Külföldi sztár

Emma Thompson: „Óriási kihívás 62 évesen levetkőzni”

Hatvan fölött meztelenkedni a filmvásznon – ehhez bizony nem kis bátorságra volt szüksége a népszerű brit színésznőnek.

Már a témaválasztása sem épp hétköznapi Emma új filmjének, és a prűdebb nézők alighanem vissza is hőkölnek tőle. A Sok szerencsét, Leo Grande című mozi egy 60 felé közeledő özvegy tanárnőről szól, aki soha életében nem tapasztalta meg az igazi testi gyönyört, ezért felbérel egy jóképű, fiatal fiút, hátha vele átélheti a vágyott pillanatokat.

Az áprilisban 63 éves színésznőnek a filmben nemcsak lelkileg, hanem testileg is le kellett csupaszítania magát, a vetkőzős jelenetek pedig igencsak próbára tették. Az egyikben tükör előtt dobja le a köntösét, teljes valójában megmutatva magát anyaszült meztelenül. „A koromat ugye nem kell magyaráznom, elég csak rám nézni – mondja Emma, aki soha nem tartozott a hiú színésznők közé. – Életemben először vagyok teljesen pucér egy filmben, és bármennyit változott is mostanra a női test megítélése, azért 62 évesen levetkőzni óriási kihívást jelentett. Hiszen nem vagyunk ahhoz szokva, hogy idősebb asszonyokat lássunk meztelenül a filmvásznon. Kicsit mindnyájan agymosottak vagyunk, és elvárjuk, hogy egy nő legyen vékony és tökéletes alakú. Nem véletlenül gyűlöli és szégyelli annyi nő a testét.”

Daryl McCormackkal a Sok szerencsét, Leo Grande című filmben (Fotó: Profimedia)

A színésznő mégis azt mondja, korábban nem lett volna képes elvállalni egy ilyen szerepet, meg kellett erre érnie. „Én is folyton csak a hibáimat, a tökéletlenségeimet láttam, és meg kellett tanulnom elfogadni, hogy a narancsbőr és a megereszkedett toka is én vagyok – mesélte. Elárulta, hogy a próbafolyamatok során többször voltak teljesen meztelenek fiatal filmbeli partnerével, Daryl McCormackkal, sőt a rendezőnővel együtt. – Közösen beszéltünk a testünkről, a testünkhöz való viszonyunkról, hogy mit szeretünk, és mit utálunk rajta, azt is leírtuk, hogy milyennek látjuk egymás testét.”

A kolléganői közt elharapózott plasztikázásmániát elborzadva figyeli. „Olyan ez, mint valami tömegpszichózis. Egyszerűen nem értem, miért művelik ezt magukkal. Az öregedés teljesen természetes folyamat.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!