Hazai sztár

Polgár Tünde: Így öltözködjünk kézipoggyászból egy héten át

„Régen a fél gardróbot képes voltam elcsomagolni” – meséli, de ma már megvannak a jól bevált praktikái.

A legfőbb mind közül – legyen szó egy pár napos városnézésről vagy akár egy többhetes, vagy hónapos óceánon túli vakációról –, hogy Polgár Tünde előre megtervezi, mik kerüljenek a bőröndjébe. De az sem okoz neki gondot, ha egy héten át csupán egy kézipoggyászból kell öltözködnie. Szerinte kevés holmiból is lehet változatos és csinos szetteket kreálni. „Gondolom, mindenkinek ismerős az a mondat, hogy ’ez még jó lesz valamire’, vagy hogy ’mi van, ha hideg lesz? Inkább elrakom!’ Jó pár évvel ezelőtt még a toronyórát is megpróbáltam begyömöszölni a bőröndbe – kezdi nevetve Polgár Tünde. – Aztán persze a legtöbbször úgy jöttem haza, a ruháim majd’ hatvan-hetven százaléka rajtam sem volt. Közben meg a válltáskámba nem tettem el váltóruhát, pedig az utazásaim során többször is nyakon lettem öntve a repülőn. Mondanom sem kell, azóta mindig van nálam. Ez például egy kisebb áldás volt, amikor Kínába utaztunk, és elkallódtak a bőröndjeink… Azt sem tudtuk hirtelen, hol vásároljunk, és mit, de legalább egy napra volt ruhánk. Tapasztalatom van bőven, amiket szívesen megosztok a nőtársaimmal, hátha segít nekik. Készítettem is egy videót a YouTube-csatornámra, ahol azt mutatom meg, hogyan öltözködjünk kézipoggyászból egy héten át. Jöhetnek a tippek?” – mosolyodik el.

1. „Találjuk ki, mi a ’fő szín’, mert akkor tudunk praktikusan pakolni, ha szinte minden illeszkedik mindennel, ha minél jobban variálhatóak azok a ruhák, amiket magunkkal viszünk.”

2. „Létfontosságú, hogy a szettjeink összeállítására szánjunk elég időt! Tegyünk abba energiát, hogy felvesszük azokat, készítünk egy fotót magunkról, úgy pakolunk csak össze.”

3. „Kendőből is többet teszek el, mert fel lehet dobni vele a kalapom, a táskám, de jól mutat a hajamban is, és alig foglal helyet.”

4. „A nagy melegre, a jövés-menésre mindössze egy rövidnadrágot választottam magamnak, méghozzá egy fehéret. Arra felhívnám a figyelmet, hogy nyáron a fekete nem annyira jó ötlet, és az, hogy a fekete cipő mindenhez megy, nem teljesen igaz.”

5. „Nyáron én jobban szeretem a hosszú selyemnadrágokat, de nem is kell a selyemhez ragaszkodni! Az a lényeg, hogy olyat válasszunk, ami kényelmes! Személy szerint én azért preferálom a hosszúnadrágot vagy szoknyát, mert amikor leülök egy étteremben a fonott székre, esetleg műanyagra, az nyomot hagy a bőrömön. Meg ki tudja, előttem hányan izzadtak a székbe…”

6. „Alapdarabokban gondolkozzunk, egyszerű pólókban, topokban – ráadásul ezek igazán kevés helyet foglalnak. Én a legutolsó nyaralásomnál a fehéret – az volt a fő színem –, a kéket és a zöldet választottam, ezeket variáltam.”

7. „Amit én mindig viszek, mint egyfajta ’jolly jokert’, az a fehér ing. Akár felsőként magamra tudom dobni, megy a szoknyámhoz, a nadrágomhoz, de még a bikinimhez is.”

8. „Ha esetleg azt látjuk, hogy a bepakolás után még maradt hely a táskában, ne kezdjünk el mindenfélét betömködni. Gondoljunk az új szerzeményekre is, amiket a nyaralás során veszünk.”

9. „Kedvelem a pakolós zsákokat, szépen összefogja a ruhákat, kiegészítőket, így rengeteg helyet spórolhatunk velük.”

10. „Az ’utazós szett’ legyen a legvastagabb, ’legnehezebb’, hogy ne foglalja a helyet a bőröndben. A gépen amúgy is hűvös van, kell valami, amit magunkra kaphatunk. Plusz egy kabátka akár a tengernél is jól jöhet az esti órákban.”

11. „Ami mindig nagy nehézséget okoz még, az a cipő. Én maximum kettőt vagy hármat szoktam magammal vinni. Nyaraláskor pedig jobb a lapos. Nekem van egy kis fehér mokaszinem, ami mindenhez megy, és kényelmes a városnézéshez. Azért egy magas sarkút is mindig beteszek, egy elegáns vacsorához elengedhetetlen.”

12. „Általában két fürdőruhát viszek, és azokkal, illetve a fehérneműkkel szoktam kitömni a kalapomat, úgy teszem csak el. Nagyon fontos, hogy minden helyet, rést használjunk ki!”

13. „No és a smink kérdése… Drága hölgyeim, ne feledjük, nyaralni megyünk! És noha én mindig sminkelek, a nagy melegben elég egy leheletnyi, úgyis leolvad! Tehát elég egy BB krém, egy szempillaspirál, egy kis pirosító, rúzs. Felesleges több tonna sminkkel utazni, megolvad, összetörik, tönkremegy.”

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!