepségre. Az ok, hogy a herceg egy új tévéinterjújában keményen, feleslegesen és bántón szúrt oda a királyi családnak. „Maradj otthon, mondj le a királyi címeidből, ne használd ki a királyi rangodat, és fogd be a szád” – így kommentelik a britek Harry interjúját.

Szívélyes, de kínos

Pedig történhetett volna másképp is. Harry évekkel ezelőtt létrehozta az Invictus Gamest, amely egy olimpiai játékokhoz hasonló sporteseményt háborúban sérült katonáknak. Ez valóban tiszteletre méltó kezdeményezés, a rendezvényt április közepén tartották, idén Hollandiában. A feleségével is elutaztak oda, de közben két órára megálltak Windsorban, hogy találkozzanak a királynővel. Csak vele szerettek volna beszélni, de az uralkodó ragaszkodott hozzá, hogy unokája látogassa meg az apját is. Találkoztak is, 15 percre. A kiszivárgott információk szerint apa és fia beszélgetése szívélyes volt, bár olykor kínos fordulatokat vesz. Károly ugyanis nem érti fia állandó, a családot célzó támadásait, Harry pedig még mindig dühös a múltban őt és nejét ért állítólagos sérelmek miatt.

Felesége, Meghan most nem kísérte el a királynőhöz (Fotó: Getty Images)

A rövid kitérő után Hollandiában, a játékok alatt adta a herceg a szóban forgó interjút egy amerikai tévének. A beszélgetés a brit sajtó és az alattvalók szerint is rendkívül arrogáns volt. Sok régi rajongója szerint is túlment egy határon. Kiemelte, azért akart Erzsébettel találkozni, akinek, tette hozzá, változatlanul kiváló a humora, és remek formában van, mert meg akart győződni arról, hogy megfelelően védik, és megfelelő emberek veszik-e körül. Hangsúlyozta, hogy Erzsébet és közte különleges a kapcsolat. Vannak olyan dolgok, amelyeket nagyanyja kizárólag vele tud megbeszélni, különben is, ő a kedvenc unokája. Mindez mindenkinél kiverte a biztosítékot, hiszen két éve feleségével együtt hátat fordított a kötelezettségeinek, az országnak, és azóta most harmadszor látogatott csak haza. Elképzelni sem lehet, hogy lenne olyan téma, amit a királynő csak vele tudna megbeszélni, azaz Károllyal és Vilmossal nem. Ezzel megint azt sugallta, apjára és bátyjára nem, csak rá, a messze élőre számíthat igazán.

Hálátlan és meggondolatlan

Sokak szerint feleslegesen kérdőjelezte meg az uralkodó körüli emberek lojalitását is. Ezek az emberek ott voltak Erzsébet mellett, amikor a pandémia alatt bezárkózott a windsori kastélyba, amikor férje, Fülöp herceg betegeskedett, Harry amúgy akkor adta Oprah Winfrey-nak a híres interjúját. Ott voltak Fülöp halálakor, a királynő gyászában is, és amikor elkapta a koronavírust. Csakúgy, mint a teljes királyi család. Sokan kérdezik joggal, hol volt ezekben a nehéz időszakokban Harry? Nos, ez idő alatt a napfényes kaliforniai villájában időzött, márciusban még Fülöp herceg emlékmiséjén sem vett részt. Arra hivatkozott, azért nem utazik Londonba, mert a brit kormány nem tudja szavatolni az ő és a felesége biztonságát – ami egyébként az eseményen megjelent uralkodóknak megfelelt. A lapok szerint mindez vagy a herceg ostobaságát és arroganciáját jelzi, vagy a téveszméit és önámítását.

Harry a hollandiai eseményen, az Invictus Gamesen (Fotó: Profimedia)

Azonban itt nem állt meg. A kérdésre, hogy hiányzik-e neki a bátyja és az apja, kitérő választ adott. Jelenleg kizárólag a versenyre koncentrál, és az abban részt vevők a mostani családja, mondta. Majd újra kijelentette, hogy ő Diana hercegné valódi örököse. Úgy érzi, a túlvilágról támogatja, segíti őt és családját, bátyjának már nem is kell számítania rá. Pár perccel később bevallotta, ma már Amerikát érzi az otthonának Anglia helyett. Utolsó tőrdöfésként azt is kijelentette, hogy Kaliforniában végre remek közösségbe csöppent, tárt karokkal fogadták őket. Mindezek miatt a britek, akiknek éveken át Harry volt a kedvence, nem szívesen látnák a jubileumi ünnepségeken a herceget és nejét. De a királyi család tagjai sem. A família ugyanis belefáradt Harry támadásaiba, és Károly herceg türelme is elfogyott. Kapcsolatukat már a minimálisra csökkentette.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!