Hazai sztár

Szekér Gergő: „Volt egy menedzserem, akiről utólag tudtam meg, hogy csúnyán lehúzott”

Kivételes kihívások elé állította az élet a The Voice versenyzőjét, sokkal nehezebb útja volt, mint az énekesek zömének. Ő mégis elérte, hogy újra és újra szerepet kapjon a legnagyobb show-műsorokban.

Ismerős hang töltötte be a The Voice stúdióját a harmadik válogatón. Szekér Gergő az X-Faktorban 2018-ban az élő show-ig jutott, és azután is számos produkcióban láthattuk: A Dalban többször is énekelt, a Csináljuk a fesztivált! című produkcióban is színpadra állt. A sikert azonban nem kínálták neki tálcán. Kilencéves volt, amikor édesanyját megölte korábbi párja. Édesapjával sosem volt igazán szoros kapcsolata, a nagymamája nevelte. „Mindig nyíltan beszélek minderről, mert úgy gondolom, előbb-utóbb úgyis megtudják az emberek, és sokkal jobb, ha tőlem hallják. Nyitott könyv vagyok, nem rejtegetem a múltam. Tény, hogy én nem tehettem meg, hogy csak a zenére koncentrálok, mert apu és anyu minden mást megteremt a háttérben. A nagymamám minden tőle telhetőt megtett, de mégis csak egy nyugdíja volt, semmi több. Így tulajdonképpen már egészen kisgyerek koromtól dolgoztam. Gyerekszínészként reklámokban, aztán a forgatásokon mindent elvállaltam, hangosítást, világosítást is. Szükség volt a pénzre. A mai napig sincs ez másképpen, dolgozom az éneklés mellett. De azért valljuk be, ez így sokkal nehezebb, mert amikor hazaesek fáradtan, már nehezen jön az ihlet. A sárga csekkeket viszont be kell fizetni.”

Az énekest a nagymamája nevelte fel (Fotó: Archív)

Gergőt a barátai beszélték rá, hogy hogy jelentkezzen a The Voice-ba. „Ez is egyfajta megjelenési lehetőség, újra megmutathatom magam, és nekem ez fontos még akkor is, ha már van egy kör, aki ismer, szeret és követi a munkásságomat. Ráadásul ezt a formátumot azok nézik, akik a nagyon jó és tehetséges előadókat szeretik hallani, mert a műsor képvisel egyfajta minőséget, ami nekem szintén fontos. Annak idején az X-Faktornak sem úgy indultam neki, hogy kötelező megnyerni, meg akartam mutatni magam – mondja Gergő. – Aztán később nem feltétlenül úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem. Volt egy menedzserem, akiről utólag tudtam meg, hogy csúnyán lehúzott. Egyszer egy vidéki művelődési ház igazgatója mondta nekem: ’Nagyon vártunk, de végül a menedzsered mást hozott.’ Igen, olyat, akit kicsit drágábban adott el, így az ő zsebébe is több jutalék vándorolt… Most már a magam ura vagyok, ennek minden nehézségével és előnyével. Bízom benne, hogy a The Voice is segít abban, hogy újra reflektorfénybe kerüljek.”

Gergő ki akar lépni a komfortzónájából, ezért Curtist választotta (Fotó: RTL/Sajtóklub)

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!