Hazai sztár

„Aki bűnt követ el, bűnhődjön!” – Sztárokat kérdeztünk Dolly botrányáról

Híres kolléganőit letaglózta a hír, hogy az énekesnőnek köze lehet a nemrégiben leleplezett gyöngyösi szaporítótelephez.

Nehéz napirendre térni a gyöngyösi állatkínzás felett, aminek nemrég a Story is utánajárt. Főleg, hogy a helybéliek egybehangzó véleménye szerint a horrortanyához (Dollywood Kennel – a szerk.), ahol a felszámolásnál a sok beteg, szörnyű állapotú kutya mellett tucatnyi állattetemet is találtak, Dolly­nak nem csak névlegesen lehet köze. A gyöngyösiek elárulták lapunknak, hogy évek óta szörnyülködve nézik a kutyaszaporító-tevékenységet, és feljelentéssel is fenyegették már az énekesnőt, ha a menedzserével együtt nem hagyják abba a szaporítást. Dolly mindent tagad, azt mondja, semmiről sem tudott, és a botrány kirobbanása óta elérhetetlen. Egy napilapnak eljuttatott sajtóközleményben annyit reagált, hogy minden kapcsolatot megszakított a menedzserével, akié a szóban forgó telep, és jogi lépéseket tesz, hogy tisztára mossa a nevét. Továbbra is elkötelezett állatvédőnek tartja magát, akit meghurcoltak. A Story kíváncsi volt, pályatársai mit gondolnak Dollyról és az elképesztő ügyről.

„Már tavaly elhatárolódtunk”

Zalatnay Cini és Dolly nemcsak a színpadról ismerik egymást, hanem ugyanabban az állatvédő egyesületben tevékenykedtek. Legalábbis tazolrávalyig. A Sztárok az állatokért – Felidae Hungary ugyanis már tavaly értesült róla, hogy valami nincs rendben az énekesnő nevét viselő kennellel. „Az egyesület művészeti vezetője vagyok, és nemrég kiadtunk egy közleményt, hogy taval november 2-án úgy döntött a vezetőség, hogy köszönjük szépen Dolly eddigi munkáját, de a továbbiakban nem szeretnénk vele együtt dolgozni. Töröltük a tagságát, és elhatárolódunk az állattartási ügyeitől – kezdi lapunknak Cini, aki sokáig biztos volt benne, hogy kolléganője olyan elhivatott állatvédő, mint ő. Most viszont nem titkolja, nagyot csalódott. – Fáj a szívem, hogy velünk él egy ilyen tehetséges, klassz csaj, aki mindeközben ilyen szörnyűséges ügybe keveredett.” Cini nehezen hiszi el, hogy Dolly nem tudott semmiről. „Egy énekes és egy menedzser kapcsolata olyan, mint egy házastársi viszony. Elképzelhetetlen, hogy ne tudjunk egymás dolgairól. De Dolly azt mondta a telefonban, hogy be fogja bizonyítani az igazát. Mondtam neki, hogy nehéz lesz, de akkor már sírtam. Szentül hittem, hogy ő egy fantasztikus állatvédő…”

Zalatnay Sarolta (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

A Felidae Hungary Egyesület közleménye

A Dollywood néven bejegyzett gyöngyösi kennel állatvédelmi ügyében az alábbi közleményt tesszük: „Egyesületünk, a Felidae­ Hungary Dolly (polgári nevén Penczi Mária Ilona) egyesületi tagságát 2022. november 2-án törölte. Egyesületünk, a sztártagozatunkat is beleértve, a nevezett és környezete állattartási ügyeitől minden tekintetben elhatárolódik, nyilatkozni az üggyel kapcsolatban nem kívánunk, a hatóságoknak rendelkezésre állunk!”

Üdvözlettel:
André Pfeiffenberger
elnök

Nincsenek szavak

A szintén köztudottan elhivatott állatbarát és állatvédő Keresztes­ Ildikót külföldön értük utol, és bár először nem akart nyilatkozni, mert épp a nyaralását töltötte, amikor megtudta, milyen ügyben keressük, sírását visszafojtva reagált a történtekre. „Ha ez tényleg igaz, akkor szavakat nem találok erre az egészre. Azt gondolom, nekünk, művészembereknek, ismert embereknek példát kéne mutatnunk másoknak. Olyan ügyek mellé állni, amiben segíteni tudunk. De ha ezt nem is teszi meg mindenki, akkor is az a minimum, hogy nem ártunk senkinek! Ami történt, minősíthetetlen és felháborító!” – mondta. Kolléganője, barátnője, Judy egyetértett vele. „Egy állatvédő műsorban ismerkedtünk meg, és abszolút úgy tudtam, hogy ő is óriási állatbarát. Azt gondoltam, ő is ugyanolyan felelősséget és szeretetet érez az állatok iránt, mint én. Ha bebizonyosodik, hogy köze van ehhez az egészhez, az kegyetlenségre vall. És ha ez igaz, akkor összetörik bennem a kép egy ikonról. Hatalmas csalódás lenne, mert nagyon szeretem őt és a zenéjét is.”

Keresztes Ildikó és Judy is elmondta a véleményét (Fotók: Story-Best Magán, Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Nem áll meg a szemem előtt”

Zoltán Erika utolsók között feltételezte volna Dollyról, hogy valaha ilyen ügybe keveredik. „Aki ilyen értéket képvisel, mint Dolly, arról egyszerűen fel sem merül, hogy képes rossz dolgokra. Senki felett nem szeretnék ítélkezni, amíg be nem bizonyosodik a teljes igazság, de ha csak a negyede igaz annak, amit hallani lehet, akkor ez egy borzasztó szomorú történet számomra. Szívügyem az állatvédelem, és ha valaki védtelen állatokat bánt, az az én szemem előtt nem áll meg. De hál’ istennek, ez ma már büntetendő dolog, úgyhogy a hatóságoknak meg kell tenni a megfelelő lépéseket, és aki bűnt követ el, bűnhődjön! Ez egy borzalom, és ha ebbe benne van egy ilyen ember, mint a Dolly, az még ijesztőbb, mert nem ezt mutatta magából.”

Zoltán Erika (Fotó: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu)

Szikora jelenleg Dollynak hisz

Kíváncsiak voltunk, a Csikidám királya mit gondol az ügyről, főleg úgy, hogy készülőben van a jövő évi Hungária-koncert, ahol a tervek szerint legendás felállásban, Fenyő Miklóssal, Novai Gáborra és Dollyval lép színpadra. „Engem sohasem érdekelt Dolly­ magánélete. Nem szoktunk telefonálgatni, találkozgatni, köztünk ez munkakapcsolat volt mindig is. Most sem találkoztunk már egy hónapja. De persze hozzám is eljutott a szörnyű történetet. Azonban az ártatlanság vélelme őt is megilleti, és amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, hogy ő valóban tudott a szóban forgó ügyről, addig én elsősorban neki hiszek. Tudomásom szerint ugyanis azt mondta, nem tudott semmiről. Ha a bíróság egyszer bebizonyítja, hogy mégsem így volt, akkor majd elítélem a cselekedetét. De ugyanúgy felállok vele a színpadra, mert szigorúan szétválasztom a magánéletet a munkától. Azt gondolom, ha az ember máshogy tesz, belemártja magát olyan dolgokba, amihez nincs köze. De egyébként pedig egy év múlva esedékes a koncertünk, addig sok víz lefolyik a Dunán. Jelenleg még csak tervezés alatt áll az egész.”

Kiemelt kép: Szabolcs László/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!