Hazai sztár

Valkusz Milán, az X-Faktor új mentora – Felkészült a kritikákra

Bombaként robbant a hír: Gáspár Laci és Majka mellett Valkusz Milán lesz az X-Faktor harmadik férfi mentora. A 25 éves énekes már most tudja, hogy fiatal kora miatt sok támadás fogja érni.

Új mentorcsapattal erősít az RTL az X-Faktor következő szériájára, a korábbi csapatból egyedül Gáspár Laci kapott helyet a pult mögött. Az egyik új arc pedig ValMar duó tagja, Valkusz Milán lesz.

Megjártak sok mindent

„Számomra ez egy kihívás, ugyanakkor hatalmas megtiszteltetés is – kezdi a Bestnek Milán. – Lehetek én az a kicsit fiatal, de azért már érett gyerek, aki miután maga is sokat fejlődött és sok mindenen átment, most másokkal törődik, és átadja a tapasztalatait azoknak, akiknek érdemes. Tudom, hogy minden ilyen jellegű műsornál előkerül az a kritika: ’Jaj, milyen fiatal a zsűri!’ Marics Petit is kritizálták ezért. Én azonban azt mondom, ha magam versenyeznék, azt nézném mennyire produktív az az előadó, aki ezt mondta, milyen sikereket könyvelhet el, az elért céljai alapján mérném az embereket, nem a koruk alapján. Mi Petivel elég jól megfejtettük a szakmánk egyik ágát: a popzenét, ami ráadásul az X-Faktorban abszolút releváns tudás. Megjártunk sok mindent, szerintem többet is tudhatok azoknál, mint akik esetleg idősebbek. Öt év alatt a semmiből jutottunk el a csúcsra, a telt házas Aréna-koncertig. Bele lehet kötni ugyan a koromba, de majd bebizonyítom, hogy nem ez számít!”

Gáspár Laci az egyetlen régi mentor

Konkurenciaharc

Marics Peti, Milán zenésztársa a konkurens kereskedelmi csatornánál kapott feladatokat, így felmerül a kérdés: a tévék közötti konkurenciaharc nem árt-e a kapcsolatuknak. „Biztos vagyok benne, hogy a barátságunk töretlen marad. Ez egy tipikus kérdés, hogy két barát hogyan dolgozhat két konkurens csatornánál, de ha ez nekünk nem probléma, akkor másnak se legyen az. Én ezen csak röhögök. A lényeg, hogy mindketten élvezzük, amit csinálunk. Nincs közöttünk versengés, az már rég rossz lenne, ha rivalizálnánk. Szóval szerintem felesleges ilyeneken gondolkodni. Peti egyébként nagyon örült, hogy mentor leszek, annyit kérdezett, mikor fogok forgatni, mert nyilván ezt össze kell hangolni a közös munkáinkkal. Ő már zsűrizett, így biztosan lesz egy beszélgetésünk, amikor kikérdezem. Lemegyünk alfába, és meghallgatom a tanácsait.”

Majka és Milán után ki lesz a negyedik új mentor?

Vajon mennyire lesz szigorú Milán?

„Azt hiszem, az őszinteség híve leszek, szeretem kimondani az igazságot még akkor is, ha esetleg fájdalmas. Nem fogok köntörfalazni. Az egyediséget fogom keresni. Ha valakiben látok valami unikálisat, amit tovább tudok gondolni, ami rám is inspirálóan hat, akkor azzal megyek majd tovább. Azt kell figyelni, hogy ki az, aki egyedi. Én szeretek másoknak segíteni, most is dolgozom együtt fiatal zenészekkel, rapperekkel – mondja az újdonsült mentor. – Hozzám a régebbi szériák komolyabb hangvétele áll közelebb, és semmiképpen nem szeretnék túl nyers lenni, vagy a show érdekében nagy, szívbemarkoló mondatokat puffogtatni. Nálam a szakmaiság és az őszinte szakmai vélemény lesz az alap. Több válogatáson vettünk részt, különböző formációkban próbáltak ki minket, hogy milyen közöttünk a kémia. Aztán csörgött a telefon, és Verebély Marcell, a műsor senior kreatív producere hívott, hogy szeretnék-e én lenni a 2024-es X-Faktor egyik mentora, és természetesen rögtön rávágtam, hogy igen. Hiszen ez a feladat tényleg rám illik: tudok zenét írni másoknak, át tudom adni a tapasztalataimat, és úgy érzem, jó vagyok abban, hogy másokat támogassak.”

Kiemelt képek és fotók: RTL, TV2, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!