Hazai sztár

Sihell Ferry és felesége, Cseke Viki: „Két reklámszatyorral jöttünk el otthonról”

Vajon a hosszú, boldog házassághoz elég naponta egy órát sétálni és beszélgetni? A mulatós zenész és felesége szerint, akik augusztusban ünnepelték harmincadik házassági évfordulójukat, nem, de nagyon sokat hozzátesz.

Úgy kezdődött minden, mint a mesében. A szegény, roma családból származó 18 éves fiú, Sihell Ferry, akinek otthonát Berhidán gyermekkorában egy földrengés elpusztította, munkát vállalt a közeli pétfürdői szórakozóhelyen, ahol meglátott a pult mögött egy csinos lányt.

Egy hét után összeköltöztek

Cseke Viki, aki szintén 18 éves volt, és szülei válási hercehurcája elől albérletbe költözött, pultos munkát vállalt ott. Egyszer csak azt vette észre, hogy a fiú a pultot támasztva bámulja őt. „Már akkor is nagyszájú lány voltam, megkérdeztem, mit bámulsz? Tetszem? Igen volt a válasza. Nem rendelt semmit, visszament zenélni, közben pedig összekapcsolódott a tekintetünk” – mondja Viki és elárulja, hogy úgy egy hét múlva Ferry felment hozzá az albérletbe. Mindez 33 éve történt, azóta szinte csak akkor aludtak külön, amikor a fiút besorozták katonának. „Mi együtt tanultuk meg az életet – meséli Viki. – Két reklámszatyorral jöttünk el otthonról, nem kaptunk, de nem is kértünk semmit sem, amit elértünk, azt együtt értük el.”

Viki és Ferry is csak 21 éves volt, amikor összeházasodtak (Fotó: Archív)

Táboroztattak

Aztán 2011-ben megtörtént a nagy áttörés, megjelent ­Ferry ­Fekete véremből című dala, amely akkora sláger lett, hogy nemcsak a többi nótáját fedezte fel a közönség, de őt magát is az RTL, amelynek Muzsika TV csatornáján azóta is saját műsora van. Számos helyen koncertezik, Facebook-oldalát több mint százezren követik. „Az az év mindent megváltoztatott – mondja Ferry, – rendbe jött az életünk, anyagilag stabil lábakon állunk, kezdetektől tudtunk félretenni, sőt már a nyugdíjra is. A sikerrel együtt felgyorsult az életünk, produceri feladatokat vállaltunk, zenei kiadónk lett, és most a Fekete véremből című dal 15. születésnapjára forgattunk egy nagy költségvetésű videóklipet hozzá. Persze a zene mellett is több lábon állunk, mert ha a zenében bármi történne, még mindig van hova nyúlnunk. De a sok munkához a nyugodt élet is kell, mi pedig erre törekszünk.”

Döntsd el Te, hogy ki legyen az év csillaga! Szavazz és nyerj! Kattints!

Csak egyvalami nem változott, a szerelmük. Ők ugyanolyan boldogok együtt, mint amikor csak két szatyornyi ruhájuk volt. Most kétlaki életet élnek, hol budapesti lakásukban, hol bogácsi nyaralójukban időznek, vendégül látják sok-sok rokonukat, barátjukat. De nem felejtették el, honnan jöttek, ott segítenek, ahol tudnak. Nemcsak azzal, hogy a közösségi oldalon felhívják a figyelmet egy-egy jó ügyre, hanem tettekkel és anyagilag is. „Nyáron szülőfalum, Berhida 28 hátrányos helyzetű gyermekét vittük el nyaralni pár napra egy hotelbe. Mi, Vikivel úgy gondoljuk, hogy amit a Jóisten nekünk adott, abból nekünk tovább kell adni, legyen az egy jó szó, egy jó cselekedet, pénz, tehetség vagy egy dal.”

Büszkék rá, hogy letekerték az Alpok–Adria kerékpárutat (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Életmódot váltottak

Természetesen egyensúlyt kell teremteni a munka és a magánélet között, Ferrynek és Vikinek ez sikerült is. No nem csak azzal, hogy minden este legalább egy órát sétálnak együtt és beszélgetnek, hanem egy alapos életmódváltással is. „Tavaly töltöttük be az ötvenet, és bár előtte is szívesen mozogtunk, ma már olyan 10-12 kilométert sétálunk mindennap. Rendszeresen biciklizünk is, nemrég épp a Bükkben kerékpároztunk pár napon át, de letekertük az Alpok–Adria bicikliutat is, és a Balaton, a Velencei -tó és a Tisza-tó is megvolt – büszkélkedik Viki, és mint kiderül, mindez a kilóik számán, a fittségükön is meglátszik. – Persze ehhez az is kell, hogy már csak hetente egyszer eszünk húst, igyekszünk jó alapanyagokból főzni és este hét után már semmit sem enni. Ez nálunk nagy dolog, hiszen a barátok, rokonok szerint nagyon jól főzök, így először nehéz volt lemondani a finom ételekről, de sikerült. Főzni ettől függetlenül szeretek és főzök is rendszeresen, hiszen több barátunk is szereti a konyhánkat, aminek titka nem más, mint az anyósomtól tanult romás fűszerezés, aminek nem lehet ellenállni. Na jó, akkor azért néha mi is eszünk bőven belőle, elvégre nem vagyunk aszkéták…” – nevet nagyot Viki.

Nagy a nyüzsgés a házukban

Néha már szeretnének ketten lenni, de mivel nagy a baráti társaság, rokonság, így az ajtajuk mindenki előtt nyitva áll. Ennek tudatában rendszeresen nyitják is rájuk az ajtót, ezért amikor valóban ketten szeretnének lenni, elutaznak valahova egypár napra.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!