Hazai sztár

Alföldy Anna: „Annyit elárulhatok, ő az első férfi, aki gyönyörűnek tart ébredés után, aki nem manipulál”

A Next Top Model Hungary versenyzője állandó megfelelési kényszerrel küzdött, és olyanok is voltak mellette, akik ezt csak tovább erősítették benne.

Rosszul választott, szögezi le már a beszélgetés elején Alföldy Anna. A 30 éves szépségszalon-tulaj­donos, a Next Top Model Hungary versenyzője hozzáteszi, akkoriban még nem ismerte önmagát. Ma már elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki kedvéért változtasson a külsején, ha nem tetszik úgy, ahogy van, akkor kérdés nélkül továbbáll.

Szörnyű példa a családban

„Olyan szép az arcod, kár, hogy nem vagy vékonyabb” – ez az a mondat, amit nem egy volt párjától megkapott. „És ami beégett. Csakis azért nem lettem sem bulimiás, sem anorexiás – noha mindig is vágytam arra, hogy soványabb legyek –, mert édesanyám az volt. Még kislány voltam, de tudtam, hogy amikor feláll a vasárnapi ebédtől, akkor a fürdőszobába megy, hogy meghánytassa magát. Kórházban is volt. Na és ez nekem egy hatalmas lecke volt. Egy időben sokat mondogattam, hogy bármi is történjék, én biztosan nem csinálnék ilyet. – mondja Anna. – Szörnyű példa az édesanyámé, és nekem elég volt ahhoz, hogy ne alakuljanak ki étkezési zavaraim, vagy hogy ne akarjam sanyargatni magam. A koplalás nálam szóba sem jöhet, pedig tényleg sokat bántottak a súlyom miatt – és most csak pár pluszkilóról beszélünk, hiszen igazán sosem engedtem el magam, sőt! A külsőmre mindig is hiú voltam.”

A Magyar­ország Top­modellje címért versenyez (Fotó: TV2)

„Kioldatom a száj­feltöltésemet”

Nem tagadja, megcsináltatta az ajkait, bár ezt nem bánja, lehet, a mai fejével már nem plasztikáztatna. „Azon már egy ideje gondolkodom, hogy kioldatom a szájfeltöltésemet. Különben másfél éve nem nyúltak hozzá. És az nem igaz, hogy szét lenne műtve az arcom! Ezt már többször olvastam, amióta megy a műsor, és ezzel kapcsolatban szerettem volna tiszta vizet önteni a pohárba – hangsúlyozza Hajdú Péter exe. – Sok mindent máshogy csinálnék már, sokat máshogy is csinálok. Nem is olyan rég még elképzelhetetlen lett volna, hogy úgy szerepeljek a Next Top Model Hungaryben, hogy smink nélkül veszi az arcomat a kamera. Vagy hogy olyan fotót tegyek ki az oldalamra, ahol nincs photoshopolva a derekam, az arcom, tehát ahol nem vagyok tökéletes. Ami külön vicces, hogy már én szólok egyes fotósoknak, hogy ne retusáljanak túl… Múltkor is készült rólam egy sorozat, a fotós kitett belőle egy képet az Insta­gram-sztorijába, de nem posztoltam tovább, mert nem ­ismertem magam fel rajta. ­Szóval ezt már nem tűröm, nem vállalom.”

„Csakis azért nem lettem bulimiás, mert édesanyám az volt” (Fotók: Archív)

Valakinek smink nélkül is szép

Anna rengeteget változott, nem véletlen, hogy ma már egészen más típusú férfiakat is vonz. „Van most valaki az életemben, friss róla beszélnem, most alakulunk, de annyit elárulhatok, hogy ő az első olyan férfi az életemben, aki annak lát, aki vagyok. Aki gyönyörűnek tart ébredés után, smink nélkül, aki nem manipulál vagy nyaggat azzal, hogy fogyjak le – mondja mosolyogva. – Egyébként meg sokan lemorzsolódtak mellőlem. Abban nem mindenki támogatott, hogy ráléptem egyfajta önismereti útra, hogy nem akarok felszínesen élni, hogy ezerszer inkább töltöm nyugodtan az estémet, mint hogy szórakozóhelyről szórakozóhelyre járjak. De ez így van rendjén.”

Messzire kerülte az edzőtermet

„Bevallom, az edzéssel hadilábon állok, rettentő nehezen veszem rá magam, de igyekszem – meséli Anna. – Korábban nem voltam hajlandó betenni a lábam az edzőterembe, ennél azért már motiváltabb vagyok, de csak mert múlik az idő, és nincs választásom” – neveti el magát.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!