Címlapsztori

A Next Top Model Hungary zsűritagjai: „Álmot árulunk, mert a fő cél: képen szebb legyen, mint igazából”

Ők tényleg tudják, mi a kulcsa annak, hogy valaki valóban sikeres legyen a szépségiparban.

Egy egész valóság­show-t álmodtak meg az Egyesült Államokban 24, Németországban 17 és a világ több mint 20 országában további 70 évadot megért reality ötletgazdái. Így a hazai verzióban mi is hétről hétre szemtanúi lehetünk majd, ahogy a lányoknak nem mindennapi feladatokban kell bizonyítaniuk a négyfős zsűrinek, azaz Axente Vanessának, Tomán Szabinának, Merő Péternek és Tombor Zoltánnak.

A négyfős zsűri dönt majd a versenyzők sorsáról (Fotó: TV2)

Nincs plasztika

A világ legelismertebb márkáival dolgozó magyar szupermodellünk, Axente Vanessa szerint az adottságok mellett három fontos tulajdonsággal kell rendelkeznie annak, aki ezt a műsort meg akarja nyerni, és sikereket akar elérni a szakmában. „Kitartás, alkalmazkodás és fejlődésre való nyitottság kell. Enélkül nagyon nehéz megmaradni ezen a pályán – kezdi Vanessa, akinél a természetes szépségek élveznek előnyt. – Szeretném leszögezni, hogy semmi bajom a plasztikai beavatkozásokkal, és azt vallom, hogy mindenki azt csinál magával, amit csak szeretne. Hiszek abban és szeretném megmutatni, hogy ebben a szakmában még mindig a természetesség az egyik legfontosabb, amit egy modellben keresnek. A szakma azért fedez fel valakit, mert olyan természetesen, amilyen, és ezt szeretnék előtérbe hozni. Fontos, hogy a lányok el tudják magukat fogadni smink nélkül, természetesen. Közhely, nem közhely, de hiszem, hogy a szépség tényleg belülről fakad.”

A lányoknak nem mindennapi feladatokban kell bizonyítaniuk (Fotó: TV2)

Vannak kedvencei

Az üzletasszony, exmodell, a Cápák között egykori befektetője, Tomán Szabina szerint az együttműködés az egyik kulcsa annak, hogy valakiből sikeres modell lehessen. „Természetesen nem lehet elmenni amellett, hogy noha egyre megengedőbb és egyre szélesebb körben befogadó a szakma, alapvetően azért még mindig megkövetel magasságot, méretet, adottságokat. De ez mind mit sem ér, ha nincs meg az a munkamorál, amivel rendelkezni kell.” Ám Szabina senkit sem akar megmenteni a buktatóktól. „Azt gondolom, minden akadályt tudni kell kezelni, a nehézségekhez fel kell nőni, és a lányoknak a saját hibáikból kell tanulniuk. Senkit sem lehet és nem is tudunk megvédeni, mert akkor a fejlődés lehetőségét vennénk el tőlük. De mellettük vagyunk, és számíthatnak ránk” – mondta Szabina, aki bár nem árulta el, kik a kedvencei, azt igen, hogy van pár olyan lány közülük, akik szerinte nemzetközi kifutóra valók.

A szépség nem elég, kitartóan kell dolgozni a sikerért (Fotó: TV2)

Csak szemfényvesztés

A zsűri két érzékeny, empatikus női tagja mellett Merő Péter és Tombor Zoltán sokkal inkább a keménységet testesítik meg. Sőt Tombor Zoltán a legszigorúbb közülük. „Be kell látnom, valóban határozott, kíméletlen karakter vagyok. Pedig egyáltalán nem akarok a mumus szerepében tetszelegni. Egyszerűen arról van szó, hogyha valaki nem tetszik, vagy alkalmatlannak találom, azt őszintén a szemébe mondom. Lehet, hogy sok lány megbántódott a szavaimon, de engem nem azért választottak zsűrinek, hogy mindenkit boldogan engedjek haza, hanem hogy szakmai alapon kiválasszam azokat, akik a legalkalmasabbak modellnek – kezdi Tombor, majd hozzáteszi: a műsor előrehaladtával azért láthatjuk majd egy másik oldalát is, amikor bátorítja és motiválja a lányokat. Lapunknak őszintén beszélt arról is, hogy sok esetben a közönség szeme és az ő szakmai szemük egészen mást lát. – Sokszor átlagos vagy kevésbé szép lányok tudnak átváltozni kaméleonszerűen a kamera előtt. De senkit se érjen meglepetés, mert amit a címlapon lát, az nem a valóság. Az csak abban a pillanatban van úgy, amikor készült a kép. A kattintás után eltűnik, és nem létezik többé. Ahogy az egész divatvilág egyfajta szemfényvesztés. Álmot árulunk, mert a fő cél: képen szebb legyen, mint igazából.” A már­cius 17-én induló TV2-s műsor nyertese a Magyarország Következő Top Modelje cím és a 10 millió forintos nyeremény mellé egy két évre szóló exkluzív modellszerződést is kap.

A kiemelt képen (balról jobbra) Tombor Zoltán, Axente Vanessa, Ördög Nóra, a valóságshow műsorvezetője, Tomán Szabina és Merő Péter (Fotó: TV2)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!