Hazai sztár

Radványi Dorottya elárulta, miért hagyta ott kedvenc műsorát

Kevesen mondhatják el magukról, amit a Duna műsorvezetője, hogy még mindig dúskál a jobbnál jobb ajánlatokban.

Bárhogy keressük, minden bizonnyal nem találunk a korosztályában még egy műsorvezetőt, aki napi rendszerességgel látható a televízió képernyőjén, illetve akinek a neve egyszerre három műsort is fémjelez. ­Radványi Dorottya nagyon örül, hogy még mindig aktívan dolgozik. „Különleges adománya ez az életemnek. Boldoggá tesz, hogy hatvanon túl is megbecsülnek a munkahelyemen. A számokkal azonban egy ideje már nem szeretek foglalkozni” – jegyzi meg nevetve.

„Lassan szétforgácsolódtam”

Kirobbanó formájának és vitalitásának köszönhetően, ha akarna, még mindig évtizedeket letagadhatna. Sőt ő sem érzi magát annyi évesnek, ahány gyertyát elfújt múlt héten. A családnak kedvenc tiramisujukkal kedveskedett, azt mondja, a gyorsan elkészíthető desszerteknek amúgy is nagy mestere, a bonyolult recepteket azonban idő hiányában a férjére hagyja. Óriási logisztika így is számára a munka és a család egyensúlyát megtartania. Az egyik műsorát is azért kellett otthagynia, mert be kellett látnia, másképp szétforgácsolódna. „A család ebből nem sokat vett észre, de én tudtam: amikor az ember kulturális műsort vezet, és mégis alig jut ideje koncertekre, színházba járni, azon el kell gondolkodni” – meséli.

Szinte hihetetlen, hogy ekkora fia van! (Fotó: Archív)

„Jobban viselem, ha nem én búcsúzom”

Elsősorban a képernyőn számítanak rá, a Duna Hogy volt…?! és az Almárium című műsorai mellett újabban az Agytorna című kvízműsort vezeti, felváltva Kautzky Armanddal. Ezért a Bartók Rádió Súgólyuk című műsorának, a hallgatóknak és a kollégáknak búcsút intett. „Egyszer már volt egy ennél jóval drámaibb váltás is az életemben. 1997-ben, amikor a kereskedelmi csatornák indulásával, ha fájó szívvel is, de eljöttem a régi munkahelyemről, hogy egy új helyzetben probálhassam ki magam. Egy év után visszatértem a korábbi utamhoz, a közszolgálati csatornához. Az a típus vagyok, aki jobban viseli, ha nem neki kell búcsút mondania. Egyébként anno még a szerelmeimnél is mindig kivártam ezt a helyzetet, hogy ne nekem kelljen lépni. De ez már a múlt, a férjemmel ugyanis 38 éve élünk boldogan együtt. Ez a mostani váltás azonban az én döntésem volt. Azért is volt nehéz, mert a Súgólyukra úgy tekintek, mint édesapám örökségére. A szüleim elvesztése életem legdrámaibb vesztesége, akkor is ők jutnak eszembe, amikor a Bartók Rádió­ra gondolok. Édesapám nevelt operakedvelőnek, otthon a szalagos magnóból nálunk mindig komolyzene szólt. Zeneiskolába írattak, és diákként statisztálhattam az Operában” – magyarázza szoros kötődését.

Unokájával formálják egymás ízlését (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Rocknagyi lett belőle

A komolyzene szeretetét Dorottya­ a fiára is átörökítette, sőt ma már unokája, Móric is hallgatja otthon Puccinit, ­Pavarottit, Mozartot vagy épp Bernstein zenéjét. Ám úgy tűnik, a két és fél éves kisfiú is alakítja Dorottya zenei ízlését, akit lassan rocknagyiként üdvözölhetünk. „Hiszem, hogy mi teremtjük meg egy gyerek világát azzal, hogy minél szélesebb körben igyekszünk tágítani az érdeklődését. Amelyik családban ez nincs meg, az a gyerek hátrányosabb helyzetből indul. De nem csak Móric tanul tőlünk, minket is folyamatosan okít. Legutóbb, amikor azt kérdezte tőlem, hogy ismerem-e az AC/DC­ együttest, mert épp az egyik slágerüket, a TNT-t dobolta el, nagyot nevettem. Nem ismertem, ahogy a Red Hot Chili­ ­Peppers zenéjét is csak mostanában hallgatom az unokám kedvéért. Hihetetlen tehetsége van a doboláshoz, egy készletet már elfogyasztott, most kapta meg a második felszerelését. Miközben ő tanul játszani rajta, vele én is megismerek egy újabb szeletet a világból.”

Felül elegáns, alul sportos – már edzésre készen (Fotó: Archív)

Blúzhoz melegítőt

Radványi Dorottya rendszeresen és több éve sportol, az aerobikórákat nem szívesen hagyja ki. Emiatt időnként vicces szituációkba kerül. „Az Agytornát elegáns blúzban vezetem, de ha látnák a tévénézők, hogy alul csak egy melegítőt viselek, és edzőcipőben vagyok, nagyot nevetnének. Felvétel után azonnal indulok a tornaterembe, és így spórolok magamnak időt” – árulta el.

Kiemelt képek: Birton szabolcs/fotocentral.hu, Arvhív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!