Hazai sztár

Ördög Nóra: „Palival mindketten úgy emlékszünk vissza, hogy ez abszolút szerelem volt első látásra”

Mindenki életében vannak olyan sorsfordító mérföldkövek, amikor úgy érzi, megváltozott a világ. A műsorvezető kilencet is talált.

Ijedelem a szülészeten

Felnőttként édesanyjától kapott egy naplót, amelyben sok történetet lejegyzett. Ezt a naplót odaadta Almási Kitti pszichológusnak, aki Nóri barátjaként segített akkoriban a műsorvezető meddőségi problémáját megfejteni. A naplóban szerepelt, hogy Nóri donga­lábbal született, ami ugyan köztudott dolog volt a családban, de senki sem tulajdonított neki jelentőséget. Eddig a pontig. „Az anyukámnak az első élménye az volt velem kapcsolatban, hogy valami baj van. Kiderült, nem vagyok tökéletes. Akkor rájöttem: az életem sok ponton arról szól, hogy megpróbálom bizonyítani ennek az ellenkezőjét.”

Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu

Tanári pályára készült

„Klasszikus családmodell volt a miénk: apa, anya, két gyerek, kutya, kertes ház, minden adott volt, ami az idillikus élethez szükséges, és nem túlzok, amikor azt állítom, valóban idilli is volt a gyermekkorom, nagyon boldogan éltünk” – így Nóra, aki az általános iskolát Mórahalmon végezte, középiskolába pedig már Szegeden járt. Akkoriban anyukájához hasonlóan tanárnő szeretett volna lenni.

Gátlásos tinikor

Versenytáncolt, ami átsegítette a testével kapcsolatos önértékelési problémákon is. „Amíg táncoltam, természetes volt, hogy gátlások nélkül akár falatnyi ruhát viselek. Nem jutott eszembe, hogy szélesebb lehet a csípőm, vagy nagyobb a fenekem. Mondjuk az, hogy kicsi a mellem, végigkísérte a kamaszkorom. A push-­up melltartó volt a legjobb barátom. Felnőttként kezdtem el értékelni, hogy ez így van. Megszerettem az adottságaimat.”

Fotó: Archív

Az első feladatok

Pályáját egy szegedi kábeltévénél indult, 19 évesen az RTL Klubhoz került gyakornoknak. „2001-ben kezdtem a Reggelinél, és az a pillanat, amikor beléptem a tévé ajtaján, valóban megváltoztatta az életemet. A televízió lett a hivatásom, a családom, a hobbim, a minden. És addig maradt osztatlan első helyen az életemben, amíg a valódi családom meg nem született.”

A legviccesebb emlék

Sok sorsfordító tévés pillanatot élt meg az elmúlt 21 évben. „Ilyen volt, amikor kiválasztottak a Kölyök Klub műsorvezetőjének, vagy amikor először vezettem szombat esti, nagyszabású élő show-t. 2014-ben átszerződtem a TV2-höz, ez is alapjaiban változtatta meg az életemet, sőt van olyan műsor is, ami azóta a családunkét is: ez az Ázsia Expressz.­ ­Egyik kedvencem a Vigyázat, gyerekkel vagyok! Itt esett meg az a pillanat, amikor a felvételen csöngött Kautzky Armand telefonja. Ez tényleg spontán történt, elfelejtette lenémítani. Akkoriban az ő hangján szólalt meg a kikapcsolt állapotot jelző rendszerüzenet is. Végül fogadta a hívást, és élőben mondta: a hívott szám átmenetileg nem elérhető.”

Sorsdöntő fotózás

2008-ban a Szombat esti lázhoz készített fotózás alkalmával találkozott először Nánási Pál fotóművésszel, ahol ő szerkesztőként volt jelen. „Igazából a fotózás előtti megbeszélésen találkoztunk, amelyre mindketten úgy emlékszünk vissza, hogy ez abszolút szerelem volt első látásra.”

Fotó: Szabó Lilla/fotocentral.hu

Mici és az őszinteség hangja

2012-ben a blogján közölte, hogy három és fél év próbálkozás és két sikertelen lombik után babát vár – Mici 2013. május 6-án született. „Utólag már látom: a meddőség milyen sok párt érint, és mennyi erőt tud adni, hogy felvállaltuk a történetünket. De engem az motivált, hogy nem akartam elmismásolni a dolgokat. Az fárasztóbb, mint megmutatni, mi van.”

Vencel, a meglepetésbaba

A barátnőjét kérte meg, hogy vegyen egy tesztet, mert van egy furcsa érzése… „Aztán elhessegettem a gondolatot, mert három és fél évig kínlódtunk, hogy Mici összejöjjön, kizártnak tartottam, ilyen gyorsan újra várandós legyek. Így két hétig nem is foglalkoztam vele, de aztán is csak azért csináltam meg, mert épp felújítottunk, a munkások jöttek-mentek a házban, és azt gondoltam, milyen gáz, hogy itt hever egy terhességi teszt. Amikor aztán megláttam az eredményt, ledöbbentem.” A kisfiú 2014. augusztus 3-án született meg.

Boltot nyitottak a Balatonon (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Balatoni B terv

„A pandémia idején a balatoni nyaralónkba húzódtunk vissza, hogy ott vészeljük át ezt az időszakot. Két hétig tébláboltunk, mire rájöttünk, mire is fordíthatnánk a felszabadult energiáinkat, és a két kezünkkel felújítottuk a házunk melletti kisboltot. Mire feloldották a korlátozásokat, megszületett a Nekem a Balaton, és új fejezet nyílt az életünkben.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!