Hazai sztár

Kósa L. Adolf és felesége 10 éve voltak utoljára kettesben: „Lássuk be, ez nem túl jó arány”

Az egykori műsorvezető és kis családja nagy lépés előtt áll: hamarosan végleg Floridába költöznek.

Nemrég jöttek haza az Egyesült Államokból, és javában készítik elő a kinti életüket. Mint mesélik, már több családi házat is megnéztek, de még keresgélik a megfelelőt. Mivel jelenleg nem tehetnek mást, mint hogy várakoznak – több hónap, mire a honosítás lezajlik –, így az is belefért az idejükbe, hogy részt vegyenek a TV2-n futó Párharc című realityben.

Terápia volt a műsor

Adolf és Rita tizenegy éve házasok. Nem volt szükségük párterápiára, mégis annak élték meg a műsort. „Mikor is töltöttünk utoljára kettesben két hetet? Még a fiunk, Nimród születése előtt tíz éve, nem?! – néz Adolf kérdően a feleségére, aki csak bólint egyet. –Lássuk be, ez nem túl jó arány – mondja nevetve a Storynak az édesapa. – Őszinte leszek, mi ezért is mondtunk igent a TV2 felkérésére. Arra gondoltunk, kipihenjük a család legfiatalabb tagját… És nem úgy, hogy elmegyünk nélküle nyaralni, azt azért mégsem. Mi igazolással léptünk le otthonról, hisz kötött a szerződés, nem volt mit tenni – mosolyodik el. – De a viccet félretéve, a feleségemmel tényleg szükségünk volt már arra, hogy csakis mi legyünk. Bár jó a házasságunk, nem árt néha felpezsdíteni.”

Nagy kaland volt a Párharc forgatása (Fotó: TV2)

„Nimródot Adolf édesanyára bíztuk, és mindvégig tudtuk, jó kezekben van a nagyinál, így maximálisan megengedhettük magunknak, hogy kizárólag egymásra figyeljünk – veszi át a szót Rita a férjétől. – És olyan jó volt 0–24-ben együtt lenni! Ráadásul elképesztő feladatokat csináltunk meg együtt. Harcoltunk a másikért, a kapcsolatunkért. Ha eljön majd a vég, és lepereg életem filmje, ez a kaland biztosan köztük lesz.”

„A fiaimnak megvan a saját életük”

Adolfék mozaikcsaládban élnek, összesen öt gyermekük van. „Szerencsére egyikük sem gondolja úgy, hogy ciki lenne, hogy egy párkapcsolati realityben szerepelünk. Sőt menőnek tartják! Várták, hogy kint legyenek a plakátok – folytatja Adolf. – Noha rég nem voltam képernyőn, ilyen tekintetben visszavonultam, a feleségem miatt megérte újra belevágni, még ha más szerepben is, mint egykor. Hamarosan meg ismét magunk mögött hagyjuk mindezt. Vár ránk Amerika, vagy mi várunk rá, részletkérdés – tréfálkozik. – Évek óta szeretnénk meglépni, és az, hogy nemrég kint töltöttünk pár hónapot, csak még inkább megerősítette az elhatározásunkat. Persze még sok minden van előttünk. Honosítás, költözés, és még keressük a családi házunkat is – magyarázza. – Egyébként nem csak mi vagyunk izgatottak, Nimród is az. A nagyfiaim, Domonkos és Benedek (az ő édesanyjuk Fonyó­ Barbara – a szerk.), akiknek már megvan a saját életük, pedig akkor jönnek és mennek majd, amikor csak akarnak. Ők az életük azon szakaszában tartanak, amit én csak úgy hívok, hogy tanulmányút. Mindketten szabad fiatalemberek, és ez így van jól.”

Fotó: Korponai Tamás/fotocentral.hu

Az a fő, hogy együtt legyenek

„A lányaim pedig majd kiköltöznek hozzánk, de csak valamivel később – mondja Rita, akinek szintén születtek gyermekei az előző kapcsolatából. – Ők tudatosan készülnek a külföldi életre. A nagyobbik, Dana kitűnő tanuló, most érettségizik, kint szeretne egyetemre járni. Mira pedig nyelvi félévekre látogat majd ki, suli után pedig ott is marad. Nagy lehetőség ez az egész család számára. Nekünk, szülőknek meg csak az a fontos, hogy együtt legyünk, illetve hogy a gyerekeinknek jó életet tudjunk biztosítani.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!