Hazai sztár

Sztárok, akik magukkal hozták Amerikát és Ázsiát

Itt van a szomszédban Amerika és Thaiföld is, csak be kell kopognunk Jaksity Katához, Bódy Magdihoz vagy Kefirhez. Ők mindannyian hosszú ideig éltek külföldön, s mert imádták, megpróbáltak belőle hazahozni valamit.

Jól bevásárolt

Jaksity Kata sorsa úgy hozta, hogy 2014-ben a családjával egy évet élhetett az Egyesült Államokban. Az köztudott, hogy az amerikaiak többsége bérelt, bútorozott házban él − Katáék is lakást béreltek −, így a kreativitáson múlik, hogy az otthon mennyire lesz otthon. „Ezekben a házakban a bútorok általában nagyon régiek, a kiegészítőkkel lehet játszani. Jó minőségű dizájnertárgyakat lehet kapni meglepően jó áron, és ezt kihasználtam. Vettünk festményeket, vázákat, díszpárnákat, ágyneműket, terítőket, amiket aztán hazahoztam, és a mai napig használjuk őket – meséli a televíziós szerkesztő-műsorvezető. – Szeretem kitenni a polcokra, falakra az emléktárgyakat, ezek díszítik fel az otthont. Odakint tanultam meg azt is, hogy a karácsonyi giccset nem lehet túlzásba vinni. Gyönyörű ünnepi díszeket, ötleteket láttam, azóta én is bátrabban dekorálom az otthonunkat. Emellett nagyon tetszett, hogy a hálószobák legtöbbjéhez saját fürdőszoba és gardrób tartozik. Amikor a házunkat építettük, ez is szempont volt.”

„Odakint tanultam meg, hogy a karácsonyi giccset nem lehet túlzásba vinni” (Fotó: Olajos Piroska)

Fürdő a hálóban

Kecskés Tibor, azaz Kefir, V-Tech frontembere és felesége, Mariann Thaiföld szerelmesei, amikor tehetik, hónapokra odaköltöznek, Tibinek korábban lakása is volt Ázsiában. „Nagyon tetszik, hogy ott a hálószoba egyben van a fürdőszobával. Később én is így alakíttattam ki az egyik itthoni lakásomat. Thaiföldön csodaszép, a szemem előtt készített kiegészítőket, képeket, festményeket, szobrokat lehet vásárolni, amikből rengeteget hazahoztunk − sorolja a zenész. − A nappalinkban található kőberakásokat is Thaiföld ihlette − veszi át a szót a felesége. Úgy vagyunk vele, ami megtetszik, legyen az tárgy vagy ötlet, hazahozzuk.” A házaspár jelenleg abban a házban él, amit Kefir 2001-ben vásárolt. A berendezésén még látszik az agglegény keze nyoma, de Mariann finom, nőies ízlése lassan elfedi azt. Főleg a fekete konyhát, ami egykoron jó ötletnek tűnt. „Ha rajtam múlik, minden négyzetmétert átépítek” – nevet Mariann és hozzáteszi, a thaiföldi életérzésnek a leendő otthonukban is lesz helye.

Thaiföldről rengeteg dísztárgyat hoztak haza (Fotó: Archív)

Hajóra rakta a bútorait

Bódy Magdi éppolyan művészi érzék­kel rendezi be a házát, lakását, sőt a barátai otthonát is, ahogyan muzsikál. Magdiból árad a derű, a teremtő energia, jó a közelében lenni, nála vendégeskedni. Már csak azért is, mert a lakása tiszta Amerika! Az énekesnő hosszú évekig élt az Egyesült Államokban, ahol szabadidejében nemcsak azt a tucat lakást rendezte be, ahol ő maga lakott, hanem baráti felkéréseknek is eleget tett. „New Yorkban eszméletlen jó helyeken lehet vásárolni, és fantasztikus élmény a lakásberendezés, főleg a loftoké. Ezek régi gyárépületek lakássá alakítva, akár ötméteres belmagassággal – meséli lelkesen. − Bárhol laktam, a hely lágysága volt fontos. Szeretem a klasszikus fabútorokat, a kényelmes ágyakat, az arany, a fehér, a fekete árnyalatait. Ezek alapján választottam ki a bútoraimat és a berendezési tárgyakat. Végül hajóra raktam őket, és hazahozattam, amihez ragaszkodni kezdtem: asztalkák, képek, festmények, szobrok, függönyök… Amerikában kezdtem el gyűjteni az angyalkákat, azóta már számtalan lett belőlük, a polcomat díszítik.” Az énekesnő édesanyja halála után cserélte kétgenerációs családi házát lakásra, és teremtett új otthont magának. A berendezésben természetesen fellelhetők az amerikai múlt emlékei. „A lakásválasztásnál a legfontosabb szempont az volt, hogy édesanyám étkezőgarnitúrája kényelmesen elférjen. Mondhatni, a bútorhoz választottam a lakást.”

Az amerikai hangulatot kiegészítik az édesanyjától megörökölt étkezőbútorai (Fotó: Archív)

Kiemelt kép:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!