Hazai sztár

Fresh Andi – Az elmúlt időszak mindenért kárpótolta

A Fresh együttes énekesnője új életéről mesél.

Két évvel azután, hogy sikerrel kezelték mellrákját, a Fresh­ együttes bombázója remekül van. Bár egy daganatos betegnek sosem mondják, hogy meggyógyult, helyette tünetmentesnek nyilvánítják, egészségügyi eredményei biztatóak. Legbelül pedig érzi, hogy bár az első három év még komoly rizikófaktort jelenthet, minden rendben lesz a jövőben. „Egyelőre csak annyit kértem az onkológustól, a féléves kontroll helyett hadd járjak négyhavonta. Nekem ennyi elég, hogy teljesen nyugodt maradjak” – árulja el Andrea.

A Fresh-lányok (Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu)

Vad kaland a Bükkben

Ha éppen nincs fellépése, párjával sokat utaznak, sőt új barátokra is szert tettek. „Az élet most sok mindennel kárpótol. A zanzibári nászutunkon ismertük meg az új barátainkat. Jólesett, hogy magyarok voltak velünk egy helyen, így beszélgetni kezdtünk. Hamar kiderült, hozzánk hasonlóan nem vonzzák már őket sem a felszínes kapcsolatok, sem az éjszakai élet. Helyette rengeteg időt töltenek együtt, többek között a természetben, bár az ország különböző pontján élnek. Legutóbb egyikük az Ózd környéki vadászházába invitált bennünket, és egy nyolcórás quadtúrán mutatta meg a környéket, többek között a gyönyörű Jánossza-völgyet és a Hangonyi-tavat is. Nyolc óra alatt a Bükk ezernyi gyönyörűségét láttuk, és mivel Szlovákiában kicsit szigorúbbak a szabályok, ilyen pazar élményben először volt részünk. És ha már első élmény: hatalmas adrenalinlöketet kaptam, amikor felborultam a homokfutóval. Szóval megvolt az első esésem, és mivel egyedüli lány voltam a csapatban, alaposan ráijesztettem a fiúkra. Ha valamelyik jármű dől rám, máshogy végződik a történet, de szerencsére így megúsztam annyival, hogy letört a járgányom tükre, és még egy kicsit fáj a térdem” – meséli.

Férjével (Fotó: Archív)

Hangfürdővel meditál

Néhány hét, és a közelgő születésnapjára reméli, ez a kellemetlenség is elmúlik. A férjével ugyanis arra készülnek, hogy a saját otthonukban látják vendégül a csapatot. Bortúra és quadozás egész biztos szerepel majd a programok között. Andinak azonban nem ez az egyetlen új hobbi az életében. „Van egy sorstársam, ő is ott él, ahol én, és még nagyjából egykorúak is vagyunk. Ő hívta fel a figyelmemet arra, hogy két faluval arrébb, az Egészségházban csodás hangfürdőket szerveznek a jógaórák után. Először csak egyedül mentem, hogy kipróbáljam, és annyira megtetszett, hogy legutóbb már a férjem is csatlakozott. A tálak által kibocsátott rezgések meditatív állapotot idéznek elő. Ennek hatására magamba tudok nézni, elengedni dolgokat. De ez a fajta elmeelcsendesedés lehetőséget ad gondolkodásra, összpontosításra vagy éppen relaxációra. Rengeteget olvasok, és régen is meditáltam, de ez annál több.”

Fotó: Archív

Kerüli a stresszhelyzeteket

A kontrollok miatt azonban muszáj a fővárosba kiruccannia. Ilyenkor igyekszik minden egyéb üzleti és privát dolgát elintézni, de az utazások sosem stressz­mentesek. „A betegségem óta sokat változott a szemléletem, de azon még dolgozom, hogy ne húzzam fel magam olyan apróságokon, mint amikor például nem írják ki egy benzinkútra, hogy nem működik a kártyás fizetés. Egy ilyen alkalommal nem volt nálam készpénz, végül az egyik barátnőm sietett a segítségemre. De a hétköznapi bosszúságokat szerencsére hamar elfelejtem. Megtanultam minden apróságnak örülni” – mondja.

Kellemest a hasznossal

Andrea a Fresh-sel továbbra is járja az országot. Ám a nyarat úgy szervezi, hogy a koncertek mellett pihenni is legyen elég ideje. „Júniusban a világ legnagyobb kutyás kempingjébe megyünk Olaszországba, és visszük a négy kisbabánkat, a kutyusainkat is, akiknek lesz külön animátora, külön medencéje.”

Kiemelt képek: Csányi István, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!