Hazai sztár

Rékasi Károly nem akar beszállni a sárdobálásba: „Már ezt az egy mondatot is soknak érzem, hogy ennyit foglalkozzam vele”

Hamar kialakultak az ellentétek a Farm VIP-ben. Az egykori Barátok közt sztárja sem hagyta szó nélkül Szabyest és Levi kifakadását.

A műsor első adásaiban a nők között ütötte fel a fejét az ellentét, Bíró Ica és Ripli Zsuzsi mind a mai napig fújnak egymásra, és a férfiaknál sem kellett sokat várni a perlekedésre. Meglepő is lett volna, ha Rékasi Károly Bartha Zsolt-os karaktere nem vált ki ellenérzést férfitársaiban. Szabyest a maga 30 évével hamar a legnagyobb vitapartnere lett, az ellenlábas tábort pedig Lakatos Levente is erősíti.

Lakatos Levente úgy érezte, a színész szerepet játszott a műsorban (Fotó: Archív)

„Kicsit a magyar Tom Cruise”

Az írót, podcastert bántotta, hogy szerinte Rékasi mindenkit a háta mögött szidott, és hogy már az első pillanattól egy hatalmaskodó szerepet vett fel vele szemben. „Épphogy elindult a forgatás, Károly máris rám parancsolt egy feladatban, mit és hogy csináljak. Mire annyit mondtam: ’Igenis, főnök!’ Szerintem ez a kezdet megalapozta a kapcsolatunkat, legalábbis bennem biztos – emlékszik vissza Levente, aki úgy érzi, fogalma sincs, ki is a színész valójában. – Nem tudtunk rajta kiigazodni, mindig valamilyen szerepet öltött magára, és úgy éreztem, ritkán volt őszinte. Szerintem ez valamiféle szakmai ártalom lehet. Benneragadt kicsit Bartha Zsolt karakteré­ben, kicsit a magyar Tom ­Cruise-nak is gondolja magát, lévén ezer éve ő a szinkronhangja. Pedig jó lett volna őt magát, Rékasi Károlyt megismerni. Számomra taszító volt, hogy az érdemeit hangoztatva bírálta például Szabyt. De kérdem én, pontosan mire osztja az észt? A 23 évnyi Barátok köztre?” De Levi az erős kritika ellenére azt mondja, túl van a Farmon történeteken, és nyitott mindenkire, Rékasira is. „Azt gondolom, Károlynak hatalmas tanulóút volt ez a műsor, és rájött, hogy nem kell mindig mindent színészi praktikákkal megoldani. Talán mára tud hétköznapi emberként is létezni. Szerintem élete hátralevő részé­ben sokat fog segíteni neki ez a kaland.”

„Amint a kamerák beindultak, Károly leereszkedő lett” – állítja Szabyest (Fotó: Archív)

„Nem tudom tisztelni”

És noha Levi és Szabyest kapcsolata sem mondható kiegyensúlyozottnak, több összezördülésük is volt, a Rékasi-jelenség kapcsán nagyon egy húron pendülnek. „Lehet, hogy Karcsi a való életben egy nagyon jó ember, de a műsorban a legendás rockoperát átszínezve játszotta Karcsi, a királyt! Nálam viszont nem királyok és alattvalók léteznek, hanem ember és ember – magyarázza Szaby, aki Levihez hasonlóan őszintétlennek gondolja a színészt. – Minden formában megpróbáltam vele dűlőre jutni, még a mentoromnak is felkértem a béke és a jó hangulat kedvéért, de ő ahelyett, hogy a szemembe mondta volna, hogy rühell, mint a sz***t, a hátam mögött a kamerának szapult. Tudom, hogy feleannyi idős vagyok, mint ő, de ezt a viselkedést akkor sem tudom tisztelni, és csak a sunyi, számító jelzőt tudom rá használni. Érdekes, reggelente tudott normális lenni velem, együtt néztük a napfelkeltét, de amint a kamerák beindultak, leereszkedő stílusra váltott, és mintha kicserélték volna” – vélekedik az énekes, aki szerint a színész soha nem tudta feldolgozni, hogy a csere után őt kapta meg ­Kótai Misi helyett a csapatába.

A legtöbbet Szabyest vitázott a színésszel (Fotó: Archív)

A színész visszavág

Rékasi Károly nemigen akart beszállni ebbe a sárdobálásba, és először egy mosollyal summázta a két fiú kritikáját. De végül azért megosztotta velünk egy-két gondolatát. „Ha véleményezném ezt a két fiút, azzal gyakorlatilag a kakát ölelem magamhoz, és magam is kakaszagúvá válnék, amit nem akarok. Méltatlan lenne hozzám. A Szabolcs nevű embert kamerák előtt küldtem el a p***ba, ezzel a sunyiságot meg is cáfoltam. De már ezt az egy mondatot is soknak érzem, hogy ennyit foglalkozzam vele. Soha nem szabad elfelejteni, hogy egy vélemény fontos, de még fontosabb, hogy ki az, aki formálja. Én ezért nem foglalkozom velük. Időközben egyébként egyértelművé vált számomra, hogy ­Rippel Feri mennyire bölcs és jó emberismerő, hiszen már pár óra után tudta, kitől kell megszabadulnia, hogy megóvja a csapatát. Szóval itt, aki önazonos maradt, az én vagyok” – szögezte le a színész. És bevallotta, nagyon szerette volna kipróbálni, milyen egy ilyen valóságshow. Mára viszont köszöni szépen, nem menne ilyen produkció közelébe, Szabyval pedig egy utcába sem.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!