Hazai sztár

Tabáni István: „Felemelő érzés úgy lejönni a színpadról, hogy vár otthon a családom”

Az énekes nem tagadja, két kisgyerekkel nem mindig könnyű az élet, de mindenért kárpótolja őt az ötéves Nataniel és a két és fél éves Noel.

Vannak napok, amikor órákat töltenek a játszótéren, az állatkertben vagy csak kint a szabadban – pláne most, a nyári szünetben, amikor nincs se óvoda, se bölcsőde. És mint azt az énekes meséli, számukra a feleségével mindennél fontosabb, hogy a fiaiknak felhőtlen vakációt biztosítsanak. Amit férjként és édesapaként megtehet a családjáért, azt meg is teszi. „És persze van, hogy az sem elég. Egyszerre vagyok családapa és művészember. És noha többnyire azután szoktam alkotni, miután a család lefeküdt, előfordul, hogy hirtelen kap el az ihlet, és akkor muszáj az ötletet felmondanom, rögzítenem. Akár a játszótér közepén vagy az esti közös rutin alatt. Az utóbbinál a feleségem kopogtat: ’Pisti, ideje altatni…’ – kezdi mosolyogva a Csillag születik második évadának győztese. – Nem kérdés, a nevelés oroszlánrésze Csillára marad, hiszen hétvégente fellépek, járom az országot, egy-egy hétköznap meg megyek próbálni az együttesemmel. Most például a Queen-emlék­koncertünkre készülünk, ami a pesterzsébeti Csiliben lesz augusztus 20-án. Egyébként volt már olyan néhány alkalommal, hogy a családom elkísért vidékre, és a fiaim az első sorból nézték végig a fellépésemet. Az igazán szívmelengető élmény volt. A nagyobbik fiam, Nataniel mondta is, hogy a babérjaimra fog törni, és mint a papa, ő is énekléssel keresi majd a pénzt. Ha így lesz, támogatni fogom, ez nem kérdés.”

Kisebbik fiuk, Noel hároméves

Már nem ítélkezik

Az édesapa szerint Nataniel és Noel eleven kisgyerekek. „Vagy mondjuk úgy, érdeklődőek – folytatja nevetve. – Eddig minden korszakuk más csodát, illetve kihívást tartogatott. A jelenlegiben is van ám mindenféle élmény. A dackorszak például vissza-visszaköszön. Emlékszem, még a fiúk előtt mennyit ítélkeztem más szülők felett, hogy miért nem nevelik meg jobban a hisztiző csemetéjüket. Ma már tudom, ez gyakran nem nevelés kérdése, vagy nem csak azé. Ha a gyerek fáradt, álmos, ha melege van, ha éhes – vagy csak rosszabb napja van –, akkor nyűgös. Ha pedig nyűgös, akkor hisztizik. Maradjunk annyiban, ma már sokkal empatikusabb vagyok más szülőkkel – nevet fel jóízűen. – Csillával igyekszünk következetesen nevelni a fiainkat, szabályokat állítani eléjük, amiket aztán hol betartanak, hol nem… Nataniel érettebb, vele már könnyebben meg lehet beszélni azt, mit miért kérünk. Persze ha kikapcsoljuk a mesét, mert már régóta nézik, egy világ omlik össze bennük.”

Már megérti a hisztiző gyerekek szüleit…

Teljesíteni muszáj

Mint azt István mondja, szülőként nem lehet elég türelmesnek lenni. „Ebben van még hova fejlődnöm. Viszont az a szeretet és rajongás, amit irántuk érzünk, semmihez sem fogható. El nem tudom mondani, mennyire jó érzés úgy lejönni a színpadról, hogy tudom, vár otthon a családom. Pedig voltak olyan koncertjeim, amik előtt egy szemhunyásnyit sem aludtam, mert hol az egyik gyerekhez, hol a másikhoz kellett kelni. Teljesíteni viszont muszáj, a közönség nem láthatja, hogy fáradt vagyok.” A nyári szezon mindig egy sűrűbb időszak, de az énekes próbál időt szakítani a pihenésre is. „Nemrég voltunk a Balatonon, az a feltöltődésről szólt, közben mindössze egy fellépést vállaltam. Reményeink szerint egy-egy kisebb nyaralásra lesz még lehetőségünk. És a mindennapokban meg tényleg igyekszünk minél több klassz programra elvinni a gyerekeket. Még van egy bő hónap a nyárból, amit további élményekkel szeretnénk megtölteni.”

Kiemelt képek és fotók: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!