Külföldi sztár

Richard Chamberlain – Ma is jóbarátok élete nagy szerelmével

A 80-as évek romantikus sikersorozatában, a Tövismadarakban Ralph atyát játszotta, a Shogunban szamurájok fogságába esett, de volt Vasálarcos és Monte Cristo grófja is. Mi van ma, bőven 80-on túl az egykor oly népszerű színésszel?

Jó ideig ő volt az ügyeletes szívtipró, hiszen szépfiús sármja, elbűvölő kisugárzása ellenállhatatlanná tette. Azt fénykorában csak kevesen tudták, hogy a nőknek nincs nála esélyük, mivel a saját neméhez vonzódik, és évtizedeken át férfi partnerével élt szerelemben. A ma 87 éves színész nem egészen húsz éve vallott először vonzalmáról, bár egy francia bulvárlap már jóval korábban megszellőztette gondosan őrzött titkát.

Súlyos teherként cipelte titkát

Chamberlain ma is azt mondja, egy hollywoodi sztár, pláne, ha vezető színész, saját magával szúr ki, ha bevallja, hogy meleg. „A világ rengeteget változott, de én még mindig azt tanácsolnám egy romantikus hősöket játszó filmszínésznek, hogy inkább ne vállalja fel nyíltan a homoszexualitását. Ne legyünk képmutatóak, ez még mindig könnyen tönkreteheti a karrierünket” – mondta néhány éve. Tény, hogy aligha rajongott volna érte annyi nő annak idején, ha tudják, hogy valójában a férfiakat szereti. Ő maga csak 60 éves kora fölött vállalta fel nyilvánosan a másságát önéletrajzi könyvében, egészen addig súlyos teherként cipelte a titkát.

Hawaiin élt a férjével

A jóképű sztár a 70-es években egy színészkollégájával, Wesley Eure-ral élt együtt, aztán 43 évesen – még a Tövismadarak előtt – találkozott élete nagy szerelmével. A színész-zenész-producer Martin Rabbett húsz évvel fiatalabb volt nála, de külsőre kifejezetten hasonló karakterek. Bár a külvilág előtt sokáig titkolták viszonyukat, 33 éven át együtt éltek, a nyolcvanas években egy titkos ceremónián örök hűséget is fogadtak egymásnak. Hosszú időn át Rabbett szülőföldje, Hawaii volt az otthonuk, de tíz éve elváltak útjaik. Chamberlain visszaköltözött Los Angelesbe, miután rájöttek, hogy már inkább csak jóbarátok, mint életre szóló társai egymásnak. „Amióta nem élünk együtt, még jobb a kapcsolatunk” – mondta félig viccesen a színész. Valóban, máig nagyon jóban vannak, közös projektekben is részt vesznek, és Chamberlain gyakran utazik volt párjához ­Hawaiira.

80 fölött is forgat

Egy interjúban azt mondta, boldognak érzi magát, ami nem utolsó sorban sok terápia eredménye is. „Mindig komolyan vettem, hogy hogyan lehet szépen és jól élni, és örökké azt kerestem, mi az, ami még hiányzik az életemből. A hosszú évek során rájöttem, hogy tényleg a szeretet a legfontosabb, és ezt nemcsak a személyes kapcsolatokra értem, hanem az egész világhoz való hozzáállásra” – fejtegette egy interjúban. Chamberlain 87 évesen is remek formában van, sármját is megőrizte, és a színészetnek sem fordított hátat. Ha egészsége engedi – mert nemrég például egy esés miatt egy darabig ágyhoz kötött volt –, filmszerepeket is vállal, két éve a Finding Julia című filmben lehetett látni, nem sokkal előtte pedig felbukkant a kultikus sorozat, a Twin Peaks folytatásában.

Martin Rabbett‑tel és Sharon Stone‑nal Az elveszett aranyváros fosztogatói című filmben (Fotó: Profimedia)

Sharon és a szerelmespár

A nyolcvanas években a holly­woodi szívtipró kétszer is együtt játszott Sharon­ Stone-nal. Második közös filmjükben, Az elveszett aranyváros fosztogatóiban Chamberlain párja, Rabbett is szerepelt.

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!