Hazai sztár

Felesége A mi kis falunk Bakijáról: „Pubi természete nem egyszerű, és az enyém sem”

Ennek ellenére Kerekes József és Kerekes-Katz Petra tizennyolc éve alkot egy párt, és két gyerekük született.

Petra szerint ha a gyerekeket kérdeznénk, biztosan azt felelnék: ő a szigorúbb szülő. „Szerintem egyébként teljesen változó” – kezdi mosolyogva a 6SZÍN Teátrum egyik vezetője. Ha pihenésről vagy tanulásról van szó, az édesanya egy kicsit sem engedékeny. „Amiben keményebb vagyok az uramnál, hogy este kilenc után már nem szeretnék látni senkit sem mászkálni a lakásban, az az alvás ideje. És az is roppant fontos számomra, hogy elegendő időt töltsenek a tanulással. Pubi természete nem egyszerű, és az enyém sem. De kiegészítjük egymást, tudjuk, mikor kell bocsánatot kérnünk a másiktól. Ha bármiféle feszültség van köztünk, az sosem tart tovább 15 percnél. Sosem alszunk el úgy, hogy haragudnánk a másikra. Ezt még a nagypapám tanácsolta nekünk az esküvőnkön. Szerintünk is ez a hosszú együttélés titka” – árulja el Petra, aki hozzáteszi: a családjukban a humor egyébként sok mindent orvosol.

Fotó: Archív

„Csodálattal hallgatjuk őket”

A gyerekek örökölték a szüleik tehetségét, nem csoda, hogy Petra és József is nagyon büszkék rájuk. „Luca például szerepelt a Puskás, a musicalben. Mára aztán 170 centi lett, magasabb, mint a legtöbb táncoslány, így kinőtte ezt a szerepet. Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdiójába jár. Luca és Ábel is zenélnek, ami azért is érdekes és fontos számunkra, mert sem én, sem pedig Pubi nem játszunk hangszeren. Csodálattal hallgatjuk őket, milyen tehetségesek. A lányunk oboázik, Ábel dobol. Szerintem a fiunk egy nagy, szeretni való bohóc, aki még nem igazán nyitogatja a szárnyait. Ő egyszer ment le Margithoz, háttal megállt az ajtóban. A művésznő kérdezte tőle: ’Ott szeretnél az ajtóban állni végig?’ Ábel pedig közölte, hogy igen. Hazavittem. Azóta sem tudtuk rábeszélni, hogy ’margitos’ legyen. De így is nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá is.”

Luca és Ábel is is zenélnek (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Archív)

Kreatívan töltik a szabadidőt

A nyár közeledtével igyekeznek fokozottan figyelni rá, hogy legyen alkalma az egész családnak együtt elutazni valahová pihenni. „Ez az utóbbi hét évben azért elég nehezen szokott összejönni A mi kis falunk forgatása miatt. Négyesben általában egy-két hetet együtt tudunk lenni, de amúgy hármasban is szoktam a gyerekekkel nyaralni. Egyébként otthon sem unatkozunk! Nem kell feltétlenül elutaznunk ahhoz, hogy kreatívan és jókedvűen töltsük az időnket. Van egy kutyánk, akivel rengeteget játszunk, sétálunk, kirándulunk. Valamint imádunk társasjátékozni, múzeumba, színházba és moziba járni is” – mondja Petra.

Hangban az erő

Májusban ünnepli 61. születésnapját a Jászai-díjas színész. Több filmben és sorozatban is zseniálisat alakított, ám pálya­futásában egészen kiemelkedő szinkronszínészi munkássága. Számtalan moziban, rajzfilmben kölcsönzi hangját külföldi művészeknek. Jim Carrey állandó magyar hangja, és Garfield és Peter Griffin rajzfilm­szereplőknek is ő kölcsönzi a hangját.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!