Hazai sztár

Szabó Kitti: „Egy műtét miatt kellett elhalasztani a családbővítést”

A színésznő boldog és elégedett az életével, ám nála is felmerülnek olyan kérdések, amelyekre még csak keresi a választ.

Szép párkapcsolatban él, kisfia már középsős. „Jó dolog egy ötéves gyerek édesanyjának lenni, mert azokon a napokon, amikor épp nem beteg, és óvodában van, végre van időm magamra is – kezdi a rá jellemző humorral Szabó Kitti, és hozzáteszi, szerinte ezt az érzést minden anyuka ismeri. – De a viccet félretéve, nem is kívánhatnék szebb ajándékot a harmincadik születésnapomra, mint azt, ahogyan a párommal, Martinnal és a fiunkkal, Félixszel élek.”

A Barátok köztben Barta Zsolt (Rékasi Károly) lányát alakította (Fotó: Archív)

A gyerek választ

A Barátok köztből ismert, ma már inkább youtuberként és influenszerként dolgozó Kitti azt mondja, gyermeket nevelni nehéz, ha túl sok az információ és túl sok az elvárás. Ő inkább az ösztöneire hallgat, és követi a szülei példáját. „A netes anyacsoportoktól hidegrázást kapok, ott mindenki okoskodik, csak összezavarják az embert, pár videómban ki is figuráztam ezt a jelenséget. És nem vagyok hajlandó hajtani a fiamat. Látom, hogy sok szülő, ha a gyereke valamiben tehetséges, akkor azt mindenáron erőlteti, legyen szó zenéről, sportról vagy akár idegen nyelvről. Sőt amikor gyerekszínész voltam, meg elindultam gyermekszépségversenyen, a szüleim azért vittek el, mert én akartam, nem azért, hogy anyu álmát valósítsam meg. Hagyták, hogy döntsek, és addig csináljak valamit, amíg az jólesik. Félix is kipróbált sok sportot, a legtöbbre harmadszorra már nem ment el. Aztán megtaláltuk az akrobatikus táncot, amit igazán élvez. Észrevettük, hogy jó a hallása, jól énekel, de eszem ágában sincs efelé terelni addig, míg ezt ő nem szeretné” – sorolja az anyuka, és hozzáteszi, szeretné, ha a fia szabadon valóban gyermek lehetne.

Félixszel (Fotó: R. Demeter Daniella)

Ok mindig van a halasztásra

Kitti azt mondja, nem egy aggodalmaskodó anyuka, habár az utóbbi időben nyugtalanítja valami. „Félix kisgyermek kora óta nem hajlandó húst enni, a joghurton és a tejen kívül más állati eredetű ételt sem. Kivéve a bundás kenyeret, mert nem tudja még, hogy azt tojásba forgatom bele. Sem a hús látványát nem bírja, sem a szagát. A minap pörköltet készítettem, bemenekült a szobájába, és kijelentette, büdös az étel. Ez probléma, főleg az óvodában, ahol az óvó nénik nem mernek az ételére húst, ami rendben is van. De ha például rakott káposzta van, azt nem lehet szétválasztani, ő meg inkább nem eszik. Erre megoldást kell találnunk, hisz kell valamennyi állati eredetű étel a gyermeknek” – sóhajt Kitti, aki már szakemberekkel is felvette a kapcsolatot.

A Vasárnapi ebéd című vígjátékban (Fotó: Archív)

„A szeretet végtelen”

Az ifjú szülőkre más feladat is vár: szeretnének összeházasodni, de az esküvő folyton csak tolódik. „Egyrészt nem két fillér, pláne ha olyat szeretnénk, amiről álmodunk. Meg mindig van ok, hogy most miért ne. Építkeztünk, berendeztük a házat, a koronavírus-járvány miatti leállásokat mi is megéreztük, Martin szakmát és munkahelyet váltott… Szeretném, úgyhogy valamikor lesz.” Talán még ennél is fontosabb kérdés, hogy mikor vállaljanak második gyermeket. „Sokszor eszembe jut, vajon elég leszek-e két gyermeknek, de aztán rájövök, hogy a szeretet nem véges, hanem végtelen, jutni fog belőle kettőnek is, talán még a figyelemből és a türelemből is. Azt bánom, hogy nem akkor vállalkoztunk rá, amikor Félix kétéves volt, mert most a kisebb is három lenne, a nehezén már túl lennék. Akkor így döntöttem, aztán amikor újra felmerült a téma, lézerrel megműttettem a szememet, ami miatt fél évig nem eshettem teherbe, el kellett halasztani a családbővítést. Tavaly pedig jött egy színházi munka, amit nem hagyhattam ki. Szóval indok mindig van arra, hogy most miért ne, de hamarosan dönteni kell ez ügyben, mert nem szeretném, hogy Félix egykeként nőjön föl, és az sem lenne jó, ha túl nagy lenne a két gyerek közt a korkülönbség.”

Kiemelt képek: R. Demeter Daniella

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!