Hazai sztár

A Gólkirályság Buri bájáról le sem lehet vakarni az unokáit: „Őrjöngve rohangálok velük”

Dolmány Attilának nemcsak a szakmai, hanem a magán­élete is változatos: háromszor nősült, és fiatal kora ellenére már kétszeres nagypapa.

A színész alakítja Buri bát, a kórházban lábadozó fociedzőt a Gólkirályság című sorozatban. Már az első részben elcsapja egy jármű, műteni kell, az ő helyére érkezik aztán a Csember csapatához Szabó Tóni. „A forgatáson eszembe jutott, hogy én magam is sokszor csetlek-botlok. Előfordult, hogy levittem a szemetet, és egy rossz lépés miatt ripityára törtem a bokámat. Ilyen voltam gyereknek is, kapusként a kezemmel védtem ki a labdát úgy, hogy eltörött a csuklóm” – mondja a mindig jókedvű ­Dolmány Attila.

Csillagásznak készült

Merthogy diákként ő is focizott, na nem a testvéreivel, mert két nővére és egy húga van, hanem a gimnázium csapatában, de már akkor tudta, nem a sport lesz az ő útja. „Matematika–fizika szakra jártam, csillagász akartam lenni. Bár már a gimnáziumban is, mint tanár szülők gyermeke, sokat szavaltam, 1992-ben az akkori Országos Diákszínjátszó Találkozón, a Pinceszínházban első díjat nyertem az egyik nővéremmel, szóval vonzott a színpad is. Végül az ELTE matek–fizika szakán kötöttem ki – mondja Attila, aki nem sokkal az érettségi után édesapa lett. – Összejött az első baba, ­Zsófia, egybekeltünk a párommal, majd érkezett a fiam, Szabolcs. Otthagytam az egyetemet, nagyon szerényen éltünk, dolgoznom kellett. De közben elkezdtem tanulni a Madách Színház stúdiójában, aztán felvettek a Színművészetire, és jöttek a kisebb-nagyobb szerepek. Persze ebből még nem éltünk meg, alkalmi munkákat is elvállaltam, voltam újságkihordó, és az egyik váci bekötőút régészeti feltárásánál is ástam.” A színházi karrier azonban szépen lassan beindult. Kevés időt töltött otthon, és nyolc év után a házassága válással ért véget.

Zenészkén teljesen más arcát mutatja (Fotó: Archív)

Szerelem lett a régi fellángolásból

„Gyakran voltam vasárnapi apuka, főleg, amikor a volt nejem a gyerekekkel vidéken élt. Valójában kamaszkorukban váltam a valódi apjukká, és ma is remek a kapcsolatunk – mondja a ­Attila, aki a válása után öt évvel újranősült, ­Bogdányi ­Titanillát vette feleségül, és született egy lányuk, Korina. De rövid időn belül ez a frigy is válással ért véget, maradt a baráti viszony, Korinát azóta is közösen nevelik. Harmadik házasságát a többszörös bajnok latin táncos Cservenák Szilviával kötötte. Egy régi fellángolás után találkoztak újra. „Még 2001-ben, a Ping-Swing című zenés-táncos előadásra készített fel engem és a kollégákat. Nagyon tetszett, gondoltam, megkörnyékezem, de kiderült, párkapcsolatban él. Aztán kilenc éve véletlenül megláttam, és felhívtam, hogy van. Sokat beszélgettünk, és kiderült, neki is a kedvenc könyve A kis herceg. Emlékszem, esténként egy-egy fejezetet olvastam fel neki a telefonban. Hogy akkor vagy a nála tartott házibuliban, ahol a tettek mezejére léptem, szerettem-e bele újra, már nem is tudom. Mindenesetre 2015-ben összeházasodtunk.”

Cservenák Szilvia a harmadik felesége (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Örül, hogy kaland az élete

Szilvia mindenképpen szeretett volna egyházi esküvőt, és mivel Attila két korábbi házasságkötése az anyakönyvi hivatalban volt, teljesíthette párja vágyát. Pesten, a Kálvin téri református templomban házasodtak, ott, ahol egykor Szilvia szülei is. Az esztendő nemcsak az esküvő miatt volt különleges Attila számára, hanem mert akkor, negyvenévesen tudta meg, hogy lánya babát vár, ő pedig nagypapa lesz. „Kezemben tartottam a kórházban az unokámat, ­Kristófot, és bevallom, akkor még nem igazán éreztem a kötődést, de aztán később, amikor szaladt felém, és azt kiáltotta ’Szia Papi!’, elolvadtam. Azóta vele és a második unokámmal, Dominikkal a legnagyobb cimborák vagyunk, őrjöngve rohangálok velük, nem lehet levakarni róluk” – így ­Attila, aki azt mondja, nem bánt meg semmit, és örül, hogy ilyen kalandos élete van. Sőt az is lehet, újabb nagy kalandok állnak még előtte…

Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!