Hazai sztár

Kamarás Iván: „Még nem lett enyém a bölcsek köve, és nyilván olykor én is el tudom veszíteni a fejem”

Az 50 éves színész ma már tudatosan távol tartja magát a negatív rezgésektől, és úgy véli: sosincs késő az álmaink megvalósításához.

Az utóbbi időszakban több show-műsorban is bizonyította a sokszínűségét. Láttuk már táncosként, a Sztárban Sztárban ezerarcú énekes-átalakulóművészeként, A Dal 2023-ban pedig saját dalát énekelve is számot adott tehetségéről.

„Terelem, támogatom őket”

Színpadi és filmszerepei mellett otthon szülőként is helyt kell állnia. Igaz, az apaszerep sem mindig gyerekjáték, főleg egy 21 és egy 19 éves fiúval. „Egy apa szerintem mindig kicsit később fogja fel a szülői létet, mint egy édesanya. Az én esetemben legalábbis így történt. Aztán kettőt pislogtam, és eljött a tinédzserkor, amikor meg már nem volt feltétlen irányadó, hogy mit mond az ’öreg’. A kamaszkor mindig egyfajta bizonytalanságot szül, hogy a gyerekek mennyire fogadják meg a tanácsokat, intelmeket, miképp dacolnak a szülőkkel. Persze ennyi idősen én is keresztülmentem ezen az időszakon, bár engem sokkal szigorúbban fogtak a szüleim. Én nem vagyok egy katonás szülő, de a mai világban talán ez nem is működne, hisz a gyerekek többségében már nincs akkora megfelelési vágy a felmenőik irányába, mint bennem vagy az én generációmban még bőven megvolt – magyarázza Iván. – Persze én is terelem őket, támogatom, bármi is legyen az álmuk.”

Fiaival (Fotó: Archív)

„Terápiaként tekintek a hivatásomra”

De vajon mi teszi boldoggá őt? „Most éppen az, hogy bejutottam A Dal 2023 elődöntőjébe a Polinéz sanzon című dalommal, amelynek nemcsak előadója, hanem zeneszerzője is vagyok. Ezen a rangos versenyen olyan dallal szerettem volna indulni, amely nem rólam szól, hogy én most jól megmutassam magam. Adni szerettem volna valami olyat, amire szerintem most a legnagyobb szükség van: ez az öröm, a jókedv. A néző érezze jól magát, ha hallja ezt a dalt, felejtse el a napi terheket, és mosolyogjon rá a világra. Boldogsághormon, arról szól, hogy csak észre kell vennünk a csodát, mert sosem késő újrakezdeni! Egyébként én magam is eszerint élek, hol sikerül, hol nem. Színpadi emberként pedig egyfajta kötelességem is jót közvetíteni. Az, aki egyszer kilép a világot jelentő deszkákra, akarva akaratlanul is formálja az embereket. Én egyfajta terápiaként tekintek a hivatásomra.”

Fotó: Archív

Mindennap meditál

A színész azonban nem csak a színpadi létből töltekezik, bár a Sztárban Sztár is egy nagyon izgalmas, értékes utazás volt, és a dalverseny is új kihívást jelent. A mindennapi meditáció jelenti számára az állandó zajszűrést. „Hét éve kezdtem el foglalkozni a transzcendentális meditációval. Ez egy mantragyakorlat, amit naponta kétszer szoktam elvégezni. Ez egyfajta pszichikai tehermentesítés, a lélek és az elme tisztán tartása, átmosása, amely megszabadít a sok zsizsegéstől. Mindenkinek csak javasolni tudom az elsajátítását, mert a belső béke megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy a kikapcsoljunk – taglalja Iván. – Persze azért, mert meditálok, még nem lett enyém a bölcsek köve, és nyilván olykor én is el tudom veszíteni a fejem. De az biztos, hogy a napi mantragyakorlataim nélkül sokkal ingerlékenyebb, feszültebb lennék.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!