Hazai sztár

A Drága örökösök Marlenkája: „Anyu gyakran hív kislányomnak, csak nem mindegy, milyen tekintettel mondja”

Molnár Maja családja tele van színésszel, énekessel, de nem miattuk választotta a sorozat 17 éves szereplője a művészi pályát.

Volt egy álma ­Tunyogi Bernadettnek, amikor a gyermekét várta. No nem az, hogy egyszer majd ő is színész és énekes lesz, mint ő, hanem hogy mi legyen a neve. „Azt mesélte, egy alkalommal álmában engem szólongatott, hogy gyere, Maja. Amikor felébredt, elmondta apukának, hogy Majának szeretne elnevezni” – meséli a fiatal lány. Édesapja, Molnár László színművész-rendező pedig azonnal igent mondott a kérésre.

A Drága örökösökben (Fotó: Archív)

„Beleszülettem a színház világába”

Maja szülei jó ideje elváltak, azóta mindketten párra leltek, Bernadett Soponyai Géza vitorlásversenyzőhöz ment hozzá, László Ladinek Judit színművésszel él. „Van egy féltestvérem, Zsófia, apu első házasságából, velük általában így, négyen jövünk össze vacsorázni. Működik a mozaikcsaládunk, soha nem volt abból baj, hol, mikor ünnepeljük a születésnapokat vagy a karácsonyt.”

Édesanyja Tunyogi Bernadett, nagypapája pedig a P. Mobil-os Tunyogi Péter (Fotó: Csibi Szilvia/fotocentral.hu)

A fiatal lány nagynénje ­Tunyogi Orsi énekesnő, nagypapája pedig a P. Mobil néhai frontembere, Tunyogi Péter. „Bele­születtem a színház, a koncertek, a zenélés világába, és mindig is ez a világ érdekelt, ezt a szüleim is tudták. Nem beszéltek le semmiről, nem is kényszerítettek, én pedig nem kértem a segítségükből. Amikor anyu felajánlotta, hogy énekelni tanít, én nemet mondtam. Szerettem volna, ha ő megmaradt az anyukámnak, ne legyen a tanárom. Persze azért tanácsot kértem tőle, sőt pár alkalommal énekeltünk is együtt a Családbarát című műsorban.”

Palacsintázóban dolgozik a nyáron

Azonban a szülők annyit azért megtettek, hogy beiratták Maját Földessy Margit színiiskolájába, ahol ő remekül érezte magát. Margit évek óta beajánlja a növendékeit különböző szereplőválogatásokra, Maja így találta magát a Drága örökösök próbafelvételén 13 évesen. „Anyut értesítették, aki nyugodt hangon közölte velem, hogy kislányom, megkaptad a szerepet, gratulálok. Anyu gyakran hív kislányomnak, csak nem mindegy, milyen tekintettel mondja” – teszi hozzá nevetve Maja, aki nagyon élvezte a kisebb-nagyobb megszakításokkal tűzdelt forgatásokat. És már a legelső gázsiját is megtarthatta. „Jó érzés a saját fizetésemből megvenni a fesztiválbérletet, mert én dolgoztam meg érte, így értékelni tudom. Azt hiszem, minden tininek, például diákmunkával, meg kellene tapasztalnia mindezt. Most a nyár második felében a barátnőimmel egy palacsintázóban fogunk dolgozni, oké, olajszagúak leszünk, de miközben dolgozunk, beszélgetünk, és nevetünk, aztán pedig irány szórakozni – sorolja a terveit Maja, hozzátéve: egyelőre csak a barátnőivel bulizik, mert független. – De ez bármikor változhat…”

Majának nagyon szoros a kapcsolata nevelőapjával (Fotó: Archív)

„Még annyi kaland vár rám”

Ezekre a kimaradós estékre egyet kért az édesanyja: a megbeszélt időpontra legyen otthon. „Volt, hogy ezt nem tartottam be, anyut meg ott találtam a nappaliban, könyvet olvasott. Jött a tekintet, meg hogy kislányom, miattad nem alszom, hanem olvasok. És igaza volt. Amúgy nincsenek nagy harcaink, soha nem is voltak, nem emelte fel a hangját, elég volt a tekintetéből olvasnom, pedig nem voltam éppen egy mintagyerek, nagyon is szabad ­szellemű, sokszor akaratos és hisztis. Jó a kapcsolatunk, anyu a legfőbb bizalmasom, de nem a barátnőm. Úgy vélem, ez tudatosan alakult így: maradtunk anya és lánya, akik imádják és tisztelik egymást, akik együtt főznek vagy készítik a kedvencüket, a kókuszgolyót, miközben bármit elmondhatnak egymásnak. Remélem, egyszer majd nekem is ilyen kapcsolatom lesz a gyermekemmel, bár ez nagyon a távoli jövő, addig még annyi kaland vár rám.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!