Hazai sztár

Ungár Anikó: „Mindenkinek azt kívánom, hogy a tehetsége szerint élhesse az életét, mert akkor sosem érez semmit kényszerűnek”

Nehéz azonosítani a valódi korával, hiszen évtizedeket tagadhatna le. 75 évesen is lépést tart a világgal.

Lehet szeretni és lehet utálni azért, amit mond, vagy ahogy mondja, de a legtöbben leginkább Ungár Anikó külsejét szeretik szóvá tenni, valahányszor feltűnik a televízió képernyőjén. Így történt ez legutóbb is, amikor a Duna Televízió Ridikül című műsorában Anikó a siker kapcsán többek között arról beszélt, micsoda adomány az számára, hogy a szülei egészen pici kora óta kreatívnak nevelték, és észrevették azt, amiben tehetséges. Ez lett az élete legnagyobb adománya, és ez lendítette át sok nehézségen. Sőt a kreativitásnak köszönheti sok más adottságát is. Többek között azt, hogy megtanult a külsejével bánni. A megjelenését azóta nem hagyják szó nélkül az emberek, hogy megnyerte az 1965-ös Ki mit tud?-ot, és egyetlen női bűvészként elindult fantasztikus karrierje. „Jó érzés, hogy ennyi idő után még mindig tudok olyat tenni, alkotni, ami megmozgatja az embereket. És nemcsak a dicséretekre gondolok, habár kétségtelen, hogy jólesnek, de elfogadok kritikát is, persze nem mindegy, hogy kitől. Örülök, hogy még hatással tudok lenni az emberekre” – magyarázza.

Szüleivel (Fotók: Archív)

„A mában élek”

Egész életében igyekezett úgy élni, hogy lehetőleg ne bántson meg másokat. Ő viszont elegánsan kezeli a vele kapcsolatos negatív véleményeket. „A trükk, ami miatt olyan sokan fiatalosnak mondanak, az semmi más, mint hogy megtanultam a mában élni. Követem a kultúrát vagy éppen az aktuális politikát a világban éppúgy, mint a divatot, és ha kell, merek változtatni. Azt gondolom, akkor tudsz friss maradni, ha benne vagy és ritmusban is maradsz a korral, ami körülvesz. De abban hiszek, hogy ami húszévesen jól állt, az ma ugyanúgy hat. Nem szeretnék a koromtól eltérő ruhákat viselni, egyszerűen nem normális dolog. És igen, sokan azt gondolják, mennyi szépészeti műtéten estem át, ám azért azt tudni kell, vannak olyan genetika, amelynek köszönhetően sokáig friss tud maradni egy arc. De természetesen ezt is segíteni kell, így hosszú évek óta járok ugyanahhoz a bőrgyógyászhoz, dr. Kriston Renátához, aki a kozmetikai vívmányok ’csodagépeit’ alkalmazza rajtam. Ezek non-invazív, azaz nem vágással elérhető szépészeti beavatkozások, ezek a technológiák a meglévő karaktert tudják csak stimulálni. Ezért ötvenéves kortól mindenkinek ajánlom, aki teheti. Sosem akarnék 75 évesen húszéves arcot” – árulja el.

Jelmeztervezőként is sikeres (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Szeretem a garbót”

Sokan a hetvenpluszos nők példaképeként emlegetik – Pataki Ágival együtt. Odáig vannak Anikó frissességéért, és akadnak, akik megpróbálnak ellesni legalább egy-két ruha- vagy frizuratrükköt tőle, amit Anikó boldogan meg is oszt. „Szeretem a garbót és a nagy fülbevalót, egy bizonyos kor fölött mindkettő nagyon hasznos. Emellett soha nem megyek ki az utcára minimális smink és friss haj nélkül. Nem kell beállni abba a sorba, amelyek tagjai folyton azt lesik, mi a trendi. Nem lehet úgy fiatalosnak maradni, ha mindent magunkra aggatunk, ami aktuálisan éppen divatos. Egy nő, ha megtalálta a saját stílusát, maradjon azzal ritmusban a divat helyett. Tudom, hogy engem elkényeztetett az élet, és ezért hálás vagyok. Mindenkinek azt kívánom, hogy a tehetsége szerint élhesse az életét, mert akkor sosem érez majd semmit kényszerűnek. Nekem ez megadatott.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!