Hazai sztár

Polgár Árpád súlyos családi konfliktusokról rántja le a leplet: „Tehetetlenül szenvedek középen”

Mindent meg tudtak beszélni második feleségével, Tündével, de ezeket a helyzeteket nehezen tudták feldolgozni.

Hogy Polgár Tünde milyen nehézségekkel küzdött meg férje, Árpád oldalán, arról nem sok szó esik mostanában. A luxust, az utazgatásokat persze mindenki irigyli tőle, ám arról kevesen tudnak, hogy a boldogságot nem tálcán kínálták neki. A legélesebben férje előző házasságaiból született gyermekei bírálták. Árpi elsőszülött fiával, Ádámmal és második házasságából született lányával, Szilviával – bármennyire igyekezett – hosszú ideig nem tudott jó viszonyt kialakítani. A múltbeli történetről Árpád jelen időben ír Polgársors című könyvében. „Gyakran előfordul nézeteltérés Ádám és Tünde között. Nekem a legnehezebb a helyzetem, hiszen ezekben a vitákban én vagyok az ütközőpont. Nem tudom, hogy mi a konfliktus igazi alapja, Tünde nagyon igyekszik megfelelni, de a gyerekeimnél gyakran falakba ütközik. Napközben, a munka során eléggé elkülönülten dolgoznak, hiszen Tünde hátul van a titkárságon, és a velem kapcsolatos ügyeket intézi, Ádám pedig elöl, a felvevőben, és az átvétellel foglalkozik. Ebédelni természetesen együtt járunk. Sajnos előfordulnak konfliktusok köztük. Ádám üvölt, lek*rvázza-aranyásózza Tündét, aki pedig hallgat, és bezárkózik. Én meg tehetetlenül szenvedek középen. Mindent meg tudunk beszélni Tündével, de ezeket a helyzeteket nehezen tudjuk feldolgozni. Látom, mennyire bántja, de igyekszik mosolyogni és továbblépni. Azt kéri, legyek elsősorban apa, ő ha kell, hátralép.”

Polgárék rendszeresen vlogolnak (Fotó: Archív)

Hatalmas ellentét

Tünde és Ádám kapcsolata az évek alatt ugyan rendeződött, ugyanakkor – ezzel szinte egyidőben – Polgár Árpád, ahogy ő fogalmaz, apaként elbukott. A milliárdos a mai napig élete egyik legnagyobb kudarcaként tartja számon, ami közte és fia között történt. A két „nyakas” Polgár – mentalitásbeli különbség miatt – a munkán veszett össze, és már nem volt visszaút. „Amikor a titkárságon állva rákérdezek, mi van egy olyan e‑maillel, amit megkértem, hogy intézzen el, szinte azonnal robban a fiam: ’Fater, elegem van abból, hogy semmi nem jó neked, amit csinálok! Majd megírom!’ – emeli fel a hangját. ’De miért nem csináltad már meg? Nem kell mindig megvárni az utolsó percet! Minél hamarabb megvan, lehet a következő feladathoz lépni! – kezdjük az állandó vitánkat… És már szinte üvöltök – Hogy akarod ilyen hozzáállással a galériát irányítani?! Emberekért felelni?’ ’Sehogy! – már ő is kiabál, és egy hatalmasat rúg egy közeli székbe. – Elegem van ebből az egészből! Én a büdös életben nem akarok ennyit stresszelni és dolgozni! (…) Nem akarok örökké a Valaki fia lenni, és a te álmaidat építeni! A lábam sem teszem ide be többé!’ – mint a kés, úgy vágódik belém az utolsó néhány szó, Ádám pedig elviharzik. A legfontosabb álmom, hogy Ádám átvegye a cégvezetést, szertefoszlik. Magamba roskadok. Hát nem érti, hogy nem magamnak építettem-építem? Hogy azt szerettem volna, ha valami olyat adhatok át neki, ami biztosítja az ő és a családja jövőjét? Hogy könnyebben induljon, mint én? Hogy legyen benne annyi ambíció, hogy ne valaki fiaként kezeljék, és tegye boldoggá, amikor elérte ezt a célt? Ádám nem akar a nyomdokaimba lépni. Kénytelen vagyok beletörődni és elfogadni ezt a tényt. Hónapokig nem látom, nem beszélünk. Nagyon nehezen tudjuk egymást újra közel engedni. Még ma is, amikor ezeket a sorokat írom, bukásnak érzem azt a napot. Elbuktam apaként, elbuktam mentorként. (…) Ádám most nagyon sikeres abban, amit csinál. Kimondhatatlanul büszke vagyok rá, és most, hogy már ő is apa lett, talán jobban megérti a miérteket.”

Tünde a Feleségek luxuskivitelben is szerepelt (Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu)

Új élet

Végül minden jól alakult. Árpád eladta az üzleteket, és évek óta egyre több időt tölt Amerikában, vlogokat kezdett készíteni, és az influenszerkedés minden csínját-bínját kitanulta, de valójában a házasságát mentette meg ezzel a lépésével. Tünde ugyanis a galériák eladása után csak ideig-óriáig élvezte az unatkozó háziasszony szerepét. „Tudom, hogy valamit tennem kell, mert nagyon rossz­ irányba halad a házasságom. Tünde nem boldog, egyre jobban befelé fordul. Gyakran szomorú. Amikor rajtakapom, hogy búslakodik, elüti annyival, hogy most csak ő az a csaj, aki már nem tudja, jó dolgában mit csináljon. Sokat agyalok, keresem a megoldást” – írja a könyvében. Aztán jött a Feleségek luxuskivitelben című műsor, amiben Tünde szerepet vállalt, de valójában az is csak ideig-óriáig és részlegesen váltotta be a hozzá fűzött reményt. Új életüket azonban már mindketten élvezik, és vlogokkal „dobják fel hosszú házasságukat”.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!