Hazai sztár

Ördög Nóra és Lékai-Kiss Ramóna – Egymás életét élik

Kísérteties a hasonlóság a két műsorvezető karriere és privát sorsa között.

A két vidéki lány tiniként kezdett el dolgozni, ugyanannál a tévénél lettek sztárok, majd átmentek a konkurenciához. Híres emberekkel házasodtak össze, csak hogy pár közös vonást emeljünk ki mindjárt az elején. Meg azt is, hogy Nórának három év „előnye van”, emiatt tűnik úgy, mintha Rami őt másolná. Tegyük hozzá, ha így is lenne, akkor sem követne rossz példát. De nézzük részletesen! Mindketten vidéken születtek és nevelkedtek, Nóra 1981-ben Szegeden, Ramóna pedig három évvel később Veszprémben jött világra. Egy-egy kisebb testvérük van, akiktől nem áll messze a média. Nóra öccse, Árpád szintén a médiában helyezkedett el, de Rami húga, Debóra is szerepelt már tévés show-műsorban. Mindketten a szülővárosukban végezték a középiskolát. Érdekes, hogy a gazdaság, a pénzügy, a matematika világa egyiküktől sem áll távol, Nóra a Budapesti Gazdasági Főiskolán diplomázott, Ramóna pedig gazdálkodást tanult, majd kereskedelmet és marketinget is. A különbség csak annyi, hogy kettőjük közül ő diplomázott le később. Tiniként kerültek a televízió képernyőjére. A csongrádi lány a szegedi kábeltévénél kezdte, majd húszévesen költözött Budapestre, hogy az RTL gyakornoka, két év múlva pedig műsorvezetője legyen. Ramóna 17 éves volt, amikor Veszprémet maga mögött hagyva, a fővárosba ment, hisz megkapta a Barátok köztben Zsófi szerepét.

Nórának 3 év „előnye van” (Fotó: Gálos Mihály Samu/fotocentral.hu)

Egyforma műsorokat vezettek

Ha szakmai múltjukat nézzük, mindketten vezettek reggeli tévés magazint. Nóra 2001-ben már mint gyakornok dolgozott a Reggeliben, amelynek később műsorvezetője lett. Ramóna 2017 és 2020 között volt a magazin háziasszonya. Vezettek tehetségkutató show-kat is. Nóra a Csillag születik, illetve az X-Faktor műsorvezetője volt 2007 és 2012 között. Ramóna 2017–2019 között bizonyította tehetségét az X-Faktor házigazdájaként. És ne feledkezzünk meg a táncos show-król se, amelyben mind a két sztár műsorvezetőtársa Stohl András lett. Nóra 2006-ban és 2008-ban tündökölt a Szombat esti láz háziasszonyaként, Ramóna pedig 2020-tól, immáron három évadon át a Dancing with the Starsban. Aztán ott vannak azok a celeb napi műsorok, amelyeknek házigazdájaként hosszú heteket töltöttek más kontinensen: Nóra az Ázsia Expresszt forgatta távol Magyarországtól először 2017-ben, Rami pedig a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelshow-t. Mindketten maguk mögött hagyták anyacsatornájukat, az RTL-t, Nóra ezt már 2014-ben megtette, Ramóna pedig hat évvel később követte őt a TV2-höz.

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Még abban is hasonlítanak, hogy nemcsak a kamera előtt lettek a közönség kedvencei, hanem színpadon is: Ramóna 2007 óta dolgozik színházban is, de Nóri már azelőtt nagy tapsot kapott, egész pontosan amikor Mórahalmon lépett a nagyérdemű elé. Próbára tették vezetési képességüket is, amikor kilenc éve mindketten elindultak egy nők számára szervezett autóverseny-sorozatban. A nem mindennapi sportoknál maradva, Nóra maratoni futóversenyen is részt vett, Rami pedig 13 éves kora óta búvárkodik, nem egyszer negyvenméteres mélységben is járt.

Felvették férjeik nevét

Ha már a víz szóba került, a Balaton mindkettőjük szerelme, ez azonban Ramónánál virágzott ki hamarabb. Kisséknek Balatonfűzfőn volt melegkonyhás büféjük, a Ramóna büfé, nagyobbik lányuk itt árult hekket, hot dogot. Itt is fedezték fel, lefényképezték, és megkérdezték, a fotót megmutathatják-e a Barátok közt készítőinek. Így indult a tévés karriere. Nórának és férjének szintén van boltja a magyar tengernél, és egy nyaralójuk is, úgyhogy sok időt töltenek a tónál.

Nóra férjével, Nánási Pállal (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Ha már a férjek szóba kerültek, abban is hasonlítanak, hogy közismert és tehetséges férfiakhoz mentek hozzá. Nóra Nánási Pál fotóművészhez, Rami pedig Lékai Máté kézilabdázóhoz. Előbbi 2008-ban, utóbbi 2019-ben. Mindketten felvették a férjeik családnevét, házasságkötése óta Lékai-Kiss Ramónaként szerepel a tévében, lapokban, Nóra azonban, bár hivatalosan ­Nánási-Ördög a vezetékneve, Ördög Nóraként dolgozik a médiában.

2  +  1 gyerek

Nóra kétgyermekes anyuka, Rami kisfia pedig 2019-ben született, de már beszéltek arról, hogy szeretnének neki kis testvért. Úgyhogy Ramóna előbb-utóbb ezen a téren is beérheti Nórát.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!