Hazai sztár

Cserpes Laura elárulta, melyik diéta vált be neki leginkább

Az énekesnő az utóbbi időben sokat fogyott. Topformában van – köszönhetően az életmódváltásának.

Cserpes Laura magyaros ízeken nőtt fel, a vasárnapi ebéd húsleves és rántott hús volt, és örömmel fogyasztotta a nagymamája rácsos almás sütijét is. Mint azt lapunknak meséli, édesapja a mai napig fantasztikusan főz, és amikor hazamegy, terülj, terülj asztalkámmal várja, ám ő ennek már kénytelen ellenállni.

Legyen tápláló és egészséges!

Tíz éve állapítottak meg nála inzulinrezisztenciát, illetve Hashimoto-szindrómája van, vagyis alulműködik a pajzsmirigye, így muszáj volt életmódot váltania, és kitapasztalnia, mely ételeket eheti, és melyeket nem. „Nekem a mediterrán diéta vált be. Sok halat, húst eszem, és még annál is több zöldséggel. De szeretem a tenger gyümölcseit is, ezért is készítettem most el ezt a ráksalátát rengeteg paradicsommal és kukoricával. Régebben a rákot nehezebb volt beszerezni, de ma már a legtöbb áruházban kapható. Azon túl, hogy egy kis olajon gyorsan meg lehet pirítani – mint ahogy a salátát is pikk-pakk össze lehet mellé dobni –, még tápláló és egészséges is.”

Sokkoló banánkenyér

Cserpes Laura majdnem naponta főz, aminek persze a párja is örül. „Egyrészről mindketten odafigyelünk a helyes étkezésre, másrészről én kimondottan szeretek a konyhában tüsténkedni, kísérletezgetni. Leveseket, főzelékeket, egytálételeket készítek, de persze egészséges verzióban. A desszertekkel, süteményekkel azért még meggyűlik a bajom. Az alternatív lisztek, édesítők valahogy nekem nem váltak be, de nem adom fel. Most eszembe jutott egy vicces történet. Valamelyik nap átjött hozzánk az édesapám, aki nagyon megörült, amikor látta, hogy épp banánkenyeret sütök. De hát ez cukor-, liszt- és tejmentes volt… És látom is magam előtt az arcát, ahogy harap egy nagyot a már elkészült sütiből, majd csalódottságában lebiggyeszti a száját. ’Édes kislányom, mi ez?! Ne haragudj, de nagyon rossz, olyan, mintha a falat nyalogatnám!’ – mondta. Ezen úgy nevettünk, hogy még a könnyünk is kicsordult. És az igaz, tényleg nem volt a legfinomabb, ezen a téren van még hová fejlődnöm, de azért apukám is ragaszkodik a cukros, fehér lisztes süteményekhez.”

Cserpes Laura odafigyel, mi kerül a tányérjára (Fotó: Archív)

Látványos változás

„A családban én vagyok az egyedüli, aki ennyire tudatosan táplálkozik – folytatja Laura. – Félő, hogy ez így is marad, ugyanis apukám nem hajlandó lemondani a zsírosabb magyar ételekről. A konyha meg amúgy is az ő felségterülete – mosolyodik el. – Ugyanakkor elismeri mindazt, amit végigcsináltam ezzel az életmódváltással, meg hát látja az eredményét. Legfőképpen a leleteimen, plusz a közérzetemen és nem utolsósorban a kilókban. Összesen hat-hét kiló ment le, és ez az én esetemben már látványos. Pedig szoktam ám csalni, még ha ritkán is. Abban hiszek, hogy ha nyolcvan százalékban jól eszem, akkor a maradék húszban belefér, mondjuk, egy nutellás palacsinta. Illetve egy szelet kovászos kenyeret is jóízűen megeszek az ebéd mellé, ha úgy alakul. Ennek bele kell férnie.”

Biztosra megy

„Tudtommal nincs semmiféle ételérzékenységem, viszont a gluténfogyasztást minimálisra csökkentettem – árulja el. – Illetve alternatív tejet iszom, hogy ezzel is megkíméljem a szervezetem a lehetséges gyulladásoktól.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!