Hazai sztár

Mohamed Fatima: „Örök diétázásra vagyok ítélve”

Egészségügyi okok miatt pár hete kinyitották a gyomorgyűrűjét, és az orvosa figyelmeztette, valószínű, hogy majd felszalad rá pár kiló. Mint azt az énekesnő meséli, így is lett, de egyáltalán nem esett kétségbe.

Pár kiló plusz ide vagy oda, Mohamed Fatima jól érzi magát a bőrében. „De csak azért, mert már roppant tudatos vagyok, így ha feljön rám némi felesleg, azt a helyén kezelem. Kialakítottam egy életmódot, amihez tartom magam” – mondja az énekesnő.

Nagyobb fegyelem kell

Fatima életének már részévé vált a mozgás. „Beri Krisztihez járok a Szusza Ferenc Stadionba, és ha csak egy-két napig kimarad az edzés, kis túlzással, elvonási tüneteim vannak. Az étkezéssel kissé megengedőbb vagyok, ami látszik is, amióta kinyittattam a gyomorgyűrűmet. Húsz éve van bent, most azért kellett ’hozzányúlni’, mert kisebb-nagyobb fájdalmaim voltak. Hál’ isten, ezek elmúltak, és már kerestem az orvosom, hogy csináljuk vissza. De addig is, nagyobb fegyelemre van szükség. Kisebb adagok, több folyadékbevitel – ez a titok, más nem is kell. Talán csak még egy kis hidegvér – mosolyodik el. – Emlékszem, régen mennyire kétségbe tudtam esni, ha csak pár grammal többet mutatott alattam a mérleg. Ez már nincs így, pont az előbb említett életmód és tudatosság miatt. És azt is elfogadtam, hogy örök diétázásra vagyok ítélve… De sokan vagyunk ezzel így, igaz?”

Váltogatja a parókákat

Korábban nem kerülte el a jojóeffektus, emiatt gyakran cserélte a ruhatárát. „És majd’ mindent meg is tartottam… Most mit mondjak, gyűjtögető vagyok – folytatja nevetve. – A szekrényeim dugig vannak ruhákkal, cipőkkel, kiegészítőkkel és parókákkal. Az utóbbit szeretem váltogatni, főleg fellépéseken, a hangulatomhoz illően. De ez az öltözködésemre is igaz. Azt hiszem, elég bohém a stílusom. Ami színes, mintás, az jöhet. De arra figyelek, hogy közben ne csináljak magamból karácsonyfát. A fogyásom óta szeretem hangsúlyozni a combom, a nyakam, a vállam, illetve a dekoltázsomat is, de csak szolidan.”

„A valóságot mutatom”

Mohamed Fatima a közösségi oldalain rengeteg visszajelzést kap, sok nőtársát inspirálja a fogyása, vagy az, ahogyan saját magához áll. „Felelősséggel vagyok a követőim iránt, így a valóságot mutatom. Nemrég tettem ki egy videót, ahogy a strandon állok sorban a büféhez. Fürdőruhában voltam, mindössze egy kendő volt még rajtam, ezt is vállalom. Nem akarom takargatni magam, büszke vagyok arra, amit elértem. Ja, és nem lángost vagy fánkot vettem! Mindössze vizet szerettem volna, meg esetleg valami egészséges harapnivalót, mondjuk, felkockázott dinnyét vagy zöldségeket, de az nem volt… Ránk, fogyókúrázókra, nem gondolnak a strandon, ezt azért szeretném megjegyezni. De visszatérve, fő a tudatosság, hogy figyeljünk oda magunkra. Sportoljunk, meditáljunk, legyünk sokat a szabadban, hordjuk azt, amiben jól érezzük magunkat! Én ezt teszem, és nekem bevált.”

Kedves fricska

„Nemsokára kint lesz az új dalom, a Nem változom, de már hallható a Jön a Mohamed, amihez klip is készült – meséli az énekesnő. – Van benne egy kedves kis fricska, ami Kepes Andrásnak szól. Alig voltam tizenöt, amikor interjút készített velünk, a Fekete Vonattal, ahol szóba került a származásom is, és ez a részlet belekerült… Érdemes meghallgatni!”

Kiemelt kép és fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!