Hazai sztár

Dzsupin Ibolya: „Minden házban volt Lacinak egy menyasszonya”

Baranyi László, a Família Kft. nagypapája és a sorozat Hajnalkája máig szoros kapcsolatot ápol.

Nem csupán kollégák, hanem szívbéli jóbarátok is. „Ő az én kolleginám, a legjobb barátom, a kishúgom. Amikor a pályámon kicsit jobban megindult a szekér, kiderült: ki őszinte barát, és ki nem. A megmaradtak közül a drága Ibóca az, akivel testvérként szeretjük egymást. Elképesztő, hol van benne ennyi szeretet, ennyi odafigyelés. Amikor a Covid-járvány alatt kórházba kerültem, az elsők között hívott fel, hogy miben tud segíteni nekünk. De régen sem volt ez másképp. Annak idején nagyon szerettem a vörösbort, így amikor Pasaréten forgattunk, és Zuglóba kellett hazajönni, mindig felajánlotta, hogy elhoz. Olyankor mindig elengedtem magam, mert tudtam, ő vigyáz rám. Aztán ahogy haladt előre az idő, már nem volt ilyen szolgálatkész. Természetesen az én érdekemben. Elkezdte mondogatni: ’Most vagy leteszed a bort, vagy hajnalban érsz haza, mert nem viszlek magammal.’ Bizony sokszor kellett volna átszállni, és három órába is beletelt volna az út, úgyhogy a többi fröccs már a pulton maradt.”

A Família Kft. forgatása alatt lettek barátok (Fotó: Ványi Ákos/fotocentral.hu)

Minderre a színésznő is jól emlékszik. „Valóban sokszor hoztam-vittem őt kocsival. Odafelé általában az életéről mesélt, és ha elhaladtunk egy kapualj alatt, elmondta, milyen menyasszonya volt abból a házból. Nekem úgy tűnt, minden házban volt egy menyasszonya. Visszafelé pedig már a forgatásról beszéltünk, és tanácsokkal látott el.”

Laci bácsiék és az örökifjú színésznő (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Laci bácsi valóban családtagnak számít Dzsupin Ibolyáéknál. Fiát, Dávidot szinte fogadott unokájának tekinti, az esküvőjére is hivatalos volt, sőt verssel köszöntötte az ifjú párt. Ibolya úgy emlékszik, igazából a Família Kft. alatt ismerkedtek meg, Laci bácsi szerint azonban már korábban is találkoztak a Vidám Színpadon. „A külföldi forgatásokra vittem magammal a fiamat, aki akkor még kisgyerek volt, és bizony gyakran Laci bácsi felesége, Klárika vigyázott rá, amíg mi dolgoztunk – emlékezik Ibolya. – Nagyon egy húron pendülünk velük. Mindig megvolt bennem az idősebb, tapasztaltabb kolléga irányába a tisztelet, mégis valahogy úgy éreztem, elengedhetem magam a társaságukban. A humorunk is összeköt bennünket, nagyon sok vidám percet éltünk át együtt.”

Kiemelt kép: Olajos piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!