Hazai sztár

Kovács Panka párja szerencsére kitartó volt: „Nem voltam biztos benne, hogy belefér az életembe a szerelem”

Kedvese is színházi ember, és mivel pontosan tudják, mivel jár ez a szakma, sokkal elfogadóbbak egymással szemben ezen a téren is.

Panka elmondása szerint hogy ők ketten egyáltalán összejöttek, az leginkább ­Péter kitartásán múlt, ugyanis a színésznő nem adta magát egykönnyen. Már régóta ismerték egymást, de csak évekkel az első találkozás után kezdtek el randizni. „Egy színházi táborban találkoztunk, amin nyaranta én is részt vettem. Noha azonnal megvolt köztünk a szimpátia, és sokat beszélgettünk, ennél több nem történt. Nem is történhetett volna, hiszen akkor mindkettőnknek volt párkapcsolata – kezdi a Pepe sztárja. – Jóval később találkoztunk ismét. Épp egy barátnőm vizsgáját néztem az egyetemen, amikor Péter lehuppant mellém. Nagyjából amint vége lett az előadásnak, elhívott randizni – mosolyog. – És bár tetszett, nemet mondtam, aztán megint nemet. Akkoriban rengeteget dolgoztam, mellette csináltam az egyetemet Kaposváron, és egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy belefér-e az életembe a szerelem. Szerencsére Péter nem adta fel, ami nagy részben egy közös barátnőnknek köszönhető, aki meggyőzte arról, hogy tartson ki, mert én az a típus vagyok, aki sokáig kéreti magát – nevet fel. – Hát lehet, hogy ebben volt némi igazság… De végül beadtam a derekam.”

Péter is szakmabeli (Fotó: Archív)

Eltérő időbeosztás

A kapcsolatukat hamar próba elé állította az élet. Alig voltak fél éve együtt, amikor kitört a járvány. „A pandémiás időszak alatt nála voltam. És ahogy teltek a hetek, hónapok, szépen ott is felejtődtem… – mondja nevetve. – Ennek megvolt a varázsa, ugyanis sosem töltöttünk volna ennyi időt együtt, ha nem áll le a világ. Írtuk a szakdolgozatunkat, merthogy egy időben végeztünk az egyetemen, csak ő a pesti Színművészetin, én meg Kaposváron. Amennyire élveztük ezt az egész helyzetet, hogy össze vagyunk zárva, annyira meg is ijesztett minket. Péter rendező, én színésznő vagyok, tehát elég kilátástalan volt, mihez kezdünk színház nélkül. Aztán csak túl lettünk ezen. Most már inkább az okoz gondot, hogy más-más időbeosztásban, sőt különböző városokban dolgozunk, méghozzá elég sokat. Péter Pesten és Szombathelyen rendez, én továbbra is játszom Kaposváron, meg Pécsett, illetve a Játékszínben. Amikor forgatok is, akkor pedig kis túlzással szinte csak összefutunk otthon. Ezeket az időszakokat ki kell bekkelni, de bírjuk! Még nem dolgoztunk együtt. Egy ideig vágytam rá, aztán rájöttem: így is a színház körül forog az életünk, jobb, hogy esténként más-más élményekkel érünk haza, amit megoszthatunk a másikkal.”

Most a Pepében láthatjuk (Fotó: TV2)

Maratonra készül

Pankát láthattuk már a 200 első randiban, az Apatigrisben, A tanárban, a Pepe első évadában, illetve most a másodikban a TV2-n. „Péter természetesen örül annak, hogy egyre több lehetőséget kapok sorozatokban, filmekben. Azt sem bánja, ha szerepelek, vagy ha magunkról mesélek. Ettől még ő szeretne meghúzódni a háttérben, amit tiszteletben tartok. Nem mi leszünk az a páros, akik műsorokban vetélkednek együtt… De gyakran látni minket a futópályán – kacag fel. – Épp a maratonra készülök, heti több alkalommal rovom a köröket a Városligetben, és a párom be szokott hozzám csatlakozni. No meg a kiskutyánk is, akit együtt fogadtunk be. Így éldegélünk hármasban, és köszönjük, nagyon jól megvagyunk.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!