Hazai sztár

Esztergályos, Oszvald, Sztárek – „Ha léteznek a Charlie angyalai, akkor ők azok!”

A Hazatalálsz színésznője, Grisnik Petra egy teljes napra össze volt zárva a három színésznővel.

Folytatódik a TV2 fordulatokban és drámai pillanatokban gazdag napi sorozata, március 18-án indul a Hazatalálsz második évada. A hebrencs titkárnőként megismert Zitát alakító Grisnik Petrát a sajtótájékoztatón csíptük el, hogy meséljen a forgatás kulisszatitkairól. Bár elmondása szerint embert próbáló volt a két és fél hónapig tartó munka, vicces és boldog pillanatokból sem volt hiány. „Volt egy különösen epikus élményem, amikor össze voltam zárva egy napra egy panellakásban Esztergályos Cilivel, Oszvald Marikával és Sztárek Andrissal – a szakmában Andreát mindenki csak így hívja – fog bele vidáman. – Hát az valami zseniális volt! Ha valóban léteznek Charlie angyalai, akkor ők azok! Ennek a három nőnek az energiája, intenzitása elképesztően jól kiegészíti egymást. Azt a napot úgy élveztem, néha azon kaptam magam, hogy ülök és csak bámulom őket… Le a kalappal előttük is, ahogy 12-18 órán át zokszó nélkül, száz százalékon dolgoznak. Olykor tockost adtam magamnak: ha ők így bírják, akkor én is! Szabad habitusuk ragadós, motiválnak és lelazul körülöttük az ember. Nagyon sokszor volt olyan, hogy a rendező jött oda a jegyzeteivel, hogy ’Cili, azt találtam ki…’, mire ő: ’Neked már nem kell semmit kitalálni’. Gyorsan lerendezte a rendező törekvéseit, de mindig sikerült végül közös nevezőre jutniuk” – meséli Petra.

Mint kiderült, a színésznőnek némi fejfájást okozott, hogy karaktere állandóan magas sarkú cipőt visel. „Hogy reggeltől estig magas sarkúban kell lennem? Ezt kikérem magamnak a szakszervezet nevében – mondja nevetve. – Órák telnek el, de nem veheted le őket, mert akkor megdagad a láb, és nem tudod visszavenni. Egy idő után már úgy mentem, mint egy birodalmi lépegető, volt, hogy izomlázam is volt tőle! A magánéletben egyáltalán nem járok magassarkúban, vagy ceruzaszoknyában, szerintem ez gyilkosság, de közben Zita karakterétől irigylem, hogy mindig csinosan, nőiesen öltözik.”

Grisnik Petra sorozatbeli barátnőjét Réti Adrienn alakítja (Fotó: Tv2)

„Magamat érettebbnek gondolom”

Petra nagyon megkedvelte karakterét, annak ellenére, hogy sokkal több a különbség, mint a hasonlóság kettejük közt. „Semmivel se értek egyet, ami Zitával történik, ő egy varázsvilágban él, előbb jár a szája, mint az esze, repked a világban és csicsereg. Őt egy fiatalabb, magamat pedig már egy érettebb személyiségnek gondolom. De azzal tudok azonosulni, hogy én is tudok néha bolond és felszabadult lenni.”

Kiemelt képek: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!