Hazai sztár

A leggyorsabb bukások – A magyar televíziózás történetének legrövidebb szereplései

A műsorvezetők a személyüket ért támadásokon túl akár tévés karrierjükkel is fizethetnek, ha megbuknak a képernyőn.

Bochkor Gábor – Az éterben működött, képernyőn sokáig nem

Sokáig úgy tűnt, hogy amíg a rádiózásban megkerülhetetlen, a kamerák előtt nem arat osztatlan sikert a karaktere. A #Bochkor az egyetlen kivétel, évek óta kedvelt és népszerű műsor. Ám előtte a műsorvezető is elkönyvelt pár kudarcot. A legemlékezetesebb az volt, amikor Boros Lajossal átigazoltak az RTL Klubtól a TV2-höz, de a 2001 őszén indított Boros-Bochkor Show olyannyira nem teljesítette az elvárásokat, hogy a csatorna rövid idő után fel is bontotta a szerződést a két sztárral. Ám a kenyértörés nem volt hosszú életű, ezt követően Bochkor a Csaó Darwin!-ban és a Buzerában folytatta. Előbbit nem igazán szerette, ám a Buzera, annak ellenére, hogy bukottnak nyilvánították, sokáig Bochkor egyik kedvenc formátuma volt.

Demcsák Zsuzsa – Kínos duplázás

16 év telt el azóta, hogy Demcsák Zsuzsa a TV2 képernyője helyett a politikában próbált volna szerencsét. Úgy gondolta, kormányszóvivőként folytatja a karrierjét, ám számos ponton megkérdőjelezték a hitelességét – ­például – korábban ­készült aktképei, illetve vállalkozó ­férje gyanúsnak tűnő üzleti ügyei miatt. Végül a műsorvezető maga jelentette be visszalépését. Ám még ennél is emlékezetesebb eset volt, amikor 2017 szeptemberében, pár hét munkaviszony után „furcsa” állapotban vezette az ATV reggeli Start című műsorát. Mivel az ügy óriási port kavart, Demcsák itt is maga mondott fel, és kóros fáradtsággal indokolta döntése okát. Bár az esetet követően sokan leírták, pár évvel később a TV2-n bebizonyította: a képernyőn a helye.

Pálffy Istvántól egy adás után búcsúztak (Fotó: Sárközy Marianna/fotocentral.hu)

Pálffy István – Nem kapott türelmi időt

A képernyőre 13 év kihagyás után visszatérő újságíró esete a legfrissebb. Miután hónapokig tárgyaltak vele, illetve a többmilliós fizetési igényét is készek voltak kielégíteni, a Hír TV első képernyős napja után szerződést bontott vele. „Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké” – mondta a Napi Aktuális című élő műsorban. A csatorna nemsokára közleményt adott ki, amelyben elnézést kérnek mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érintett.

Szebeni István – A trágárság ára

2013 májusában az MTV esti Híradójában, egy bejátszás után bosszankodott, amiért az alámondás során elkövetett pár hibát. Ilyesmi bárkivel előfordult már, emberi tulajdonság. Ám a műsorvezető trágár módon nyilvánult meg, amit mindenki hallhatott, hiszen véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja. A dolog pikantériája, hogy nem csak Szebenit, az adás több munkatársát is menesztették. Ám később ő is visszatért a képernyőre, a TV2 ­szavazott neki újra ­bizalmat.

Fotó: Steindl Gabriella/fotocentral.hu

Hajós András – Az ötletgyáros

Újszerű gondolkodásával mindig elérte, hogy műsoridőt kapjon, számos tévés show-t is kitalált, és a kudarcok sem tántorították el attól, hogy újra próbálkozzon. Pedig a 2003-as Magánszám csak nyolc adást ért meg, 2004-ben a Késő este Hajós Andrással két hónap alatt lekerült a képernyőről, 2005-ben a Benne leszek a tévében tehetségkutató szintén nem érte meg a bűvös tizedik adást.

Geszti Péter – Hálás volt a tanulópénzért

Szakmai hozzáértése ­vitathatatlan, mégis, a 2001-re datálható Gesztiméter számára is csúfos kudarc volt, hiszen mindössze három adást ért meg. A viccesnek szánt intellektuális vetélkedő végét Geszti életének nagy felkiáltójeleként értékelte, de utólag hálás a tanulópénzért, hiszen így számára is egyértelmű lett, hogy nem a kereskedelmi televíziózás lesz az útja. Számos színházi és reklámsiker után, három széria erejéig végül mégis csak az X-Faktor mentora lett.

Kiemelt képek: Szabó Lilla, Archív, Szabolcs László/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!