Hazai sztár

Herceg Erika: „Ilyen vékonyan vagyok egészséges”

Sajnos még mostanában is gyakran szembesülünk azzal, hogy az emberek valakin a súlya miatt köszörülik a nyelvüket. Ám nem csak azért válhat valaki a bántó megjegyzések céltáblájává, mert felesleg van rajta. Az énekesnőt például azért kritizálják, mert túl sovány.

Az X-Faktor korábbi mentora, Herceg Erika sokat tett azért, hogy újra olyan fitt legyen, mint 4-5 évvel ezelőtt. Nehéz helyzetből indult, mert volt egy súlyos balesete, és a Covid-fertőzés is megtépázta a szervezetét. Évekbe telt, amíg újra topformába hozta magát. Hiába érzi azonban úgy, hogy majd kicsattan az egészségtől, most azért kritizálják, mert egyesek túl soványnak tartják.

„Rengeteget mozgok”

„Két éve engem sem kímélt a koronavírus-járvány. A CT-vizsgálat kimutatta, hogy alig 64 százalékos, és egyre jobban égett el a tüdőm. Egy ilyen fertőzésből évekig tart a felépülés – kezdi Erika. – Most végre ugyanúgy tudok edzeni, mint 2019 előtt, amikor jó formában voltam. Kezdek újra a régi önmagam lenni, és igen, nagyon vékony is vagyok. Az emberek sokszor lesoványoznak, azt mondják, hogy már ennem kellene valamit. Bántanak, amiért ilyen karcsú vagyok. De nekem ilyen az alkatom. Ez a topformám. Egyébként nagyon egészségesen étkezem, és ráadásul sokat eszem. Napi 2000-2200 kalóriát is elfogyasztok, ami az én magasságomhoz még sok is. Viszont rengeteget mozgok, így aztán nem tudok eleget enni. Cukrot viszont nem eszem, és rengeteg vizet iszom, legalább 3 litert naponta. Kívánja a szervezetem. Mást nem is iszom, csak kávét, azt mondjuk tejjel. Imádom a cappuccinót. A kedvencem viszont tényleg a tiszta víz. Nekem az a finom. Már hozzászoktattam a szervezetem. Ez egy életforma. Azért vagyok ilyen vékony, azért néz ki így a bőröm, és azért van ennyi energiám, mert megtaláltam a nekem megfelelő életmódot. Ez nem egészségtelen vékonyság, nem túlzott soványság, nem anorexia. Én ilyen vagyok, így vagyok egészséges.”

Sokat bántják a súlya miatt (Fotó: Archív)

„Nagyon akartam…”

Azt, hogy Erika formába lendüljön, nagyban segítette, hogy szerepet kapott a Madách Színház Six című előadásában. „A színház a legjobb edző. Reggeltől esti mozgok, táncolok. Rengeteg kalóriát elégetek. Eleinte még nem bírtam így. A próbák elején kétségbe is voltam esve: vajon hogy fogom ezt az előadást végigtáncolni, és közben énekelni. De a folyamatos igénybevétel megedzett. Ha nem kapom meg Anna von Kleves szerepét Szirtes tanár úrtól, akkor nem nyerem vissza a régi formám mostanra, az biztos – magyarázza az énekesnő. – Nagyon akartam, hogy jól sikerüljön az alakítás, ezért aztán mindent megtettem, hogy megerősödjek. A szabadnapjaimon is edzettem, hogy növeljem a tüdőkapacitásom. A próbafolyamat végére és az előadások alatt azt éreztem, hogy napról napra könnyebben megy. Pedig még egy allergia is hátráltatott, ami egy légúti gyulladást okozott, és emiatt egy előadást le is kellett mondanom. Ezt az allergiát még ki kell majd vizsgáltatnom alaposabban.”

A nyerő program

Erika akkor sem hanyagolja a mozgást, amikor éppen nincsenek előadásai a Madáchban. „Járok egy budapesti edzőterembe, ahol kezdésként mindig 15 percet futok vagy ellipszis trénerezek, majd kis súlyokkal folytatom az edzést. Guggolásokat, emelgetéseket, tolásokat végzek 2–2 vagy 3–3 kilós súlyokkal. A nagy erősítőgépeket is maximum 15-20 kilós súlyokkal használom. Most 53 kiló vagyok, nagyobbakkal nem lenne egészséges dolgoznom. A legtöbbet combra, vállra és fenékre gyúrok. Aztán a végén jöhet egy kis hasizomedzés, és a nagyjából egyórás tréninget egy másfél-két perces plankolással zárom.”

A Six című előadásban (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Kiemelt képek: RTL, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!