Hazai sztár

Leblanc Győző elárulta, mi húzta ki őt a lelki mélypontról

Tavaly augusztus óta most először nevetett önfeledten. A Meglepetésnek nemrég azt is elmesélte, hogyan él 10 hónappal felesége, Évike halála után.

Amikor fél évvel ezelőtt találkoztunk, még nagyon friss volt a seb, Leblanc Győző hangja el-elcsuklott, miközben imádott feleségéről, Tóth Évikéről mesélt. Januárban szinte egy mondatot sem tudott úgy elmondani, hogy ne jelentek volna meg a szemében a fájdalom könnyei. A legendás énekest szerencsére most sokkal jobb lelkiállapotban találtuk. „Csodálatos két és fél hónapot töltöttem Ausztráliában. Félve vágtam bele az utazásba, mert utoljára a feleségemmel, Évikével turnéztunk ott. Millió gyönyörű, közös emlékünk volt, és tartottam attól, hogy a sebek feltépődnek, amikor ugyanazokon a helyeken járok, ahol néhány évvel ezelőtt még kettesben voltunk” – meséli a művész.

Feleségével, Tóth Évával húsz évet töltött boldogságban (Fotó: Archív)

„Krisztinával jól mutatunk együtt”

Leblanc Győzőt és új színpadi partnerét, Szeredy ­Krisztinát nagy szeretettel fogadták az Ausztráliába kivándorolt magyarok. Több nagyvárosban koncerteztek, és a Magyar Fesztiválon is nagy sikerű műsort adtak. „Hazafias dalokat, világslágereket, magyar nótákat és operetteket énekeltünk. A tenyerén hordozott minket a közönség. Én még ennyi szeretetet sosem kaptam, ölelgettek, puszilgattak az emberek. Kriszti olyan sugárzó egyéniség, hogy nem létezhet olyan, hogy a közönséget ne nyerné meg magának. Ha kell, az asztal tetejére is felpattan, és ott ropja a csárdást. Minden előadásunk után vastapsot kaptunk, ami egy olyan bohóclelkű ember számára, mint amilyen én vagyok, óriási öröm.” Jóllehet Krisztina három évtizeddel fiatalabb Győzőnél, a színpadon ez a korkülönbség eltűnik köztük. „Eleinte megfordult a fejemben, hogy túl fiatal partner hozzám, de nagyon tudtunk együtt létezni a fellépéseken. Krisztina szép arcú, kedves nő. Jól mutattunk együtt. De kérem, ezt ne értsék félre, csak a színpadon voltunk ragyogó partnerei egymásnak, az én szívemben még Évike él! Azt hiszem, ha a néhai feleségem látta volna a produkciónkat, elégedetten dicsér meg minket. Egyébként Évike jól ismerte Krisztinát, mert korábban szerepelt a színházi előadásainkban. Meg is jegyeztem, hogy ilyen kiválóan képzett operettprimadonnát rég hallottam.”

Az ausztrál turné egyik emlékezetes pillanata (Fotó: Archív)

Kenguruhúst sütöttek a kertben

Az előadóművész a 76. születésnapját is Ausztráliában töltötte. „Barátaim, ismerőseim köszöntöttek fel. Kenguruhúst sütöttünk a kertben, kedélyesen beszélgettünk. A feleségem elvesztése óta először tudtam önfeledten nevetni, olyan jó hangulatban telt az este. Úgy érzem, más emberként jöttem haza. Túljutottam a lelki mélyponton, és készen állok arra, hogy itthon is koncertezzem.” Győzőnek visszatért az életkedve, újra vannak céljai. Párosban képzeli el a színpadi karrierjének folytatását. „A sikerre való tekintettel azt tervezem, hogy Krisztinával az itthoni közönség előtt is bemutatkozunk. A feleségemmel számtalan falunapon, városi rendezvényen énekeltünk, most Krisztinával szeretném bejárni az országot. Úgy érzem, tudok még magamból adni a közönségnek. Hálás leszek minden fellépésért.”

Szeredy Krisztinával Ausztráliában (Fotó: archív)

„Előbb-utóbb elköltözöm”

Most abban a budatétényi villában él, amiben Évikével oly sok évet töltött boldogságban. „A hagyatéki tárgyalás ­nyár végén várható, addig biztos itt maradok. De túl nagy nekem ez a ház, előbb-utóbb elköltözöm, továbblépek, és ez így van rendjén. Azt hiszem, Évike sem várná el, hogy depressziósan itthon töltsem életem hátralévő időszakát.” Győzőnek nem esik nehezére a nagybevásárlás, a takarítás, a kert gondozása, mert korábban is szívesen csinálta. Özvegyemberként főzni is megtanult, egyszerűbb ételeket készít ebédre. „Évike remekül főzött, húsz évig nekem nem volt dolgom a konyhában. A kényszer nagy úr, most odaállok a tűzhely mellé. Tegnap spenótot főztem, ma zöldséglevest. Egytálételt szinte mindennap összedobok magamnak. Ha pedig nincs kedvem készítgetni, elmegyek a legközelebbi büfébe egy jó gíroszra” – mondja nevetve. Mi pedig annyit fűzünk hozzá, öröm látni, hogy visszatért a művész úr életkedve!

Kiemelt kép: Pintér Márta

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!