Hazai sztár

Kucsera Gábor: „Őszinte leszek, padlón voltam az elmúlt két évben minden szempontból”

Két kajakos olimpikonunk győztesen tért haza a dél-amerikai kalandrealityről. Kucsi azonban nem csak a győzelmet ünnepli itthon.

Sokan előre odaadták volna az aranyérmet az Ázsia Expresszben a két jó erőben lévő olimpikonnak, de az már kisebb meglepetés volt, hogy emberileg is kimagaslottak a mezőnyből. Pedig nekik sem volt egyszerű több mint egy hónapon át távol lenni a szeretteiktől. „Rettentően hiányoztak a gyerekeim. Beni úgy engedett el, hogy ha már elmegyek, akkor nyerjem meg, és adott egy plüsst, amivel előtte ő aludt, és rajta volt a kis illata. Végig velem volt, minden este ez adott erőt” – meséli ­Gábor, és elárulja, épp mélyponton volt, amikor megtalálta a TV2.

Kisfia, Beni egy kabalával engedte el az útra (Fotó: Archív)

„Őszinte leszek, padlón voltam az elmúlt két évben. Egzisztenciálisan, lelkileg, minden szempontból, de szerintem ezt nem kell részleteznem, elég nagy felhajtás volt körülöttem. Úgyhogy jó volt kiszakadni ebből a mélységből. Felejteni, ’gyógyulni’, erősödni mentem ki, hogy a gyermekeim egy boldog, kiegyensúlyozott apukát kapjanak vissza. És azt érzem, ez sikerült. Odakint rájöttem, hogy tényleg mindenre képes vagyok, és ez nem csak egy klisé. Egy új Kucsi tért haza – mondja, és nem szégyelli elmesélni, hogy a győzelem után zokogásban tört ki. – Amikor vége lett a forgatásnak, leálltak a kamerák, valahogy minden kiszakadt belőlem, és minden fájdalmam otthagytam Guatemalában.” A nagy kalandban régi jóbarátja, Tóth Dávid volt a társa. „Mind a versenyben, mind emberként tökéletes partnerem volt Dávid. Rengeteget beszélgettünk. Sokszor mondta, hogy mivel ő még nem családapa, nehezen tud segíteni, tanácsot adni, de nekem már az is sokat jelentett, hogy meghallgatott.”

Kucsera Gábor és Tóth Dávid a 2023-as Ázsia Expressz győztesei (Fotó: archív)

Páratlan páros

A „tökéletes partnert” külföldön értük utol, Tóth Dávid még mindig parádés győzelmük hatása alatt van. „Hihetetlen érzés, hogy sikerült megnyernünk, el sem akartam hinni! Nagyon kemény menet volt ez a pár hét, de emlékezni fogunk rá életünk végéig, az biztos. Nagyon jól kijöttünk, jól össze tudtunk dolgozni Kucsival, szerintem ez volt a kulcsa a mi párosunknak. Azóta még jobb a kapcsolatunk, mint előtte.”

A kiemelt képen Tóth Dáviddal (Fotó: Archív)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!