Hazai sztár

Kandász Andi és férje végül nem úszni mentek, hanem egy ruhaszalonba: „Így néz ki egy szenior menyasszony!”

Szerették volna méltó módon megünnepelni a 25. házassági évfordulójukat – végül sikerült nekik!

A szertartást naplementében, a tengerparton tartották, és mint Andi azt lelkesen meséli, álmodni sem mertek volna szebb esküvőről. Mi több, annyira jól sikerült, hogy Ferivel meg is beszélték: innentől kezdve bárhova utaznak, újra és újra kimondják egymásnak a boldogító igent.

Spontán döntés

Tavaly decemberben volt 25 éve annak, hogy összeházasodtak. Akkor az ünneplés elmaradt, és bár emiatt sokat bánkódtak, ma már hálásak a sorsnak, hogy így alakult. „Nem túlzok, majd’ egy éven át tervezgettük, hogy a 25. évfordulón miképp ünnepeljünk. Hatalmas bulit akartunk csapni, és felmerült az újabb esküvő gondolata is. Aztán szokásunkhoz híven megint túlvállaltuk magunkat, úsztunk a munkában, esélyünk sem volt nekiállni a szervezésnek – meséli a csinos műsorvezető a Storynak. – Bevallom, elkeseredtem. Mennyit agyaltunk azon, hogy emlékezetessé tegyük a napot, erre a nagy részét a vágószobában töltöttük. Mivel tudtuk, ez így nem járja, Ferivel abban maradtunk, egyszer mindenképp bepótoljuk. Majd amikor februárban közepén elindultunk Thaiföldre, befészkelte magát a gondolat a fejembe, mi lenne, ha esetleg kint ünnepelnénk egy tengerparti esküvővel… Ez szóba is került pár alkalommal, sőt az egyik szigeten még ruhát is néztünk nekem, de csak mert épp szembejött egy női ruhabolt, ahol volt egy szép, de egyszerű fehér darab. Aztán mégsem vettem meg. Majd teltek a napok, igazából már a nyaralás vége fele jártunk, amikor Feri kézen fogott, mondván, hogy irány a strand – csakhogy nem úszni mentünk, hanem egy esküvőiruha-szalonba.”

Andi nagy vágya volt, hogy megmutassa Ferinek Ázsiát (Fotó: Archív)

Ez már így marad

Nem mintha sok üzlet közül lehetett volna válogatni. „Igazából a sziget egyetlen esküvői szalonja felé vettük az irányt – folytatja nevetve. – Koh Samuit gyakran csak úgy emlegetik, mint a szerelmesek szigetét. A turisták előszeretettel házasodnak ott, ennek ellenére mindössze egy szalon van, ahol nézelődni tudnak a menyasszonyok. Ahogy beléptünk, rögvest nekiálltunk felkutatni a tökéletes ruhát, viszont mivel mind nagy szoknyás, fűzős, habos-babos csoda volt, a próba inkább lett vicces, semmint megható. Álltam a tükör előtt, és azt gondoltam, hogy ’Na tessék, így néz ki egy szenior menyasszony!’ – nevet fel. – A tulajdonos roppant helyes volt, értette, mi a problémám, és talált is nekem egy estélyi ruhára hajazó darabot, aminél azt mondtam, hogy ’aha, ez az!’ Miután beszélgettünk még egy kicsit, kiderült, a testvére anyakönyvvezető, a férje szabó, ismer egy jó fotóst, virágost, tehát a segítségével egy óra alatt leszerveztük az egész ceremóniát. És noha ennek végtelenül örültünk, be kellett látnom, hogy a kinézetem nem éppen az alkalomhoz illő… Két hónapos lenövés a hajamon, egy manikűr is igencsak rám fért, és sorolhatnám. És el nem tudom mondani, hogy mennyi utánajárást követően találtam csak szőke hajfestéket. Nagy nehezen megcsináltam magamnak a festést, és hát fehér lett a hajam – kacag fel jóízűen. – Erre a szalon tulajdonosa kerített nekem egy fodrászt, aki korábban már legalább festett szőkét, ami ott elképesztő ritka ám. Aztán hamar elszállt az örömöm, miután megláttam, hogy csak még fehérebb lett a hajam a második festés után. Gondoltam, ez van, ez már így marad, és talán így is jó leszek a férjemnek…” – tette hozzá mosolyogva.

Fotó: Archív

Pálmafa mögött öltöztek

Olyan partszakaszt választottak, ahol maguk lehettek, ami nem nyüzsgött a turistáktól. „Lesétáltunk a partra, egy pálmafa mögött öltöztünk át, ekkor már rettentően izgultunk. Ami persze már csak azért is érdekes, hiszen huszonöt éve házasok vagyunk. Feri úgy be volt zsongva, hogy rá sem ismertem. Még aznap vettünk két ezüst karikagyűrűt – egy bácsika árulta a piacon –, amire azért volt szükség, mert a férjem otthon felejtette a sajátját. Nekem az is megfelelt volna, ha pálmaágból készítek neki egyet, és azt húzom az ujjára, de végül megadtuk a módját – újságolta. – Maga a szertartás csodálatos volt, és annyira meghitt, hogy végigsírtam az egészet. A végén a férjem pedig azt mondta, hogy ha ő tudta volna, hogy ez mennyire klassz élmény, már többször elvesz, és innentől kezdve el is fog! Huszonöt esküvőt tervezünk a következő két évben, ha ebből huszonnyolc lesz, vagy csak tizenhat jön össze, akkor annyi. A szándék a lényeg, és hogy ily módon is megünnepeljük a szerelmünket.”

Újragondolták az Ázsia Expresszt

„A nyaralás első két hete arról szólt, hogy Ferit végighajtottam az Ázsia Expresszben megtett útvonalon – meséli Andi. – Az akkora élmény volt a számomra, hogy amikor véget ért a forgatás, és hazajöttünk, megfogadtam, egyszer a férjemmel is bejárom. Noha ezúttal is rohantunk, hogy minden állomás beleférjen, fantasztikus élmény volt.”

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!