Hazai sztár

Varga Izabella a lányairól: „Működik, amit annyira fontosnak tartottunk a nevelésükben”

A színésznő a hétvégéket várja a legjobban, mert olyankor még együtt van a család.

Bár tudatosan készült arra, hogy lesz még olyan szakasza az életének, amikor egymást érik a számára is új feladatok, arra még Varga Iza sem számított, hogy egyszerre ennyi fronton kell helytállnia.

Annával és Sárival (Fotó: Archív)

Felértékelődtek a hétvégék

Anyai szívének talán a legnehezebb feladata hozzászokni, hogy kevesebbet látja a lányait. „A legnagyobb változása az életünknek, hogy elköltözött otthonról Anna lányom, és azzal, hogy Budapestre jár egyetemre, a saját útjára lépett. Most már Sári a kamasz, ő ugyan még ingázik, de a hétköznapokban ritkán szervezhetünk közös családi programot. A hétvégék így felértékelődtek számunkra. Mindannyiunkban erős a vágy, hogy megőrizzünk valamit a régi szokásainkból, így amikor Anna hazalátogat, még ugyanúgy scrabble-partival zárjuk a napot, és az élménybeszámolók, nagy beszélgetések sem maradnak el. Közben Sári is észrevétlenül a kezébe vette a konyhában az irányítást, mindig összedob valami fantáziadús finomságot. Zolival, a férjemmel nem győzünk gyönyörködni bennük: hogy milyen talpraesettek lettek, hogy működik, amit annyira fontosnak tartottunk a nevelésükben, hiszen mindig is önállóságra, kreativitásra ösztönöztük őket. Jó érzés ezt látni, végtelenül büszke édesanya vagyok.”

Iza államvizsgára készült, közben az új szerepét tanulta (Fotó: Archív)

Újra színpadon

Mindeközben Izára – életében először – egy vígjátékban osztottak szerepet. „Érdekes volt az az időszak az életemben, amikor megtalált a feladat. Épp a diplomamunkámat írtam, készültem a vizsgákra az egyetemen, andragógia mesterszakon. Közben elkezdtük a próbákat, majd jött az államvizsga, rá egy hétre pedig már bemutatónk volt. Tudtam, hogy nagyon sűrű lesz ez a periódus, mégsem tudtam ellenállni a felkérésnek. Valahogy úgy alakult a pályám, hogy bennem mindig a drámai karaktert látták a rendezők, csak komoly szerepeket osztottak rám. Ez pedig egy pazar vígjáték, amiben a humoros énem végre szóhoz juthat. Jó érzés lubickolni ebben a műfajban, a felhőtlenül kacagás a nézőtérről extra energiákkal tölt fel. A cselekmény kellően bonyolult, és millió szálon fut, így egy-egy előadás végére az izgalomtól mindannyian fogyunk egy kilót, de szerencsére a férjemre, Zolira, mint mindig, ezúttal is számíthattam, sokat segített, például a szövegtanulásban. De a lányaim is kívülről fújnak bizonyos részleteket a darabból, annyiszor elgyakoroltam” – jegyzi meg nevetve.

Tihanyi Tóth Csabával (Fotó: Archív)

Mókás viszony

Iza ezúttal egy feleséget alakít, akinek a férje slamasztikába kerül, amiért véletlenül összecseréli egy idegennel a táskáját. „Extra öröm, hogy volt Barátok közt-ös kollégákkal, így ­Tihanyi Tóth Csabával és ­Gyebnár ­Csekkával újra együtt dolgozunk. A férjemet ráadásul Csaba játssza, akivel eleve mókás a viszonyunk, hiszen ezer éve jóbarátok vagyunk. Ugyanolyan csipkelődő a humorunk, amit most jól tudunk kamatoztatni a színpadon, ráadásul vele is, Csekkával is ismerjük egymás minden rezdülését, ami óriási könnyebbséget jelent. Egy utazó darabnál bevett szokás, hogy a szerepeket lekettőzik, így olykor Hujber Ferivel alkotunk családot. Feri ugyan megfordult régebben a Barátok köztben, de nem volt közös jelenetünk. Az szinte azonnal kiderült, hogy jó kolléga, aki nemcsak figyelmes, de olyan szinten koncentrál a partnereire, ami elképesztő, ráadásul a ritmusérzéke is figyelemreméltó, ami egy vígjáték esetében felbecsülhetetlen érték. A csapat többi tagja sem kispályás, ami a humort illeti. Néha komoly bajban is vagyok, hogy ne nevessem el magam előadás közben a színpadon.”

A kiemelt képen a színésznő a nagyobbik lányával, Annával (Fotó: Borzi Vivien)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!