Hazai sztár

Csonka András gyűjtötte Dombovári Vanda bakijait: „A mai napig megvannak merevlemezen”

A 2000-es évek elején az RTL Reggeli műsorvezetői voltak, velük nosztalgiáztunk.

Mindkettőjük számára meghatározó időszak volt a Reggeli, amit fájó szívvel engedtek el a végén.

„Csakis a szépre emlékszem”

Csonka András műsorvezetőként először a TV2 Kifutó című tehetségkutatójában debütált még 1998-ban, onnan került át a Reggelibe, amit végül tizenegy évig vezetett. „Visszagondolva, jókor jött a váltás, pláne, mert elég kurtán, furcsán lett vége a TV2-s munkámnak, ami annyit tesz, hogy én tudtam meg utoljára, hogy már nem kellek. De időm sem igazán volt keseregni, mert hívott a Reggeli akkori főszerkesztője, hogy lehetnék én az egyik új műsorvezető. Mondanom sem kell, mennyire örültem. És abból sem volt semmi probléma, hogy színészként ülök be a műsorvezetői székbe. Ez volt a kereskedelmi tévé egyik hozadéka, szinte gond nélkül átfolyhattunk a másik szakmájába. Persze eleinte rettentően izgultam, de az akkori műsorvezető-társaim, Balázsy Panna, Szily Nóra rengeteget segítettek. És aztán ahogy telt az idő, úgy változott a műsor is. Olyan is volt, hogy mi, műsorvezetők tíz főre duzzadtunk, majd olyan is, hogy ketten maradtunk Stohl Buci­val, és hozzánk csatlakozott Lilu és Dombovári Vanda. Akkor már heti váltásban voltunk, és ha csak valamelyikünk nem ment szabadságra vagy betegedett le, akkor mi Vandával voltunk párban. Na azok voltak a szép idők, pedig utáltam korán kelni! De az én drága Vandám olyan vidáman jelent meg reggelente, és annyira jó párost alkottunk, ami feldobta a napom. Sőt hát gyűjtöttem a vicces pillanatait! Megvan merevlemezen, ahogy számtalan alkalommal úgy hahotázik, majd’ megfullad. Jó, nemcsak ő mulatott a bakijain, hanem én is. Különösen szerettem a Reggeliben eltöltött 11 évet, és fájt, amikor véget ért. Sosem felejtem el, a Cigányszerelem próbáján voltam, nálam volt a telefon, amikor a Kolosi Péter (az RTL programigazgatója – a szerk.) hívott, hogy megszűnik a Reggeli. Mint kiderült, ez ideiglenes volt. Mindenesetre a hír letaglózott. Viszont csakis a szépre emlékszem, és abból bőven kijutott.”

Vanda vidámsága Csonka András minden reggelét feldobta (Fotó: Gálos Mihály Samu/fotocentral.hu)

„A mai napig nézem”

Dombovári Vanda mint meséli, alig volt harminchárom éves, amikor a Reggeliben kezdett. „Előtte szerkesztőként dolgoztam, illetve láthattak a nézők például a Sztárbox futkosó riportereként, de valljuk be, nem sokaknak maradtam meg – idézi fel mosolyogva. – Ezért is ért olyan váratlanul, hogy 2006-ban egyszer csak jött a felkérés, üljek be a Reggelibe. Emlékszem, azt kérdeztem, de miért én?! Teljesen elképedtem… Azt felelték – talán nem pont így –, hogy szükség van egy olyan kedves karakterre, mint amilyen én vagyok. Kérdés nem volt, elvállalom-e. Hirtelen a mély vízben találtam magam, és ha nincs ott mellettem Csonka Bandi, nem is tudom, mi lett volna velem. De elképesztő hamar összeszoktunk, félszavakból, egymás levegővételéből tudtuk, mit akar a másik. Az első fél évben még tollal bökdöstük egymást, azzal jeleztük a másiknak, hogy ’én is szeretnék megszólalni’” – kacag fel.

Egy reggeli jelenet (Fotó: Hortolányi Anikó/fotocentral.hu)

„Most, ahogy mesélek, csak úgy tódulnak fel az emlékek, meg látom magam előtt, hogy néztem ki… Szegény stylistok, innen is köszönöm nekik, hogy hagyták, hogy folyton azokban a bolondos színes harisnyákban legyek! Különben nagyon szerettem, hogy minden reggel egy stáb gondoskodott a megjelenésemről. Hajnalban vizes hajjal indultam útnak – még télen is a mínusz tíz fokban –, hogy aztán a fodrász kezelésbe vegyen. Aztán közel három év után ez is véget ért, mert a helyemre jöttek mások, és ez teljesen jól van így, ez az élet rendje. Szívesen csináltam volna tovább, de nem bántam, hogy lezárult ez a korszak. Tudni kell rólam, sosem ébredek morcosan, de amikor már több éve keltem hajnalok hajnalán, azért nehezebb volt felébreszteni a derűsebb oldalamat. És őszintén mondom, csak jót kaptam, életem egyik legjobb műsora volt. Egyébként a mai napig nézem, de még a promót is, hogy kik lesznek a másnapi műsorvezetők és vendégek. A szívemben sosem szakadtam el a Reggelitől, és olyan szívesen megyek vissza ’vendégségbe’.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!