Hazai sztár

A twistkirály meg tudta őrizni a magánélete intimitását: „Nagyon élvezzük Nusival a csendet, a nyugalmat”

Novai Gábor 47 éve van együtt a feleségével, két gye­re­kük­kel tökéletes családot alkotnak.

Házasságát 47 éve óvja a nyilvánosságtól a twistkirály, aki sokak szerint a legcsendesebb, legszerényebb beatzenész. És be is vallja, tényleg szeret a háttérben maradni. A Storyt kivételesen beengedte az otthonába Nova és imádott felesége, Anna, vagy ahogyan mindenki becézi, Nusi. „A szakmai életemben is inkább epizódszereplőnek tartom magam, basszusgitárosként nem én vagyok a frontvonalban, és a médiában sem vágyom arra, hogy a középpontban legyek. Sőt! – kezdi a Generál alapító tagja, a Hungária, a Dolly Roll, valamint a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar zenésze. – Nagyon élvezzük a feleségemmel a csendet, a nyugalmat, és azt, hogy 47 év után is meg tudtuk őrizni a magánéletünk intimitását. Talán éppen ez az egyik titka a házasságunknak – mosolyodik el Nova. – Bár azt nem állítom, hogy az elmúlt évtizedekben nem éltünk meg számos hullámvölgyet, de azt mindig is tudtam, éreztem, hogy jó csapatot alkotunk Nusival. Én amolyan örök gyerek vagyok, egy művészlélek, aki olykor hajlamos a felhők felett lebegni, míg a feleségem racionális alkat, aki két lábbal áll a földön. De talán pont a különbözőségünk miatt működünk ilyen jól. Olyanok vagyunk, akár a puzzle darabjai. Látszólag mások vagyunk, mégis tökéletesen összepasszolunk. Szerencsénk van egymással!”

„Szerencsénk van egymással” (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A siker kulcsa

A szerencsés egymásra találás azonban csak a kezdet, ennyi éven át együtt maradni már művészet. Vagy inkább munka? „A közös munka a siker kulcsra. Semmi ördöngösség nincs ebben, csak nem szabad elfelejteni, hogy tíz, húsz, harminc és bizony negyven év után is ápolni kell egy házasságot – vet szerelmes pillantást Annára. – A feleségemmel minden mérföldkőnél ott voltunk egymásnak, rengeteget közös élményt szereztünk, és úgy ismerjük egymást, mint a tenyerünket. Mindent megbeszélünk, nincsenek nagy csendek közöttünk, ma is töretlen az érdeklődésünk egymás iránt. Mi egyebet kívánhatnánk?”

Gyerekeikkel, Lindával és Gáborral egy régi karácsonyon (Fotó: Archív)

A hiányzó láncszem

Bár életük valóban irigylésre méltó, egy eddig beteljesületlen álmuk mégis akad. Gyermekeik, a 42 éves Linda és a 33 éves Gábor még adósok a szülőknek egy-egy kis unokával. „A lányom angoltanár, a fiam pedig hozzám hasonlóan zenével foglalkozik. Egyébként Gábor pont olyan szertelen művészlélek, mint amilyen én voltam, úgyhogy remélem, a párja mihamarabb gatyába rázza – mondja nevetve az édesapa. – Nem, egyébként nagyon jó gyerek, és végre talált egy normális lányt magának. Szeretném, ha mindkét gyermekem a mi példánkat követné Nusival, és Linda is megtalálná az igazit, azt, aki jóban-rosszban kitart mellette. Mindenesetre már nagyon szeretném megtapasztalni a nagyszülői örömöket, hisz 74 éves vagyok, az óra ketyeg, és én sem leszek fiatalabb! Itt az ideje unokázni!”

Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

„Ez nekem kínai”

Novának – akit most többek között a gigantikus Hungária-koncert zenei előkészületei foglalkoztatnak − nagy szerencséje van Nusival. Felesége ugyanis minden hétköznapi teendőt, ügyintézést levesz a válláról. „Ő fizeti be a csekkeket, intézi az adminisztrációs feladatokat, magyarán minden földi dolgot, ami egy művészember számára kínai. Nagyon hálás vagyok neki, én képtelen lennék ezekre” – vallja be nevetve a basszusgitáros.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!