Hazai sztár

Ki segített lefogyni Friderikusz Sándornak?

Akik évtizedek óta követik a pályafutását, tudják, hogy mindig is jellemző volt rá a súlyingadozás. A kilókkal folytatott küzdelme sokaknak ismerős lehet, hiszen a diétázók nagy réme, a jojóeffektus a fogyókúrázók egyik ősellensége.

A túlsúlyt komolyan kell venni. A hazánkban is népbetegségnek számító állapotból ráadásul sokan az internetről tájékozódva próbálnak szabadulni. A különböző villámdiéták sajnos kizárólag a jojóeffektusnak kedveznek, így akik az éhezést és a túlzott kalóriamegvonást választják, csak ideig-óráig érezhetik jól magukat a bőrükben. A szakemberek is óva intenek, hogy a fogyókúrába kezdők gyors sikert reméljenek, mert ha ilyen diétát választunk, a szervezet védekezni kezd, és bizony a dolog visszafelé sülhet el: nehezebben tűnnek el rólunk a zsírpárnák.

Friderikusz Sándorra is jellemző volt a súlyingadozás. A fölös kilóktól pedig sokféle módon próbált megszabadulni. Amikor azonban odafigyelt, mindig bomba formában volt, és nála energikusabb műsorvezetőt keveset tudnánk említeni. Aktívabb éveiben a futás híve lett, emellett személyi edző segítségét is igénybe vette, sőt volt idő, amikor állítólag saját szakács gondoskodott arról, hogy a mindig elfoglalt televíziós sűrű időbeosztása ellenére is egészséges hozzávalókból frissen elkészített ételeket fogyasszon. Ezekben az években Sándor a legjobb formáját hozta, és mindig képes volt a képernyő előtt topformában maradni. Az ének iskolájának forgatása idején azonban, úgy hírlik, munkaköri kötelességből hízott meg, azért, hogy „tanárbácsisabbnak” hasson a képernyőn. Túlsúlyosan mindig is igyekezett inkább rejtőzködő életmódot élni, a napszemüveg és a baseballsapka állandó öltözéke lett, így akarta elkerülni, hogy felismerjék. Azokban az években, amikor folyton jojózott, tíz-húsz kilókat hízott és fogyott egymás után.

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!