Hazai sztár

Herceg Erika – Duci lányból lett a férfiak bálványa

A nemzetközileg is ismert, hatalmas rajongótáborral rendelkező énekesnő lesz az X-Faktor 2022-es szériájának új mentora.

A 34 éves kárpátaljai lány a VIA Gra nevű ukrán lánybandával szerzett hírnevet magának, és a magyar határtól keletre mindenki ismeri, dalaik ugyanis 40-50 héten át vezették a slágerlistákat. A fél világot bejárta, több tíz ezres közönség előtt énekelt, a rajongók sírva fakadnak az örömtől, ha meglátják, és közös fotót készíthetnek vele, vagy autogramot ad nekik. Itt az ideje, hogy a magyar közönség is többet tudjon róla. Erika nem csak énekesként, modellként is ismert, és az ukrán Playboy címlapján is szerepelt.

„Sokat csúfoltak”

Ha most ránézünk, nehéz elhinni, hogy kövér, gátlásos kislány volt. „Kárpátalján, Kisdobronyban születtem egy nagyon egyszerű, viszont szerető családban. Nem voltunk gazdagok, de édesapám mindig nagyon igyekezett mindent megadni nekünk − meséli új mentorunk, és szerényen hozzáteszi: – Abban az időben a jólétet az jelentette, ha van fedél a fejem fölött, van meleg víz, és étel az asztalon. Az iskolában én voltam az okos, de nagyon duci lány, akit sokat csúfoltak, így aztán nem voltak barátaim.” Erika zárkózott lett, a gimnáziumban pedig ez csak fokozódott. „Kollégista voltam, a Nagydobronyi Református Líceumba jártam. Szólista voltam az énekkarban, énekversenyekre jártam. Szerettem szerepelni, de a kinézetem egyáltalán nem volt csajos, minden lány csinosabb volt nálam, nekem ettől pedig csak még kevesebb lett az önbizalmam. Szerettem volna szép ruhákat hordani, manikűröshöz járni, de tudtam, apukámnak az öcsémet és az édesanyámat is el kell tartania, nem kérhetek tőle ezekre pénzt. 17 éves koromtól egyedül élek. Közgazdaságtant tanultam, és dolgoztam: pincérkedtem, call centeres voltam, hogy megvehessem magamnak a szép ruhákat. Egy év alatt fogytam 30 kilót, és azóta vékony lány vagyok.”

ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti lesznek a mentortársai (Fotó: RTL Klub)

29 évet várt

„Jelenleg Budapesten élek, most ide köt a munka. Van egy párom is, akivel 4 és fél éve vagyunk együtt. Ő kazah származású, és egy évvel idősebb nálam. Úgy érzem, 29 évet vártam rá, hiszen ennyi voltam, amikor megismerkedtünk. Sorsszerű volt a találkozásunk. Egy szülinapi bulin ismerkedtünk meg, amire eredetileg nem is akartam elmenni. Nagyon későn értem oda, ő is, és egy lifttel mentünk fel. Már ott egymásra néztünk, és azóta nem szakadtunk el egymástól. A buliban mellém ült, és többek között arról beszélt, mennyire fontos a kapcsolata a szüleivel. Ebben magamra ismertem, és ez lényeges közös nevező közöttünk. Utána egy hónapon át mindennap randiztunk. Kocsikáztunk a városban, karamellás lattét ittunk, és rengeteget beszélgettünk. Azóta együtt vagyunk.”

Félti a családját

Erika szülei a háború sújtotta Ukrajnában maradtak. „A szüleim még ugyanúgy Kisdobronyban élnek. Az ingatlant felújítottam nekik, miután ismert lettem. Nagyon aggódom most értünk. Katasztrofális, ami történt, felfoghatatlan számomra, hogy a XXI. században ilyen megtörténhet. Remélem, hogy minden gyorsan megoldódik. Édesapám 58 éves, tűzoltóként dolgozik, és jelenleg ott, Kárpátalján szolgál. Nagyon bízom benne, hogy nem romlik már a helyzet, és nem kerül veszélybe a családom.”

Tapasztalt mentor

A VIA Gra a 2000-es évek óta sikeres lánybanda, tagjai folyamatosan cserélődtek attól függően, hogy egy tévéműsorban ki mennyire volt népszerű. ­Erika  agyon hosszan, 2013–2020-ig volt tagja a formációnak. „Erős iskola volt ez nekem, mert már nemcsak egyszerű tagja voltam a csapatnak, hanem a frontembere. Szinte mentora lettem az újonnan érkező kolléganőknek, így biztos vagyok benne, hogy az X-Faktorban is sokat tudok majd segíteni az indulóknak.” A férfi mentorok idén is maradnak: Puskás Peti, ByeAlex és Gáspár Laci dönt majd a versenyzők sorsáról.

Kiemelt kép: RTL Klub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!