Hazai sztár

Sárközi Ákosék már a második randevún tudták: „Mintha előző életünkben is kapcsolatban álltunk volna”

A Michelin-csillagos séf és festőművész felesége a példa arra, hogyan tud békében, szeretetben, csodásan működni egy mozaikcsalád.

Szerelmük csupán öt éve lobbant lángra, A Konyhafőnök ítésze viszont úgy érzi, már előző életükben is találkoztak Évivel. Ákos és Évi egy percet sem unatkozott az elmúlt öt évben. „Olyan, mintha mindig is ismertük volna egymást, és előző életünkben is kapcsolatban álltunk volna. Bár ennek nem jártunk utána, de el tudom képzelni, hogy én a korábbi életemben valamilyen uralkodó lehettem, Évi pedig az én szolgálólányom volt – kezdi nevetve Ákos. – Komolyra fordítva a szót, olyan volt az első találkozásunk, mint egy karmikus robbanás. Egy festőkurzusra jelentkeztem Évihez, de olyan kellemesen elbeszélgettünk, olyannyira egymásra hangolódtunk, hogy észre sem vettük, hogy még csak ecsetet sem ragadtunk.” „Igen, már a második randevúnkon rájöttünk, hogy egymásnak vagyunk teremtve! – veszi át a szót a feleség. – Én akkor már három éve elváltam, és Ákos is egy éve külön élt volt feleségétől, így mind a ketten szabad emberként tudtunk nyitni egymás felé. Nyitottak voltunk az új kapcsolatra, de nem kerestük tudatosan a szerelmet, úgy voltunk vele, hogy úgyis ránk talál, ha annak van itt az ideje.”

A festészet hozta össze Évit és Ákost (Fotó: Archív)

A mozaikcsalád titka

A „karmikus robbanást” nemcsak a szülők érezték, hanem gyerekeik is. Ákos előző házasságából született lánya, Anna, valamint Évi két gyermeke, Zsófi és Bálint is rögtön egy hullámhossz­ra került. „A gyerekek bemutatására is nagyon hamar sort kerítettünk. Bár az első ismerkedésre nagyjából fél órát szántunk, gondoltuk, az elég lesz elsőre, de ebből az lett, hogy órákon át játszottak, beszélgettek, és el sem akartak szakadni egymástól. Mi ez, ha nem sorsszerű találkozás? Egyébként szerintem az a fő mozgatórugója egy mozaik­­családnak, hogy a szülők nem akarnak a másik fél helyébe lépni – mondja Évi. – Én sem anyáskodom Anna felett, ahogyan Ákos sem apáskodik Zsófi és Bálint felett. Persze mindenki nagyon jó kapcsolatban van mindenkivel, és tényleg úgy éljük az életünket, mintha mindig is összetartoztunk volna, de nem akarunk megmondó szerepet vagy űrt betölteni a gyerekek életében, hisz nincs mit pótolni. Az én gyerekeimnek is van egy édesapja, ahogyan Ákos lányának is egy édesanyja, és ez így van jól.”

Éva gyerekei, Bálint, Anna és Ákos lánya, Zsófi testvérként szeretik egymást (Fotó: Archív)

Áldott jó kamaszok

A gyerekek ráadásul egy korosztályhoz tartoznak: Zsófi 16, Anna 15, Bálint pedig 14 éves. „Mindegyiküknek megvan a maga kis világa, érdeklődési köre, és a habitusuk is különböző, mégis nagyon jól kiegészítik egymást. Annát a divat, a kreatív, művészi dolgok érdeklik. ­Zsófi az idegen nyelvek, az utazás szerelmese, és leginkább a filmkészítés érdekli. Bálint még csak 14 éves, úgyhogy nála még nem lehet tudni, milyen irányba fog menni, de az biztos, hogy a nővéréhez hasonlóan neki is nagyon jó a nyelvérzéke – sorolja a festőművész. – Egyébként, ha dicsekedhetünk egy kicsit, mindannyian áldott jó gyerekek! Kitűnő tanulók, és semmi jelét nem mutatják a kamaszkornak. Nem feleselnek, nem lógnak a suliból, nem beszélnek csúnyán, és szerencsére még a pasizás, csajozás, bulizás sincs napirenden. Őszintén mondhatom, hogy minden szülőnek ilyen jó gyerekeket kívánunk! Nagyon büszkék vagyunk rájuk!”

„Féltjük a srácokat”

A család közösen döntött arról, hogy csupán ritka alkalmakkor szerepeltetik a gyerekeket. „Szándékosan keveset mutatjuk őket a médiában. Féltjük a srácokat, és egyiküknek sem kívánjuk, hogy a kommentelők áldozatává váljon, nincs szükségünk arra, hogy vadidegenek véleményt formáljanak róluk.”

Kiemelt kép: Bognár Bogi

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!